Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Varga Mihály: mintegy hatvan nem várt tétel került elő

Körülbelül hatvan, a költségvetést terhelő tétel került elő "nem várt meglepetésként" az előző kormányzat időszakából a miniszterelnök tárcalátogatásai során; erről Varga Mihály, a gazdasági tényfeltáró bizottság vezetője beszélt vasárnap a Hír TV Kontraszt című műsorában.
A Miniszterelnökséget vezető államtitkár reméli, hogy büntetőjogi következménye is lesz a tényfeltárásnak. A politikus példaként említette, Bajnai Gordon még kormányfőként Washingtonban úgy tett "nemes gesztust", ajánlotta fel, hogy további csapatokat küld Magyarország Afganisztánba, hogy az ígéret költségvetési tétele nem volt megtervezve, sőt a Honvédelmi Minisztérium vezetésével sem egyeztettek.

Emellett több minisztériumnál is olyan autóbeszerzések történtek, amelyek "rendkívül előnytelen" lízingszerződéseket tartalmaznak - mondta Varga Mihály, aki a további tételek között szólt az egyházi iskolák finanszírozásáról.

Az államtitkár közölte, bízik abban, hogy ha mindezt listázni tudják, jövő hét végére elkészülhet az általa vezetett bizottság írásos anyaga. Hozzátette, reméli, hogy büntetőjogi következménye is lesz a tényfeltárásnak.

(Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője kedden közölte az MTI-vel, hogy befejezte a gazdasági folyamatok értékelését a Varga Mihály vezette gazdasági tényfeltáró bizottság, de a miniszterelnök tárcalátogatás-sorozatán "számos gyanús ügy" került elő, amelyek elemzése még folyamatban van.

A Hír TV vasárnap esti műsorának vendége volt Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes is, aki a közigazgatás átalakításával kapcsolatban egyebek mellett arról beszélt, hogy a 2011. január 1-jén létrejövő kormányhivatalok kettős irányítás alatt fognak működni.

Például egy kormányhivatal mezőgazdasággal foglalkozó főosztályának szakmai irányítása a Vidékfejlesztési Minisztérium feladata lesz, míg az általános igazgatási kérdésekben a kormányhivatal vezetője, így áttételesen a közigazgatási és igazságügyi miniszter alá tartozik majd - ismertette. Hangsúlyozta, az úgynevezett kormányablak nem szüntet majd meg ügyfélszolgálati irodákat, a kormányhivatalok ügyfélszolgálatai ugyanis "pluszként" jönnek létre.

Navracsics Tibor kérdésre válaszolva kijelentette, az új kormányzati szerkezettel olcsóbb lett a minisztériumok működése.

Olvasóink írták

 • 20. frakk 2010. szeptember 06. 20:24
  „Deszkás! Tudom a választ, hiszen az olaj szakmában dolgozom :)) Csak kíváncsi voltam a marhaságokra, melyekre hivatkozol. Engem ne kérdezz persze.”
 • 19. szilléri 2010. szeptember 06. 14:38
  „Csak hatvan ????”
 • 18. Arnika 2010. szeptember 06. 12:35
  „Egyszer már befejezték a vizsgálodást, akkor semmiféle tételeket nem emlegetett.
  Nem valamilyen választás közeleg?”
 • 17. ferdzso 2010. szeptember 06. 11:04
  „A cikk mögött én csak egy lufit látok, amire egy csontváz van rajzolva narancsszínű filccel... Következik, az: "Azért lesz kényszerű áremelés, mert"... (Valószínűleg, már folyik a "szereposztás a színfalak mögött", ki is jelentse be?!...)”
 • 16. deszkás 2010. szeptember 06. 10:43
  „És az "elfelejtett" bedőlt 7 000 000 000 -os Eclips tender?”
 • 15. deszkás 2010. szeptember 06. 10:37
  „FRAKK! Én tőletek várom a választ.,mondom Cavinton.”
 • 14. frakk 2010. szeptember 06. 10:19
  „Deszkás! Miért kinek a kormányzása alatt? De főleg nem is ez az érdekes, hanem , h kik csinálták.??
  Mert ugye a kettő általában nem ugyanaz? Annyira érdekel, mesélj már??”
 • 13. deszkás 2010. szeptember 06. 10:10
  „És az olajszőkités kinek a kormányzása alatt kezdett el működni? Cavinton ajánlott kedveseim.”
 • 12. csanyiv 2010. szeptember 06. 08:24
  „Kisjani: már Hofi is megmondta, hogy korrupció az, amiből téged kihagytak!
  Nem minősül konkrét lopásnak: ja, de a Btk. ismer még néhány bűncselekmény kategóriát, pl. csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés - szóval nem kell amatőrködni, ha tényleg van konkrét oka valaminek. És az nem csupán az önkormi választás...”
 • 11. Kazikázmér 2010. szeptember 06. 07:15
  „Nem szabad így lefikázni a vizsgálódást! Ha lop valaki azért arra ügyel, hogy ne lehessen egyszerűen leleplezni! Hova sorolnátok Hagyót? A 4-es Metró plusz milliárdjait, Malév privatizációt, és annak súlyos százmillióit, mely terhelni fogja a költségvetést, afganisztáni plusz felajánlást, melynek nincs fedezete a költségvetésben, Bábolnai, Sukorói telek-dolgokat? Felesleges sorolnom! Nem minősül konkrét lopásnak a törvények szerint, de a SZEVIÉP is padlóra küldött hány, de hány alvállalkozót, cserben hagyta a várost ki nem fizetett kötbér miatt! Jól kell időzíteni a terítést a kártyajátékban, hogy ne legyen idő a kimagyarázkodásra, amihez aztán értenek egyesek.”
 • 10. embrumm 2010. szeptember 06. 07:06
  „Nagy ígéretek, piti kis mocskolódással a végén. Mennyire jellemző...”
 • 9. kisjani 2010. szeptember 06. 05:57
  „Remélhetőleg a listán rajta vannak az Esztergomi mutyik is! Vagy csak az a mutyi amit a bal oldal követ el, és nincs benne a Fidesz?”
 • 8. N.P. 2010. szeptember 06. 05:50
  „Mi az, hogy "nem várt tétel"! Milyen jogi kategória ez? Én sem várom a villanyszámlát.... Szóval vajúdtak a hegyek és egeret szültek.”
 • 7. palimadar 2010. szeptember 06. 04:47
  „"Az államtitkár közölte, bízik abban, hogy ha mindezt listázni tudják, jövő hét végére elkészülhet az általa vezetett bizottság írásos anyaga."

  Akkor mi az jelentés, ami hónapok óta a miniszterelnök asztalán van?
  Vagy nem azt nyilatkozta, hogy azt ő nem, csak a kormányfő hozhatja nyilvánosságra?”
 • 6. kisjani 2010. szeptember 06. 01:48
  „5. hozzászólás gerbera 2010.09.06. 01:02
  Én azért megvárnám a csontvázügyek ítéleteit is. Lehet benne jó pár mondvacsinált ügy is.
  Ajánlom figyelmedbe hogy kreálnak ügyeket a Fideszben.

  http://www.stop.hu/articles/article.php?id=733598”
 • 5. gerbera 2010. szeptember 06. 01:02
  „CSONTVÁZAK .
  A Volán vezérének fiához jutottak a milliárdok

  MNO
  A Hír Televízió információi szerint a Volánbusz vezérigazgatójához köthető cégeknek is juthattak milliárdos megbízások a közlekedési vállalatnál. A buszos tendereket sorra elnyerő luxemburgi, offshore hátterű társaságok a vezérigazgató fiának cégében is tulajdonrészt szereztek 2006-ban.

  Beismeréssel felérő hanganyag leplezi le a szocialista mutyit.

  Bűnszövetségben elkövetett csalás, okirat-hamisítás, gazdasági előny jogosulatlan megszerzése miatt tett két héttel ezelőtt feljelentést ismeretlen tettes ellen Horváth László, a Fidesz pétervásárai országgyűlési képviselője. Péntek délelőtt feljelentéskiegészítést tett a Leader-ügyben, hiszen az Észak-hevesi Vidék Fejlődéséért Egyesület egyik munkatársa hanganyagot juttatott el a képviselőhöz, amely felér egy beismerő vallomással.

  Bilincsben viszik a volt vezérigazgatót. Lehet, hogy mások is követik .

  A büntetőeljárás befolyásolása az a különös ok, amely miatt a Központi Nyomozó Főügyészség tegnap kezdeményezte a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a sukorói telekcsere lebonyolítóinak, Tátrai Miklósnak és Császy Zsoltnak az előzetes letartóztatását. Tátrait, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgatóját különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel gyanúsította meg a King´s City-kaszinóprojekt szerződése miatt vizsgálódó ügyészség, míg Császyval, a telekcserét szerződésbe foglaló jogtanácsosával, az MNV volt értékesítési igazgatójával szemben hűtlen kezelés bűnsegédlete a gyanú.”
 • 4. bubu72 2010. szeptember 06. 00:43
  „juj,de hazudós”
 • 3. ferdzso 2010. szeptember 05. 23:32
  „Jaaaa! Így már értem! Okot kell keresni a gyenge gazdasági, és politikai teljesítménnyel járó áremelkedésekre! Azt nem tudom, akkor, ha ez most derült ki, akkor mit csináltak az iratokkal 100 napig? Nem kicsi dolgokról beszélt... Ha meg akkora "horderejű", akkor miért nem a közszolgálati tévé vezető híreiben tette közzé?! Hát, így lehet egyre kisebb pontocskává válni a választók szemében!! Ennyire "gyerekek", vagy ennyire annak néznek? Nem tudom eldönteni!!”
 • 2. klj_54 2010. szeptember 05. 23:11
  „Miska fiam!
  Az elmúlt nyolc évben nem kivonulgatni, hanem bent maradni és ellenőrizni kellett volna és nem utólag hazudozni!”
 • 1. kisjani 2010. szeptember 05. 22:50
  „A plusz ügyfélszolgálatok nem kerülnek többe?
  Várom a bizottság részletes feltárását és ha igaz akkor a büntetőfeljelentést is. Vagy ez megint olyan hangzatos választási kampány? Nincs is csontváz?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábelátvágás miatt szünetelt a vezetékes szolgáltatás

Kábelátvágás miatt szünetelt a Magyar Telekom vezetékes szolgáltatása vasárnap Budapest XVII.… Tovább olvasom