Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Vége! A Sláger Rádió hivatalos közleménye

A Sláger Rádió amerikai tulajdonosa, az Emmis Corporation, nehéz döntést hozott: jelenleg nem kívánja folytatni az analóg műsorszolgáltatást Magyarországon.
"Nagyon fájdalmas döntés ez számomra is. Borzasztóan sajnálom, és nem csak az Emmis és a Sláger Rádió dolgozói miatt, hanem amiatt is, hogy Magyarország egy olyan állam, ahol ilyen helyzet kialakulhat" - mondta Jeff Smulyan, az Emmis tulajdonosa és CEO-ja.

A Sláger Rádió engedélye november 18-án lejárt. A rádió vezetői még az utolsó napon is reménykedtek abban, hogy tovább építhetik a legerősebb rádiós márkát.

"Annyira sok hallgató állt mellénk, mindenki minket szeretett volna hallgatni. Ezért is tartottuk kötelességünknek, hogy ha eleinte nem is országos frekvencián, de szóljunk valahol. Az elmúlt napokban napi 150.000 ember hallgatott minket csak az interneten. Megható leveleket kaptunk, és sokan ajánlották segítségüket ügyfeleink közül is. Ez úton köszönöm nekik is!"- mondta Heal Edina a rádió vezérigazgatója.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. valoperes_zugugyved 2009. november 25. 14:44
  „andikaaa,két vénasszony pletykálása is idegesitö,hát még két öregemberé! ragozták a semmit. hallgathatatlanok voltak. egy rádio lényege a kevés duma sok zene!”
 • 25. valoperes_zugugyved 2009. november 25. 14:43
  „senkinek se fog hianyozni. ennyi.”
 • 24. tintasbarns 2009. november 25. 13:10
  „Nem sirunk és nem bánkódunk tudámásul vettük a döntésüket.”
 • 23. IVY 2009. november 25. 12:03
  „Oszt most hová sz.rjak?! Menjenek, keressenek valami tisztességes állást maguknak ezek a konzumidióták.”
 • 22. barkzso 2009. november 25. 10:21
  „Elment a két konzumidiótákat gyártó csalással nemfizetéssel és külföldiek pénzéből létrehozott gagyi adó.
  Jött másik kettő, ráadásul egy csomó gagyi kollégát is átvettek a megszűnőktől - miért rítok? :))

  Siratják a frekvencianyertes Hungária közszolgálati rádióból lett Sláger gagyi gyárat?”
 • 21. Andikaa 2009. november 25. 10:10
  „Ennyi rosszindulatú embert még nem hordott a hátán a Föld.Engem abszolút nem érdekel,h a Sláger most hogyan,miként használta a frekvenciát,de az biztos, h nyomába nem érhet a jelenlegi Class fm és, Neo fm,még a nevükben is benne van,h naon béna.:). Egy rádió sem fog oan színvonalat megütni,mint a Sláger...az meg elszomorító,h azért kapott 2 másik rádió utat,mert ők a bevételüknek közel 50%-át ajánlották fel,míg a Sláger csak 15-20%át.De arról nem szól a fáma, h Sláger, "csak" azért nem tudott annyit adni,mert ők a bevétel egy jó részét jótékony célra fordította,de ez mit is számít a mai embernek (nektek).A karitatív dolgok a mai világban igencsak feledésbe merültek...sajnos. Nem hiszem el,h ha vki itt közületek megszorult volna és mondjuk a Sláger kifizette volna az egy havi gáz v villanyszámláját ,akkor az nem fogadta volna el?? Kíváncsian várom a hasonló jótékonykodást az új rádióktól:)”
 • 20. .suhym. 2009. november 25. 08:15
  „birkanep.blog.hu nyomán 2009. november 22. 11:18

  És ti ezért sírtok? - amit sokan elfelejtenek a Sláger és Danubius kapcsán

  Remekül foglalja össze a birkanep.blog.hu azt a pályázati anyagot, amely ez egykori Sláger-, Danubius Rádiók indulását követően gyorsan megváltozott. Hazugságból nőtt nagyra az adó. És ti ezért sírtok?
  Az alábbiakban szó szerint közlünk részletet a birkanep.blog.hu bejegyzéséből. Az alsó linken elérhető az eredeti poszt.

  A lényeg, hogy ez volt az a pályázat, amelynek egyik nyertese a Danubius Rádió lett, a másik pedig a Hungária Rádió. Mivel mindkét rádió pályázata hasonló volt, elegendő csak az egyiket megnéznünk. A kedvetekért eltekintek a teljes pályázati anyag lemásolásától, csupán a műsortervet - az elfogadott, nyertes műsorterv egyes részleteit biggyesztem ide, némi magyarázattal.

  ,,A Hungária Rádió a nemzet rádiója" - így kezdődik a műsorterv. A vizuális típusúak kedvéért lefestem a logót is, ami a piros-fehér-zöld zászlóból és a rádió nevéből áll. Hát meg kell a nemzeti szívnek szakadni, különösen, ha a pályázat másik részén már átrágtuk magunkat, és tudjuk, hogy a többségi tulajdonos az USA-beli Emmis Broadcasting (54%), valamint 20%-ot birtokol a Credit Suisse First Boston Radio Operating BV is.

  ,,A Hungária Rádió a magyar közélet teljes spektrumát átfogó, a legváltozatosabb nézeteket bemutató műsorokat fog sugározni (..), hogy megértesse a közönséggel az aktuális politikai kérdések összetettségét." Könnyekig megható ez is. A törődés, hogy megértessék velünk az összetettséget.

  ,,A Hungária Rádió napi 24 órás, teljes műsoridejében közszolgálati műsorszámokat sugároz" - állítja a pályázat szerzője. Na, itt már van egy kis baj. A médiatörvény szerint ugyan közszolgálati műsorszámnak számít a lakodalmas rocktól a híreken keresztül a vetélkedőkig majdnem minden, de van egy biztos kivétel: a reklám. Lehet ugyan reklám nélkül is rádiót csinálni, ám a Hungária Rádió táblázatos műsorterve szerint a műsoridő 15%-a reklám lesz. Már csupán emiatt is ki kellett volna zárni annak idején a Hungária Rádiót.

  A Hungária Rádió minden hétköznap reggel 6.30 és 9.30 között egy alkalommal 15 percnyi egybefüggő hírműsort fog sugározni, s e reggeli műsorsávban szünet nélkül fontos információk fognak elhangzani hírek, tudósítások, riportok formájában. A tervezett témák: kultúra, zenei élet, sport, oktatás, egészségügy, természet, környezet, etnikai kisebbségek, vallások, életmód.

  Vasárnaponként pedig egy 109 perc hosszúságú közszolgálati információs összeállítás tájékoztatja a magyar népet. (Bocsi, nemzetet.) Ennek a vasárnapi ,,közszolgálat műsornak a sugárzására reggel 7 és 9 óra között kerül majd sor: Hírmagyarázatokat, a hírekben szereplő eseményekhez kapcsolódó háttérinformációkat, aktualitásokat, az etnikai és vallási kisebbségekkel kapcsolatos beszámolókat közlünk majd, valamint a magyar kultúra művészet, zene, oktatás, utazás, tudomány, sport, egészségügy, környezet és életmód híreit juttatjuk el a hallgatókhoz."

  Örvendezzünk tovább!

  ,,A Hungária Rádió fel fogja térképezni a Magyarországon élő kisebbségi csoportokat..." - ígéri a pályázó, évtizeddel előzve meg a Goggle Mapsot, s átvállalva a Parlament, a kormányzat feladatát is. Sőt, folytatja is a mondatot: ,,... és miután megállapítja igényeiket, hasznos információkat fog szolgáltatni nekik."

  A pályázat nem feledkezik meg a határon túli magyarokról sem, a műsorok egy része nekik fog szólni, valószínűleg bízva abban, hogy a rádióhullámok a Hungária Rádió kedvéért oda is elhatolnak majd, ahová a fizika szerint nem tudnának.

  A kisebbségeknek szánt műsoridő havi 880 perc, heti 3,6 óra, az össz-műsoridő 1,5%-a. Véletlenül éppen annyi, amennyiért már maximális pontszámot lehetett kapni annak idején.

  Miként pontszámot ért az a tervezett műsorszám is, amelyik ,,tájékoztat a munkavállalói jogokról, és segíti a munkahely találást."

  Ha már a találásról van szó, találhatunk ám még néhány pontszámnövelő és reménykeltő vállalást a Hungária Rádió pályázatában. Értékes pontokat kaphatott az a pályázó, amelyik nagyobb arányban vállalta magyarországi gyártású műsorszámok sugárzását. A Hungária Rádió pályázatának készítői maximális mértékben magukévá tették Kossuth Lajos ,,támogasd a magyar ipart" jelszavát, így a pályázatban az szerepel, hogy a Hungária Rádió által sugárzott összes hangjáték magyarországi gyártású lesz. Ez tehát 100%. Remek. Ha viszont megnézzük, hogy évente hány hangjátékot kívánt műsorra tűzni a Hungária Rádió, akkor az erről szóló táblázatban egy szép, kerek 0 szerepel. Sebaj, a pontszám megvan, az a lényeg. Nem a darabszámot értékelték vagy a műsoridőt, hanem a százalékot.

  A prózai műsorok között szerepel még heti 30 perc tudomány, és szintén heti 30 perc oktatás.

  A nem zenei műsorok aránya 34,92%, tehát a műsoridő egyharmada rizsa, és ebben nincs benne a zeneszámokat összekötő szöveg.

  De mi van a muzsikával? ,,A Hungária Rádió alapelve a magyar kultúra támogatása." Ezért a műsorterv alapeleme is a magyar kultúra. A zenei műsorok között könnyűzenei, népzenei, jazz, komolyzenei és egyéb zenei műsorszámok is elhangozhatnak (feltételes mód, figyelitek?) majd. A cél érdekében a Hungária Rádió tulajdonosa felmérte a hallgatók, azaz a nemzet szükségleteit, és e felmérés eredményeként a táblázatos műsortervben se jazz, se népzene, se komolyzene, se egyéb zene nem szerepel már. Hát mit tegyenek, ha nincs igény?

  A pályázat értékelésekor a Hungária Rádió a legmagasabb pontszámokat kapta meg. Csakúgy, mint a Danubius Rádió. A Danubius Rádió műsorterve is hasonlított a Hungária Rádióéhoz. Mint két tojás. Mindkettőjükkel szerződést kötött az ORTT. A szerződés kötelezően betartandó része volt a műsorterv.

  A szerződést két egyenrangú fél kötötte meg. Polgári szerződés jött létre, amely a két fél akaratából bármikor módosítható. Tehát módosítható a műsorterv és a rádió elnevezése is, már nem kell figyelembe venni az értékelési szempontokat.

  A Hungária Rádió nem sokkal a szerződéskötést követően be is adott két módosítási kérelmet. Az egyikben azt kérte, hogy a műsortervből töröljék a kisebbségi, a tudományos, az oktató, stb. műsorszámokat. Szűnhessen meg a folyamatos 15 perces hírműsor és a vasárnap reggeli 109 perces közéleti műsor is. Az új műsortervben már nincs szó a nemzet rádiójáról, a széles közéleti spektrumról, a magyar kultúra támogatásáról, viszont felbukkan benne egy szó, amit a pályázatban nem találtam, s ez a szó a másik, a névváltoztatási kérelemben is szerepel:

  Sláger.

  Így született meg. Hazugságokkal, hamis, soha komolyan nem vett ígéretekkel.

  Ti meg, birkák, érte és a másik csaló érdekében támogató koncertekre jártok tiltakozni, aláírásokat gyűjtögettek, cirkuszoltok, mintha nem tudnátok, hogy a magyar média rendszerváltás utáni teljes története a korrupció, a lopás, a csalás, a hazudozás története.

  www.gondola.hu”
 • 19. flexsnake 2009. november 25. 08:09
  „hétfőtől balázsék a class fmen :D”
 • 18. .suhym. 2009. november 25. 07:59
  „10. hozzászólás Logaritmus 2009.11.24. 20:23

  "- a pályázaton talán a legtöbb pénzt ígérték"

  Ennek nézz utána, mert információim szerint nem így van.

  Egyébként, vannak olyan országok, ahol külföldi tulajdonban lévő cég nem is vásárolhat frekvenciát. Részemről én ezt nagyon is helyeslem.

  A közízlésben egyetértünk, a többiben meg hozod a megszokott formádat!:))))))))))))), de azt azért te sem gondolhatod komolyan, hogy bármilyen színű ellenzék befolyásolhatja az ügyészséget.)))))))))
  (Az ellenzéken van a hangsúly!)”
 • 17. nagypappa 2009. november 25. 04:32
  „Hírek a Kossuthon, és azután csak az Mp3.
  Semmi reklám”
 • 16. 620829 2009. november 24. 23:36
  „bumeráng?????3 ember agyatlan primitivkedése....ez müsor??????????piac gazdaság van.........ennyi...részemről nem kár értük...bár a két új adót nem fogom hallgatni még szörnyűbbek.....zenében meg a volt petőfi is leveri őket.......de a reggeli músorok...máshol sem az intellektusról szólnak......ezt is nagyon tanulni kéne még......szerencse,hogy can cd lejátszó a magnóban.......a hírek ...az amit hallgatni érdemes.......a többi...ínkább nem írom le!!!”
 • 15. 1131 2009. november 24. 23:20
  „Jó hát az újgazdag tuctuc-diundisun .... jó hogy nem tetszett a sláger.
  Mo-n ott mentek a legnormálisabb zenék, pont hogy változatos zenék voltak nem csak a divat .... amik már nem is nevezhetők zenének...

  GRT magyarorszag! -.- <moderálva...>”
 • 14. Yossarian 2009. november 24. 22:46
  „gusztustalan ez az egész cirkusz.
  a sláger már két éve jogtalanul használta a frekvenciáját, és ugyan olyan sunyi alkukkal tudta megőrizni a sugárzási engedélyét, mint amilyem sumákságnak köszönhetően azt most elvesztette.
  de az kifejezeten undorító, hogy most áldozatnak állítják be magukat, és eljátszák a jófiút, akivel kicsesztek.”
 • 13. honecker601 2009. november 24. 22:03
  „moderálva”
 • 12. honecker601 2009. november 24. 21:05
  „<moderálva>”
 • 11. K.T. 2009. november 24. 20:56
  „akarom írni:folytatják”
 • 10. K.T. 2009. november 24. 20:55
  „Ma reggel mondták a tévében, hogy jövőhéten eldől hogy hol fojtatják a Bumerángot.
  Szerintem az volt az egyetlen műsor, amiért megérte őket hallgatni.”
 • 9. Logaritmus 2009. november 24. 20:23
  „- a Sláger jó sz.r rádió volt szerintem, konzerv Best of lemezek pörgetésével, egy nap 5x leadott zenékkel, ízlésromboló kínálattal
  - mégis az egyik legnépszerűbb zenei adó volt - na ja, ilyen a magyar átlag ízlés sajnos
  - a pályázaton talán a legtöbb pénzt ígérték
  - a tulajdonos szerint az MSZP vagy/és a Fidesz megpróbálta megzsarolni őket (vagy beveszik őket a cégbe vagy nem nyernek)
  - az ügyben az ügyészség vizsgálódik (borítékolom, hogy semmi eredménye nem lesz mert a Fidesz is érintett)

  Kezdünk Oroszországhoz hasonlítani.”
 • 8. CsImre 2009. november 24. 18:55
  „Nahát, ha a Fidesz sem szörnyülködik, akkor valami oltári sumákolás lehet itt. A kép meg eleve hazug, Bochkor biciklin? haha...”
 • 7. TrombiFrédi 2009. november 24. 18:46
  „Egyszer fent egyszer lent”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összeverekedtek gyermekeik vitája miatt

Szülők verekedtek össze a magyi általános iskola előtt kedden, egy ember súlyosan, több pedig… Tovább olvasom