Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Várhatóan 95 dolgozót bocsátanak el

Folytatás az 1. oldalról.

November 27-én bejelentették

A két héttel ezelőtti bejelentés szerint december 15-én kellett (volna) nyilvánosságra hozni, hány embert érint a termelés átszervezése: mint megírtuk, Győrből a teljes kekszgyártás Székesfehérvárra kerül, a Rába partján csak a cukorkagyártás marad (Negro után jön a feketeleves? – Kisalföld, 2006. december 5.). A francia cég budapesti kommunikációs ügynöksége ugyan csak annyit mondott, hogy a tárgyalások még tartanak a szakszervezettel, így januárig nincs mit mondania ebben a kérdésben; annyi mégis tudható már, hogy a Danone 95 dolgozó munkaviszonyának megszüntetését jelentette be a megyei munkaügyi központnál csoportos létszámleépítés címén november 27-én. Közülük 81-en fizikai munkások, 14-en szellemi alkalmazottak. Ez a szám akkor változhat, ha az érintett dolgozók vállalják, hogy a székesfehérvári gyárban folytatják tovább munkájukat.

Hétfőn interpellálnak

„ Közel száz család egzisztenciájáról van szó, ügyükben és a gyár megmaradása érdekében a Fidesz egyik országgyűlési képviselője az Országgyűlésben hétfőn interpellál a gazdasági tárca vezetőjéhez” – tette hozzá Bakács László.
Kérdésünkre, hogy felvették-e a kapcsolatot a többi győri – szocialista – országgyűlési képviselővel is, azt a választ kaptuk: „Fontosabb volt, hogy megtegyük az első lépést a kormány felé. Most már van alapja annak, hogy közös úton tudjunk együtt lobbizni.”
Bakács emellett megjegyezte, hogy optimistább hozzáállással lehet csak a gyárat megmenteni, ezt azért mondja, mert több kormánypárti nyilatkozatot olvasva azt látja, sokan már eleve lemondtak a győri cég megmentéséről.

Átvilágítás közben

A sajtótájékoztatót eredetileg az alábbi témában hirdették meg: „Győr megyei jogú város közigazgatásának reformcélú átszervezése; beszámoló az átvilágítás eredményeiről, tapasztalatairól”. Bolla Péter kabinetfőnök ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a vizsgálat lezárult, és néhány általános célt sorolt fel, mint például „hatékonyabb működés, a nyitottabb, átláthatóbb ügyintézés, a motiváltabb dolgozók...”.
Golubkovics Péter kommunikációs vezető szerint előbb a városi kabinetnek kell megismernie és elemeznie a felmérést, ezt követően születhetnek csak meg a döntések, s hozzák nyilvánosságra az esetleges változásokat. Az valószínű, hogy februártól már az új rendszerben fog működni a városháza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felajánlaná szerveit átültetésre?

Tovább olvasom