Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Vasárnap délután is kiürítették a Kossuth teret

Vasárnap délután fél négykor ismét kiürítette a rendőrség a budapesti Kossuth teret; a több mint száz rendőr valamivel több mint száz demonstrálót szorított ki a helyszínről - jelentette az MTI helyszíni tudósítója.
A rendőrsorfal a Nádor utca irányába terelte az embereket, akik az akció ellen "ÁVH", "ÁVH", "Hazaárulók" felkiáltásokkal tiltakoztak, néhányan a Himnuszt énekelték.

Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy a rendőrök három embert emeltek ki a tömegből. A félórás akció ideje alatt lezárták a forgalom elől a Kossuth teret, a villamosok és a buszok sem jártak. A délutáni akció a második kiszorítás volt vasárnap.

A téren napközben körülbelül száz ember tartott csendes demonstrációt. Az emberek kis csoportokban beszélgettek, egy részük a kordon előtt, másik részük a biztonsági rácstól 20-30 méterre lévő Földművelésügyi Minisztérium épületénél.

A rendőrök 5-6 fős csoportokban járőröztek a helyszínen, és szúrópróbaszerűen igazoltatták a demonstrálókat. A nap folyamán becslések szerint 400-500 rendőrt vontak össze. Az autóbuszok felirataiból arra lehet következtetni, hogy vidékről, egyebek mellett a Dunántúlról és a Dél-Alföldről is csoportosítottak át rendőröket a fővárosba.

A Kossuth tértől nem messze lévő Szabadság téren is rendőröket látni, csakúgy, mint a környező utcákban.

Az akciót követően a rendőrök visszavonultak a kordonok mögé, a demonstrálók pedig visszasétáltak a Kossuth térre.

MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vitorlázórepülővel az afrikai sivatag felett

A szegedi pilóta, Szabó Péter közel húsz éve kezdett repülni, több mint tíz éve tagja a… Tovább olvasom