Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Varga Zoltán: Rendkívüli év lesz 2010

Rendkívüli év lesz a világgazdaságban 2010, ezért a magyar büdzsé is rendkívüli lesz - közölte az önkormányzati miniszter Medgyesegyháza városavató ünnepségén, pénteken.
Varga Zoltán szerint jövőre folyatni kell a válságkezelést, s "a kormány nemcsak másokat bíztat a nadrágszíj meghúzására, hanem magán kezdte a kiadáscsökkentés.

"Sajnos az önkormányzatok sem nyújtózkodhatnak tovább, mint ameddig az ország takarója ér" - mondta.

Az önkormányzatok következő évi gazdálkodásáról szólva kiemelte: kevesebb feladatot, ugyanakkor nagyobb gazdálkodási szabadságot szeretnének adni a helyhatóságoknak, vagyis nem "pántlikázzák meg" az összes pénzt.

"Kereteket adunk és döntsék el itt helyben, mire van nagyobb szükség" - szögezte le, majd hozzátette: "A ma takarékossága a holnap növekedése".

A szaktárca vezetője a benyújtott költségvetést szigorúnak és takarékosnak nevezte, ám néhány területen, így például a közbiztonság és a munkahelyteremtés esetében többletforrásokat is tartalmaz.

A több mint négyezer lelket számláló Medgyesegyháza városiasodásával kapcsolatban azt emelte ki, hogy gyakorlatilag teljes egészében leaszfaltozták a közutakat, már 70 százalékos a csatornázottság és az egészségügyi szolgáltatások is magas színvonalúak. A település gyarapodásával kapcsolatban azt is közölte, hogy az elmúlt években sportcsarnok, uszoda, iskola és óvoda épült, így minden feltétel adott a modern, városi élethez.

A várossá nyilvánítás fontos szempontjának nevezte, hogy Medgyesegyháza a térség dinamikusan fejlődő központjává vált. Napjaiban ugyanis öt társulásban vesznek részt és mindegyikben gesztor, azaz vezető szerepet játszanak.

Nagy Béla, a dinnyetermesztéséről híres város szabad demokrata polgármestere, aki a rendszerváltás óta irányítja Medgyesegyházát, arra hívta fel a figyelmet, hogy a városi cím a település lakóinak közös erőfeszítésének az eredménye. Mint mondta, a cím kötelez, tehát további összefogásra és munkára van szükség a minél jobb életminőség megteremtése érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Embercsempészeket fogtak el Debrecenben

Két embercsempészt, valamint négy, általuk Magyarországra juttatott külföldit fogtak el a… Tovább olvasom