Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Vasúti síneket rongáltak meg fémtolvajok

A 21 és a 26 éves nagyhalászi gyanúsítottak síncsavarokat próbáltak ellopni Ibrány és Nagyhalász között.
Vasúti síneket rongáltak meg fémtolvajok Ibrány és Nagyhalász között; az elfogott két férfi ellen közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt indult eljárás - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.

Fedor Rita főhadnagy elmondta: a 21 és a 26 éves nagyhalászi gyanúsítottak vasárnap a keskeny nyomtávú vasúti pályáról próbáltak síncsavarokat eltulajdonítani, s az egyik rögzítő talpfát is felszakították.

Lopás közben a fémtolvajokat megzavarta egy közelben lakó, így menekülni kényszerültek, de a riasztott rendőrök elfogták őket - közölte.

Az előállított két férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, tettüket a kihallgató rendőröknek azzal magyarázták, hogy nincs munkájuk, s a síncsavarok vashulladékként való értékesítésével akartak pénzhez jutni - tette hozzá a szóvivő.

Olvasóink írták

  • 2. kontrapista 2012. március 26. 18:31
    „Benizonyított tény, hogy az értékrend-hiányában szenvedő fémhulladékgyűjtők a törvénytől nem tartanak, csakis gumibottal lehet leszoktatni őket a használatban lévő fémalkatrészek leszereléséről .”
  • 1. Mozimasiniszta 2012. március 26. 13:27
    „Kőkemény fegyházba kellene már végre-valahára bevasalni a "megélhetési bűnözőket˝ ! és utána kényszermunkán az okozott kárt behajtani ! Nem igaz hogy a közszolgáltatóknak és a közlekedésben kárt okoznak , katasztrófa helyzeteket idéznek elő ! és a rosszul értelmezett humánus eljárásra hívatkozva tehetetlenkednek a hatóságok ! Nézzék meg a szlovákok hogyan oldották meg a dolgot : bevetették a katonaságot ! és rend lett !
    (tudnám ajánlani az egykori csendőrség módszerét : elverték a delikvens talpát , hogy két hétig csak <moderálva>en tudott közlekedni , amikor lábra bírt állni be kellett járni a csendőrlaktanyába lovakat pucolni , gondozni ! egy-két hónapig ! Azután elkellet szegődnie valamely gazdához napszámosnak , mert ha nem akkor megint elverték a talpát , és kezdődött elölről..... sokkal hatékonyabb volt mint manapság a papír tologatás...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatták Matolcsy javaslatát: börtönfejlesztésre fordítanák a pénzt

A korábban belügyi célokra használt ingatlanok eladási árát fordítanák börtönfejlesztésre. Tovább olvasom