Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Vasárnap éjféltől folytatódik a vasutassztrájk

Április 7-én nulla órától - azaz vasárnap éjféltől - folytatódik a határozatlan idejű vasutassztrájk - jelentette be Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSzSz Szolidaritás) elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján.
Az érdekképviselet ugyanis többhetes egyeztetés után sem tudott megállapodni a MÁV-csoport vezetésével sem követeléseikről, sem pedig a még elégséges szolgáltatásról. Gaskó István szerencsés véletlennek nevezte, hogy egybeesik az időpont a BKV tervezett sztrájkjával. Azt azonban elismerte, hogy a közlekedési szakszervezettel voltak konzultációk és kölcsönösen szolidaritásukról biztosították egymást.

Vasárnap éjféltől folytatódik a vasutassztrájk
Vasárnap éjféltől folytatódik a vasutassztrájk.
Fotó: Miskolczi Róbert

Vasárnap délután öt órára újabb egyeztetésre hívták a MÁV vezetőit, bár a szakszervezeti elnök szerint reális valószínűsége nincs a megegyezésnek. Ha azonban mégis születik megállapodás, akkor is gondolkoznak azon, hogy a BKV szakszervezeteivel szolidárisan néhány órára sztrájkba lépnek.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Don Kartács 2008. április 07. 07:14
  „Cseter, tudsz mást is mondani, vagy ugyanaz a papagájmondókád van mindig az aktuális témához igazodva?

  Egyébként nagyon nem helyeslem a sztrájkot és keményen meg is torolnám, hogy miért? Világéletében minden szolgáltató cég arról volt és lesz híres, hogy jóval többet követel magának, mint amennyit a szolgáltatásának minősége ténylegesen ér. A MÁV felőlem sztrájkolhat, de akkor nyújtson a követelt összeggel egyenrangú minőségi szolgáltatást, azaz:
  - minden kocsi kívül belül ragyogjon
  - minden végállomásra való beérkezéskor mossák fel a padlózatát alaposan
  - a wc-k csilivilik legyenek alapos tiszítással és karbantartással
  - a forgalmisták legyenek készek minden időjárásbeli változásra : nem úgy mint most, hogy 1 csepp eső esik és máris 20 perceket késnek a vonatok, mert jaj esik.
  - a kalauzok rendesen kezeljék le a jegyeket, ne legyen olyan járat, amin cseszik végigtolni a képüket. Az ember nem dísznek vált menetjegyet.
  - az Intercity-k ne késsenek állandóan 10, a személyvonatok és gyorsvonatok pedig 20-25 perceket.

  És még sorolhatnám. Követelni mindig könnyebb, de amíg nem képesek ember és utasbaráti színvonalú szolgáltatást produkálni, amíg az utas beleül másnak a rágójába a végállomáson abban a vagonban, amely nemrég jött és indul is vissza ( és állítólag takarítottak ), addig gondolkodás nélkül kirúgnám azt aki sztrájkol.

  Jakabra meg csak annyit. Így is van áremelkedés, de ha megjön az euro, akkor nemcsak én, de sokan nem fognak örülni a többszörös áremelkedésnek, mert a béreket nem fogják akkora mértékben megemelni, mint amekkora költségnövekedést hozna a bevezetés. Addig jó, amíg nincs euro.”
 • 23. csingiz 2008. április 07. 06:32
  „isti o1 te egy szutyok provokátor vagy...”
 • 22. Jakab Janos 2008. április 07. 00:04
  „MO a halaltancat jarja. Egyetlen lehetoseg a tulelesre, ha MO-ot Szlovak vagy Roman gyamsag ala helyeznek, amig nem keso. MO ugyanugy nem tud mit kezdeni a fuggetlenseggel mint a felszabadult afrikai orszagok annakidejen.
  Szlovakiaban hamarosan Euro lesz a fizetoeszkoz. MO-on akkor vezetik be az Eurot, ha mar megszunik az Euro vagy MO.”
 • 21. Doktor 2008. április 06. 23:28
  „Mi köze Gaskónak a Te és ismerőseid fizetéséhez, életük megkeserítéséhez? Fordulj Gyurcsányhoz bizalommal, ha problémád lenne! Ha elme szakértőre lenne szükséged szólj nekem.”
 • 20. isti01 2008. április 06. 22:51
  „MINDEN SZTRÁJKOLOT KIRUGNI GRASKOVAL AZ ÉLEN SOK MUNKANÉLKÜLINEK LENNE MUNKAHELYE. ÉN SOK OLYAN EMBERT ISMEREK AKIK 60-70 EZER NETTO FORINÉRT DOLGOZNAK 3 MÜSZAKBAN PEDIG ÓK IGAZÁN SZTÁLYKOLHATNÁNAK.ÉN SZERENCSÉSEBB VAGYOK MERT 2 MUNKAHELYEN DOLGOZOM KB.400-420 ORÁT HAVI 160-170 EZERÉRT.AZOK ÉLETÉT KESERITIK MEG A FELELŐTLEN SZTRÁLYJAIKKAL AKIK NEM VAGY NEHEZEN KÉSVE JUTNAK EL DOLGOZNI A MUNKAHELYÜKRE. ÉN MONDOM MINDET KIRUGNI HELYETTÜK SORBA ÁLNAK AKIK DOLGOZNI AKARNAK.ÉN ASZ EGÉSZSÉGÜGYBEN DOLGOZOM AZ IDÉN 4500 FT BÉREMELÉST KAPTAM AMIVEL MOST BRUTTO 82000 EZER FT AZ ALAPOM.A GRASKO EGY SZARHÁZI MIELÖBB EL KELL ZAVARNI DE NEM MILLIOS VÉGKIELÉGITÉSSEL. FELHÁBORITO AMIT EZ A URIEMBER MÜVEL.”
 • 19. revü 2008. április 06. 22:08
  „Ha nem lenne ilyen reménytelenül megosztott ez a társadalom, és a sok lefetyszájú bunkó is inkább a sztrájkolók mellé állna, lenne normális érdekérvényesítés ebben az országban. De mivel a sok pondró csak a saját önös érdekeit nézi, nehéz bármit is kiharcolni. A vasutasokat tisztelem azért, mert ők az egészségbiztosítás privatizációja ellen is demonstráltak. Ők legalább csinálnak valamit, nem csak a saját sz@rukkal vannak elfoglalva.”
 • 18. ken 2008. április 06. 22:04
  „Tudod mit öreg? B... meg! Ez többről szól, mind a te hülyeségedről. Itt emberek az érdekeikért küzdenek, bármilyen semmitmondóan is hangzik ez neked. Menj helikopterrel, kisköccsss! Remélem a vízumot váltod kifelére...”
 • 17. peches 2008. április 06. 21:56
  „Tök jó ez a sztrájk... 14 órára kell megjelennem az amerikai nagykövetségen. Reggel 5.55-kor kell indulnom Szombathelyről,hogy 9.25-re megérkezzek BP-re.
  Visszafelé pedig 14.30-kor megy az utolsó busz Sz.helyre, a következő másnap hajnali 5kor érne be...
  Akinek nincs autója, megb*hatja ????”
 • 16. csingiz 2008. április 06. 20:33
  „Kedves Tűzimádó!Ne ferdíts! Te nem csak Gaskó Istvánt gyaláztad a retek szövegeddel...!Különben nekem is úgy rémlik hogy néhány éve még Ő is a ti szekereteket tolta, persze akkor biztos nagyon rendes srác volt neked...Hát Istenem, megvilágosodott és átállt!
  Miért ne fogadnánk be? Tudod a felebaráti szeretet mi gyakoroljuk is, nem csak beszélünk róla! Ha pedig már a felmenőknél tartunk :szerintem a te apukád /akinek kívánom a legjobb egészséget/most szégyenli magát azon hogy csak ilyen sz.r kommunistát sikerült faragni belőled! /Az enyém különben:...félig ír volt, félig portugál...valahol nem rossz örökség..../”
 • 15. Tűzimádó 2008. április 06. 20:11
  „csingiz!

  Pirosszemű volt az apád!
  Mióta munkás az a mocsok Vdszsz vezér?”
 • 14. Gúnárnyakú 2008. április 06. 19:59
  „Csingiz! Tűzimádó nagyon szereti a népies kifejezéseket!”
 • 13. csingiz 2008. április 06. 19:56
  „Azért néhány cselédhajlamú, pirosszemű hozzászólónak nem ártana némi önmérsékletet tanúsítani..Milyen alapon meritek mocskolni a munkásembereket??”
 • 12. Money 2008. április 06. 19:19
  „Majd jön Feri és letöri a MÁV és a BKV sztrájkot! Zuschlag is kapja fizut, Hordágy Ági és a BKV vezír is végkielégülhet... van itt pénz!”
 • 11. Tudatlan 2008. április 06. 19:11
  „vazsutazsnak!
  Úgy hívják, hogy Google és csak egy pdf MÁV Cargo pénzügyi beszámolót kell keresni, ha még fennhagyták!”
 • 10. pan.cser 2008. április 06. 19:03
  „A gyurcsányi politika teljes csődje, ha képtelenek megalkudni. Engem is zavar a sztrájk, nem tisztem eldönteni kinek van igaza. Egyben biztos vagyok, a MÁV és a BKV vezetői illetve a háttárben álló politikai vezetés alkalmatlan konfliktuskezelésre. Igenis alkudozni egyezkedni kell mindjárt az elején. A merevség nem jó, ez nem az a kérdés kinek ven igaza!”
 • 9. vazsutazs 2008. április 06. 18:54
  „Tudatlan a név kötelez....honnan szedted ezt a baromságot?”
 • 8. vaszutazs 2008. április 06. 18:52
  „Gaskónak saját szakszervezetében sincs támogatottsága. Nálunk 5 emberből 3 vdszsz, 1 mosz, 1 meg vsz-es. És senki nem sztrájkolt !!
  Vasúti szinten meg nálunk a 450 emberből 1 azaz egy ember sztrájkolt.”
 • 7. Tudatlan 2008. április 06. 18:49
  „A MÁV Cargo-t már eladták! Szétosztották a több mint 2 milliárdos nyereség felét, aztán azt mondták, hogy a céget el kell adni mert 1 milliárdos a nyeresége!”
 • 6. Mil 2008. április 06. 18:40
  „A MÁV és a BKV az ország szégyene! Eladni őket a francba. (ki az a barom, aki meg is venné?? :) A sztrájkolókat meg deportálni Szibériába. Az alkalmatlan vezetéssel együtt.”
 • 5. Együttérző 2008. április 06. 18:29
  „Tűzimádó!
  Hálásan köszönöm a kedvességét! Véleményével önmagát és hasonszőrű társait is minősítette! Most már értem, hogy miért is sztrájkolnak a vasutasok! Én is ezt tenném!”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Gömböc tananyag lesz a Harvardon

Elkészült a kivételes magyar matematikai találmány, a tudományos világba 2007-ben berobbanó Gömböc eddigi legnagyobb példánya. Tovább olvasom