Délmagyar logó

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 33°C Még több cikk.

Vasárnap folytatódnak az egyeztetések

Vasárnap várhatóan tovább folynak az egyeztetések Gyurcsány Ferenc utódlásáról. A szocialisták frakcióülése szombaton este 10 óra után ért véget, és az ülésről hivatalosan senki sem nyilatkozott.
Befejeződött a szocialista frakció ülése szombaton este tíz óra után, hivatalosan egyelőre nem közöltek semmit. Így azt sem lehet még tudni, hogy ki az MSZP kormányfő-jelöltje. Korábban felmerült Bajnai Gordon neve, a Független Hírügynökség információi szerint ő elvállalná a posztot, és a frakció is támogatná.

A szocialista frakció ülése szombaton este hét órakor kezdődött meg a Képviselői Irodaházban. A képviselőcsoport egyik tagja megerősítette a Független Hírügynökség azon értesülését, hogy eredetileg nem lett volna frakcióülés, a párt elnökségével elégedetlen képviselők egy része alternatív frakcióülés összehívását kezdeményezte, amelyet később az elnökség hivatalos tanácskozássá hívott össze.

Nem sokkal később az ülés kezdete után elment Veres János pénzügyminiszter, távozása közben az újságíróknak semmit sem mondott. Valamivel később Szili Katalin házelnök is elhagyta az irodaházat, ám ő sem kívánt nyilatkozni.

Az esti órákban folyamatosan távoztak az ülésről a szocialista politikusok, egyikük sem kívánt azonban kérdésekre válaszolni. Köztük volt Szűcs Erika, szociális, Molnár Csaba, energiaügyi és Hiller István, oktatási miniszter, valamint több államtitkár is. Késő este rövid időre megjelent Daróczi Dávid kormányszóvivő.

Este fél tizenegy körül Lendvai Ildikó frakcióvezető és Nyakó István, az MSZP szóvivője is elindult, ám nem a főbejáraton, hanem egy hátsó ajtón, a teremgarázson keresztül próbáltak kijutni az épületből. Mivel azonban ez zárva volt, kénytelenek voltak újságírók gyűrűjében a főbejáraton keresztül elhagyni az irodaházat. Konkrétumot azonban ők sem árultak el.

Azt közben még továbbra sem lehet tudni, hogy ki lesz a szocialista párt kormányfő-jelöltje. Napközben felmerült Gráf József, jelenlegi agrárminiszter és Bajnai Gordon, gazdasági miniszter neve is. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy jelenleg Bajnai az elsőszámú jelölt. Ő el is vállalná a posztot; Gráf József viszont nem.

Korábban azt lehetett tudni, hogy a szocialisták és az SZDSZ este telefonon keresztül egyeztetett. Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője késő este a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy nem volt egyeztetés a két párt között, informálisan tájékoztatták őket a fejleményekről, de erről nem nyilatkozik. Elmondta még, hogy a vasárnap reggeli órákban a párt székházában a képviselőcsoport és az Ügyvivői Testület együttesen értékeli a kialakult helyzetet. Az esti órákban az MSZP egyik képviselője annyit mondott a Független Hírügynökségnek, hogy szerinte még másfél nap van arra, hogy miniszterelnök-jelöltet találjanak, ellenkező esetben elkerülhetetlen az előrehozott választás.

Vasárnap  folytatódnak az egyeztetések

Vasárnap várhatóan tovább folynak az egyeztetések Gyurcsány Ferenc utódlásáról. A szocialisták frakcióülése szombaton este 10 óra után ért véget, és az ülésről hivatalosan senki sem nyilatkozott. Arról sem mondtak semmit , hogy az egyeztetések vasárnap folytatódnak e az SZDSZ-szel Bajnai Gordon miniszterelnöki jelöléséről, akit a szocilaisták megyei elnökei látnának szívesen a poszton. Egyelőre Bajnai sem nyilvánult meg a kérdés kapcsán.

Lapinformációk szerint vasárnap délelőtt ülésezik az SZDSZ ügyvivői testülete és frakciója, délután pedig a szocialisták képviselőcsoportja ül össze újra.

A Független Hírügynökség információi szerint a megyei elnökök komolyan bírálták Gyurcsány Ferenc pártelnököt és az elnökséget is a tárgyalások elhúzódása és eredménytelensége miatt is. Gyurcsány Ferenc egyébként szombaton közölte, hogy a jövő héten benyújtja lemondását a pártelnöki tisztségéről és a jövő vasárnapi rendkívüli kongresszuson új pártelnököt választ az MSZP.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. paranoid 2009. március 29. 18:13
  „5.ös bambinaXX
  kössz te legalább kiolvastad mit akartam
  3. hazaipalya
  sajnálom,hogy félreértetted”
 • 32. Boytronic 2009. március 29. 17:19
  „Hallgatom a hiradásokat,olvasom a kommenteket,és csak úgy süt a derű,az optimizmus,a legfrissebb:Patt helyzet van mert nem tudnak megeggyezni"-eddig a hir!Kérdés:-miről folyhat az alku amikor az ország és benne mindannyian sz....ban vagyunk,nehogy elkapkodják már hogy hogy mászunk ki belőle..férgek!!!”
 • 31. Power 2009. március 29. 16:40
  „achilleus 2009.03.29. 16:36
  Orbán felől semmi kétségem nincs, tudom, hogy nem vállalná el a felkérést.
  A nemzet által legitimált, erős kormányra van szükség.”
 • 30. achilleus 2009. március 29. 16:36
  „Bármily hihetetlen, de még ez is felmerült (Az index alapján, 16.00 óra)
  "Orbán nem lesz az SZDSZ jelöltje
  Már délután négy óra van, de még nincs mai új miniszterelnö-jelölt, és nem is lépett vissza senki. Pedig a lassan SZDSZ-es faliújságként működő Facebookon azt javasolták Eörsi Mátyás képviselő-ügyvívőnek, hogy kérjék fel Orbánt, ha elfogadja, nincs előrehozott választás. Eörsi szerint Orbán ezt visszautasítaná, arra hivatkozva, hogy neki szüksége van a nép legitimitására. És ebben Eörsi szerint igaza is lenne."”
 • 29. achilleus 2009. március 29. 16:14
  „A cím változtatásra szorul ;-) HÉTFŐN folytatódnak az egyeztetések. /vagy inkább egyezkedések/:
  2009-03-29 15:50
  Nem tudott döntést hozni az SZDSZ
  Az SZDSZ hétfőn folytatja a párton belüli egyeztetést - jelentette be vasárnap délután Fodor Gábor. Az SZDSZ elnöke hozzátette: a szocialistákkal vasárnap már nem tárgyalnak. Az SZDSZ ügyvivői testülete és frakciója vasárnap egyeztetett Bajnai Gordon kormányfői jelöltségéről Budapesten, ám egyelőre nem született megállapodás. (...) további részletek a pitiánerség csimborasszóiról a Hirtv honlapján.”
 • 28. achilleus 2009. március 29. 16:03
  „Nem, egy jobbágy nevű tette fel ma hajnalban az Index-re. /szöveg alapján érdemes keresgetni/”
 • 27. achilleus 2009. március 29. 16:01
  „Fenn van az index fórumán is (ott Főkapitány nevű közölte)
  Ezzel a kiegészítéssel:
  "Továbbá a megfellebbezett (első), és az elrendelt (második) felszámolási eljárások között egy "bizonyos" kommunikációs cégnek kifizetett a HBét Rt. 800 milla + Áfát, ami a hatályos idevonatkozó törvényekkel súlyosan ütközött, de kit érdekelt ez?"”
 • 26. achilleus 2009. március 29. 15:56
  „A fidesz.hu fórumába írta be egy az "igazságot!" nevű hozzászóló ma délelőtt.
  Tételesen érdemes lenne ellenőrizni, de azok a tények, amik korábban, részletekben itt-ott előkerültek, megegyeznek a leírtakkal. /Csak pontokba van szedve./”
 • 25. bambinaXX 2009. március 29. 15:48
  „23. achi! Ezt honnan vetted????? nem mert nem hiszem, csak érdekel!!!!!!!!!”
 • 24. cselac 2009. március 29. 15:26
  „Micsoda háttéralkuk...csak nekem van olyan sejtésem, hogy Bajnai Gordon támogatásának a feltétele, hogy Törő Csaba kapja a gazdasági tárcát? Hihetetlen, hogy ezek a szerencsétlenek nem képesek tovább lépni saját kisstílű játszmájukon...”
 • 23. achilleus 2009. március 29. 15:15
  „A Hajdú Bét ügy részletesen:
  1. a Raiffeisen-bank adott jó sok kölcsönt a Wallisnak
  2. a Wallis megvette a Hajdú-Bét-et
  3. a Wallis átpakolta a Raiffesen-kölcsönöket egy általa alapított ingatlanos kft-be, azzal a megkötéssel, hogy a kölcsönök visszafizetéséért kezességet vállal
  4. a Wallis eladta a Hajdú-Bétnek a sokmillíárdos (talán 13mrd?) adóssággal bíró ingatlanos kft-t, azzal a megkötéssel, hogy a kölcsönök visszafizetéséért továbbra is kezességet vállal
  5. a Hajdú-Bét - talán az ügylettől nem függetlenül - erősen megroggyant
  6. a raiffeisen kölcsönt adott a Hajdú-Bétnek, melyet jelzáloggal fedezett a Hajdú-Bét vagyontárgyaira
  7. a Hajdú-Bét nem fizet a kistermelőknek
  8. felszámolási kérelmet nyújtanak be a Hajdú-Bét ellen
  9. a cégbíróság elrendeli a felszámolást. Az időpont a raiffeisen kölcsönszerződésétől számítva kevesebb mint 1 év - ennek azért van jelentősége, mert hiába fedte le magát a bank jelzáloggal, ha a követelés 1 évnél frisebb mint a felszámolás elrendelése, akkor nem élvez(ett) a bank elsőbbséget a többi követeléssel szemben!
  10. a Hajdú-Bét megtámadja a cégbíróság által elrendelt felszámolást, egyúttal megváltoztatja székhelyét - hogy egy másik megye cégbírósága alá tartozzon
  11. az új cégbíróság észleli, hogy a cég ellen felszámolás van folyamatban, ezért jelzi, hogy nem illetékes
  12. közben kiderül, hogy a cég székhelyét megváltoztató közgyűlés valójában nem lett megtartva, a közgyűlési határozatot visszadátumozták (a székhelyváltoztatási kérelmet a felszámolás elrendelése után pár nappal adta be a Hajdú-Bét!); a rendőrség szerint nemlétező faxszámról jött az egyik Hajdú-Bét kisebbségi tulajdonos visszaigazolása a közgyűlési meghívóra!
  13. az új cégbíróság mégis elfogadja, hogy ő az illetékes
  14. a Hajdú-Bét elfogadja, hogy ellene felszámolási eljárás indult, fellebbezési jogáról lemond - az új cégbíróságnál, a réginél fellebbezett a felszámolás ellen!
  15. közben lejárt az egyéves határidő, mihelyt az új cégbíróság illetékesnek találta magát, azonnal átírják a jelzáloggal terhelt ingatlanokat a raiffeisen nevére (4 nagyértékű telephely közül kettőt, karácsony este! történik meg a földhivatali bejegyzés!)
  16. a bank azonnal eladja mélyen áron alul a telephelyeket baromfi-ágazatban érdekelt vállalkozók részére (pletykák szerint bajnai gordon jóbarátai)
  17. bank megkapja a másik két telephelyet is, amit szintén elpasszol bagóért
  Harmadik rész:
  18. libatenyésztők (kistermelők, nagytermelők, bértermelők, integrátor, közvetítők, stb) feljelentést tesznek
  19. bíróság megállapítja, hogy a bank a valós érték egyharmadáért, feléért passzolta el a telephelyeket, egyben kötelezik a kár megtérítésére
  20. bíróság kimondja, hogy nem lényeges melyik cégbíróság az illetékes a felszámolási eljárásban, mert a követelések kielégítésére úgysem elég a vagyon - nem foglalkoznak azzal, hogy bajnaiék manővere megváltoztatta a kielégítési sorrendet!!! azaz a bank jut előbb a pénzéhez a beszállítók előtt
  21. 9 termelő öngyilkos lesz
  22. az egyik integrátor pletykák szerint megzsarolja a bankot, hogy borítja a "bulit", mert kezében van az új cégbíróság közleménye arról, hogy nem illetékes az ügyben, mert már felszámolási eljárás van a Hajdú-Bét ellen - a bank enged, fizet: elkerülendő a pert, az integrátor kussol, elkerülendő a hosszas utánajárást
  Nagyon sok szál volt, Hajdú-Bét, wallis vezetők hazudoztak össze-vissza.
  Igazságot!
  Budapest”
 • 22. waterbear 2009. március 29. 15:15
  „Egyeztetés:

  -Ferikém, én bevállalom, de akkor kérek igazgatótanácsi tagságot négy cégedben, + 6 állami vállalatban, és szeretném ha az M43-as generál kivitelezője a sógorom lehetne, tudod van egy két hetes Bt-je, és nem ártana valami kis bevétel neki sem. Természetesen a közbeszerzés alapján, hiszen úgy iGAZságos. Így már valahogy csak kihúzom ezt a pár hónapot.... de mit is mondtál a tanúvédelmi programról?

  -Gordonka, az MDF-nek is toljunk valami, hogy a múmia ne morogjon, a haláladóval eléggé népszerűek lettek, meg nem ártana ha nem kisebbségben kormányzunk. Így bevezetsz néhány nagyon népszerűtlen intézkedést, visszarángatjuk a szekeret az útra, aztán majd én visszaveszem a gyeplőt... pár hónap az egész...”
 • 21. Power 2009. március 29. 13:56
  „Nem értem. Ha ilyen "kiváló" miniszterelnök lehetne a libás Bajnaiból, miért nem vele álltak elő először?”
 • 20. achilleus 2009. március 29. 12:43
  „19. hozzászólás Power 2009.03.29. 12:31
  Az esettel kapcsolatban csak hírvivő voltam. A cikkben benne van az is.”
 • 19. Power 2009. március 29. 12:31
  „Achilleus! Azt elfelejtetted, hogyéppen ezek a megyei "kiskirályok" támogatják Bajnait. Bajnai, vagy Gyurcsány...egyik kutya, a másik eb.
  Elvégre a "kiskirályok" is szeretnének a leveses kondér mellett tovább melegedni!”
 • 18. achilleus 2009. március 29. 12:25
  „http://index.hu/belfold/2009/03/28/a_megyei_elnokok_megbuktattak_gyurcsanyt/
  Gyurcsány leváltásának részletei.”
 • 17. Power 2009. március 29. 12:15
  „Túlságosan megbíztak az emberek a szocialistákban. Azt hitték, hogy akinek sok pénze van, annak már nem kell még több. Ebben nagyot tévedtek. Tolvajokra bízták az állami (önkormányzati) vagyont. Az uniós támogatásokat is sikerült "igazságosan" elosztani és soha nem látott államadósságot sikerült felhalmozniuk. Beismerték, ők "semmit nem csináltak". A saját zsebükről azonban nem feledkeztek meg.
  A felelősség vállalásának éppen itt az ideje. Egy ország teljes lezüllesztése nem maradhat büntetlenül!”
 • 16. bambinaXX 2009. március 29. 12:07
  „14. Elég baj, ha tudja és nem mondja!!! legalább nyilatkozna mint egyszeri ember, név nélkül!! de tudjuk már mivan!?”
 • 15. achilleus 2009. március 29. 12:07
  „"Én meg írok majd kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról".
  Gyurcsány Ferenc,Balatonőszöd 2006. május 26.”
 • 14. achilleus 2009. március 29. 12:04
  „A legutolsó értesülések szerint szombaton még Bajnai ellenzői voltak többségben, most azonban már döntetlenre állnak a szavazatok. Kóka János és Bajnai Gordon üzleti kapcsolata egy évtizede kezdődött, amikor a Bajnai által irányított Wallis társult Kókával az Elender informatikai cég visszavásárlására. Szombaton az MSZP-s Karsai József úgy nyilatkozott a hírTV-nek, hogy sejti, miért fogadná el Bajnait a "Kóka-csapat", de nem mondja el, mert "így is van elég baja".”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megyei elnökök Bajnait akarják

Bajnai Gordon gazdasági minisztert szeretnék miniszterelnöknek az MSZP megyei elnökei - tudta meg a… Tovább olvasom