Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Varga a verseny feladására kényszerült

Motorsport

Túl van az új-zélandi hatnapos viadal felén a magyar csapat. Az eddigi szakaszok igencsak megviselték a motorost, a motort és a pályát egyaránt. A többméteres nyomokban, kormánymagasságig kigyúrt feljárókban szinte már-már lehetetlenség motorozni. Az eső, ami már lassan három napja esik, egy kicsit fel is áztatta a pályát, hogy még mélyebbre lehessen süllyedni a sárban...


A magyar csapat számára az eddigi legszerencsétlenebb nap a harmadik versenynap volt, hiszen sajnálatos módon a válogatott legtapasztaltabb hatnapos versenyzője, a győri Varga Ákos kénytelen volt befejezni a versenyt.
Varga Ákos: „Már közvetlenül a rajt után technikai problémáim voltak, észrevettem, hogy rossz a kerékcsapágyam, amit szerencsére az első frissítő állomáson sikerült kicserélni, ezután feltűnt, hogy nagyon laza a láncom, elhagytam ugyanis a kerékanyát, a pálya szélén próbáltam kezdetleges eszközökkel, faágakkal visszatenni a tengelyt. A mozgó tengely miatt később fékproblémáim voltak, és az egyik lejáróban elestem, ráestem arra a kézfejemre, ami egyszer már sérült volt. Még folytattam a versenyt, a szervizponton rögzítettük a kereket, kaptam hozzá alkatrészt és indultam tovább, de innentől kezdve iszonyú zsibbadást éreztem a kézfejemtől a karomban. Ez a zsibbadás odáig fajult, hogy nem tudtam a gázt húzni és a kormányt rendesen tartani, nem volt biztonságos így továbbhaladnom, úgyhogy kiálltam. Nagyon sajnálom, ez az első hatnaposom, amit nem tudok befejezni, de sajnos ezzel a sérüléssel nem tudok tovább versenyezni. Remélem, a többiek célba érn ek, de ehhez minden erejükre és kitartásukra szükségük lesz.”
A többiek közül egyébként Kovács Norbert kivételével mindenki tudta tartani a megadott szintidőt, ezzel a magyar csapat továbbra is versenyben van.
Kovács egy híd maradványain próbált átjutni egy patak túloldalá-

ra, de beleesett a vízbe, ahonnan nehezen tudott csak kimászni, itt gyűjtött magának késést.
A nem hivatalos eredmény szerint egyébként Finnország átvette a vezetést a franciák előtt, harmadik helyen továbbra is Spanyolország áll.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyennek látja a kórházak sorsát?

Tovább olvasom