Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Vége: szétoszlatták a tüntetőket Budapesten

Az Izabella utcánál is könnygázgránátot vetettek be a rendőrök a randalírozó tömeg ellen szombat este hét óra után. Mostanra a jelek szerint feloszlottak a nagyobb tüntetői csoportok. Budapesten sehol nincs már rendbontás, a rendőrök is visszatértek bázisaikra. A nap történései - percről percre.
Könnygázgránát az Izabella utcánál is - szétoszlatták a tüntetőket

Az Izabella utcánál is könnygázgránátot vetettek be a rendőrök a randalírozó tömeg ellen szombat este hét óra után. Az egy-kétszáz fős csoport a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett, agresszióba fordult tüntetésről érkezett az Andrássy útra a Szabadság térről. Mielőtt az Izabella utcánál bevetették volna a könnygázt, a tüntetők kövekkel dobálták a rendőröket.

A tüntetők a Szabadság térről érkeztek, ahol nekirontottak a rendőröknek, cipőkkel, kövekkel, üvegekkel dobálták őket. A rendőrök könnygázgránátokkal válaszoltak. Több embert elfogtak, a többieket kiszorították a térről. A tüntetők magja ezután indult az Andrássy út felé, több rendőrautót is megpróbáltak felgyújtani, a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint egyet bizonyosan sikerült is.

Az Andrássy úton vonulók tűzcsapokat rongáltak meg, táblákat, padokat húztak az úttestre. Az utánuk sorfalban vonuló rendőrök, illetve az Oktogonnál a körút felől érkező egyenruhások az Izabella utca és az Oktogon között újra könnygázt vetettek be, miután felszólították az embereket, hogy a Hősök tere felé távozzanak. Az Izabella utcánál azután ismét elrepült néhány könnygázgránát, mert a zavargás résztvevői ismét kövekkel dobálták meg a rendőrsorfalat.

Szélsőséges betyár ninja Budapest belvárosában. Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index.hu
Radikális betyár ninja Budapest belvárosában.
Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index.hu

Az Izabella utcából a Szondi utcán keresztül végül a körút felé ment a maradék néhány tucat ember, majd fél nyolc körül a kemény mag kisebb csoportokra szakadva eltűnt az utcákról.

Tafferner Éva, a Budapesti rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az előállítások, intézkedések folyamatosak az utcákon. Hogy hány embert fogtak el, illetve a tüntetők milyen károkat okoztak, egyelőre nem lehet tudni, erről később ígért tájékoztatást a rendőrség.

Feltörtek egy rendőrségi IFÁT és 18 pajzsot elloptak a demonstrálók

Véget értek a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett demonstrációból kiindult zavargások, a rendőrség jelenleg összesíti a károkat és az előállítottak adatait. Egyelőre annyi biztos, hogy több rendőrautót megrongáltak. A zavargók feltörtek egy rendőrségi teherautót, amiből 18 pajzsot loptak el. Több tüntetőt is előállítottak.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: este nyolc óra körül még tart az elfogott rendbontók számának összesítése.

A tüntetők egyébként több rendőrautót is megrongáltak, egy rendőrségi IFÁ-t pedig feltörtek. A teherautóban rendőrségi felszerelés volt, 18 pajzsot elloptak belőle. Az utcai megmozdulásokkor egy rendőr sérült meg az eddigi adatok szerint. A tüntetőket kísérő egyik rendőr az Andrássy út és az Arany János utca között elejtette a pisztolyát, ez később megkerült.

Összecsapások az Andrássy úton is

Az Andrássy úton vonulnak - rendőrsorfal előtt - a Szabadság térről kiszorított tüntetők szombaton este hét órakor. A 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett demonstráció résztvevői az Andrássy úton vonulva tűzcsapokat törnek szét, táblákat, padokat húznak keresztbe az útra. A futólépésben haladó rendőrsorfallal vízágyú is megy.

Andrássy út paddal. Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index.hu
Andrássy út paddal. Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index.hu

A tüntetők a Szabadság térről érkeztek, ahol nekirontottak a rendőröknek, cipőkkel, kövekkel, üvegekkel dobálták őket. A rendőrök könnygázgránátokkal válaszoltak. Több embert elfogtak, a többieket kiszorították a térről. A tüntetők magja ezután indult az Andrássy út felé.

A 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom szombati tüntetésével a "magyarellenes agresszióra" kívánta felhívni a figyelmet. A Hősök teréről indultak délután a Szabadság téri Szovjet emlékmű felé, ahol cipőket akartak elhelyezni. Ehelyett azonban a rendőröket dobálták meg. Sok tüntetők csuklyát, kámzsát viselt, ezek egy részét maguk a szervezők osztották szét köztük. A tüntetők több rendőrautót is felgyújtottak, illetve megpróbáltak felgyújtani.

Összecsapás a Szabadság téren

A rendőrök könnygázgránáttal válaszoltak a tüntetők agressziójára szombaton este a Szabadság téren. A tömeget oszlásra szólították fel. Este fél hét után a demonstrálókat több irányba szorították ki a térről, egy rendőrautót a távozók felgyújtottak.

Egy rohamrendőr elvesztette a pisztolyát

Az Arany János utcán két rohamrendőr futott a Duna felől, menet közben kiesett az egyik rendőr pisztolya. Egy tüntető, aki piros kabátot viselt, odaugrott, felvette a földről és elhúzott vele, az újságírók hiába próbáltak segíteni a rendőrnek a fegyver visszaszerzésében, a rendőrök nem értették a jelzést. A rohamrendőr valószínűleg észre se vette, hogy elhagyta pisztolyát.

Sokan rosszul lettek a kilőtt könnygáztól, néhányan a Szabadság téren lévő Hazatérés Templomába, néhányan a környező utcákba menekültek. A könnygázgránátok kilövése után nagy számú rohamrendőr érkezett a térre, és egymás után fogják el a maszkos, agresszív tüntetőket.

A rendőrök csak azután használtak könnygázt, hogy a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett tüntetés résztvevői kövekkel, üvegekkel, cipőkkel dobálták meg őket. A cipőket egyébként eredetileg a szovjet emlékműnél akarták elhelyezni, figyelmeztetésül a "magyarellenes megmozdulásokra".

Az emlékmű körüli kordont több helyen benyomták és megtámadták a rendőröket a csuklyás, sállal eltakart arcú tüntetők. A Hősök teréről érkezett demonstrálók között nem mindenki visel csuklyát, általában ők azok, akik inkább megpróbálják elhagyni a teret.

A tüntetők, akiket többfelé szorítanak ki a térről, a Hercegprímás utcánál felgyújtottak egy rendőrautót is.

Cipőkkel, kövekkel dobálják a rendőröket a Szabadság téren - könnygázgránátokkal válaszolnak

Megérkeztek szombaton este fél hét előtt nem sokkal a Szabadság téri szovjet emlékműhöz a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom tüntetői. Eredetileg a magyarellenességre figyelmeztetve cipőket helyeztek volna el az emlékműnél. A tüntetők ehelyett cipőkkel, üvegekkel, kövekkel dobálták meg az emlékművet és a körülötte lévő kordon mögött álló rendőröket.

Flgyújtott rendőrautó a Hercegprímás utca és az Arany János utca sarkán. Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index.hu
Felgyújtott rendőrautó a Hercegprímás utca és az Arany János utca sarkán.
Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index.hu

A rendőrök könnygázzal és könnygázgránátokkal válaszolnak a tömeg agressziójára. A tüntetők több helyen benyomták a szovjet emlékmű körüli kordont.

A rendőrök este hat óra huszonöt perckor figyelmeztették a tömeget, hogy oszlatás következik.

Gyurcsány: Magyar nem háborúzhat magyarral

Az összefogásról beszélt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombaton, a Magyar Demokratikus Charta rendezvényén a Kossuth téren. A kormányfő úgy fogalmazott: "A jóindulatú emberek egymásra nyitott Magyarországát keresem".

Gyurcsány Ferenc üzent a jobboldalnak is: "Nem ellenfelek és nem ellenségek, hanem honfitársak és testvérek vagyunk". A kormányfő szerint nem szabad, hogy az ország arra pazarolja energiáit, hogy saját magával küzd. A miniszterelnök arra kérte több mint 10 ezres hallgatóságát, mondják el mindenkinek: létezik egy olyan Magyarország, ahol nem háborúznak egymással, hanem béke van. Ezt azonban csak 10 millió magyar határon belül, és még több a határon kívül tudja együtt megcsinálni.

Gyurcsány Ferenc beszédével este háromnegyed hat körül véget ért a Magyar Demokratikus Charta rendezvénye a Kossuth téren, a tömeg békésen elindult haza.

Petárdákat, sörösüvegeket dobálnak a szélsőséges tüntetők

Petárdákkal, sörösüvegekkel dobálták meg a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom tüntetői egy utcabál résztvevőit a Nagymező utcánál. A 2-3000 fős tömeg a Hősök teréről indult, háromnegyed hat körül érkeztek a Nagymező utcához, ahol megdobálták az ott tartózkodókat. Sérülésről egyelőre nem tudni.

A tömeg a Szabadság térre megy, ahol - megfogalmazásuk szerint - magyarellenes megmozdulások elleni megemlékezést tartanak. Nagyon sokan viselnek maszkot, gyakran hallatszanak petárdadurranások.

Vonulás az Andrássy úton. Fotó: Huszti István / Index.hu
Vonulás az Andrássy úton. Karszalaggal, zászlóval.
Fotó: Huszti István / Index.hu

A Magyar Demokratikus Charta rendezvényét "zsidó-cigány" összeesküvésnek nevezik a Belváros felé vonuló, egyre agresszívabban viselkedő szélsőjobboldali tüntetők.

Demszky: Gátat kell szabni a szélsőségesek erősödésének

Demszky Gábor szerint meg kell védeni az országot és a demokráciát az elmúlt két évben felerősödött szélsőjobboldaltól - jelentette ki a főpolgármester szombaton a Kossuth téren, a Magyar Demokratikus Charta rendezvényén.

Demszky beszédében élesen bírálta a Fideszt és a bíróságokat is. A főpolgármester szerint az álszent kettős beszédet alkalmazó és cinikus fideszes politikusok nem demokraták. A liberális politikus a bíróságokat azért kritizálta, mert szerinte nem hoztak elég szigorú ítéleteket az elmúlt két év zavargásain résztvevőkkel szemben.

Demszky Gábor kiemelte, hogy a szombati rendezvényen senki nem politikai párt nevében vett részt, és szerinte nem a politikai oldalak, hanem a demokraták és a szélsőségesek közé kell gátat emelni.

Csuklyákat osztanak a 64 Vármegye tüntetőinek - megvertek egy operatőrt

Csuklyákat osztanak a Hősök terén a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom tüntetőinek. A rendezvényen utolsóként felszólaló Budaházy György azt mondta: "nem szeretné a hazafiakat a rendőrség internetes oldalán viszontlátni". Ezért nagy mennyiségű kámzsát és szemtörlő kendőt gyártottak, amiket egy teherautóról osztanak szét.

Az Index egyik, kamerával dolgozó munkatársát megrugdosták, a HírTV két munkatársát pedig szidalmazták, "lezsidózták" a tömegben.

Budaházy csuklyát oszt és húz. Fotó: Huszti István / Index.hu
Budaházy csuklyát húz. A többit kiosztják.
Fotó: Huszti István / Index.hu

A Hősök terén délután háromnegyed ötre 2-3000 ember gyűlt össze, a kordonokon kívül megjelent az erőszakos utcai megmozdulásokról ismert körülbelül 200 fős kemény mag is, akiknek nem kell kámzsa: ők az ilyenkor szokásos símaszkokba, álarcokba öltözve érkeztek.

A demonstrálók öt óra előtt néhány perccel elindultak az Andrássy úton az Erzsébet tér felé, hogy onnan a Szabadság téri szovjet emlékműhöz menjenek. Ott a tervek szerint cipőket helyeznek el, köztük az Olaszliszkán meggyilkolt tanár, Szögi Lajos egyik lábbelijét.

Eddig ketten buktak meg a fokozott ellenőrzésen

A rendőrök szombaton kora délután, még a demonstrációk kezdete előtt két ember ellen intézkedtek. Egyiküket, aki megrongált egy telefonfülkét a Vértanúk terén, elő is állították. A rendőrök Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány utasítása alapján szerda óta tartanak fokozott ellenőrzéseket a fővárosban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint szombaton kora délután három ember ellen intézkedtek a rendőrök. A Vértanúk terén egy ember egy telefonfülkét vert szét, őt elfogták. Fél kettő körül a Hősök terén igazoltattak egy kisebb társaságot, egyiküknél rugós kést és gázsprayt találtak. Szabálysértési feljelentést tettek ellene.

Tízezren a Kossuth téren

Legalább tízezer ember gyűlt össze a Kossuth téren délután négy órára a Magyar Demokratikus Charta rendezvényére. A charta támogatói Clark Ádám térről a Lánchídon és Roosevelt téren át vonultak át a Parlamenthez, közben csatlakozott hozzájuk a roma szervezetek menete, akik az Olimpiai parkból indultak el. A charta rendezvénye "A Köztársaságért, a Demokráciáért, a Szabadságért" jelszavakat tűzte zászlajára.

Már 500-1000 radikális a Hősök terén

A 64 Vármegye Mozgalom mellett a Hősok terén van a Jobbik, Toroczkai László és Budaházy György hívei, illetve a Magyar Gárda. Csaknem ezer ember lehet a helyszínen. Toroczkai azt mondta, az országot megszállás alatt tartják. Azt javasolta, hogy Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke turkáljon dögkútban. "Lehet, hogy a Parlamenthez megyünk" - mondta, majd hozzátette, hogy csak a magyar erőben bíznak.

A Magyar Demokratikus Chartát Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hívta életre még a nyáron, a Meleg Büszkeség Menetének napján történt attrocitásokat követően.

Csatlakozott a roma felvonulás a Charta szimpatizánsaihoz

A roma felvonulás körülbelül ezer résztvevője délután fél négy után a Roosevelt téren csatlakozott a Charta szimpatizánsaihoz. A roma szervezetek képviselői és a demonstrálók az Olimpiai parkból vonultak át a Roosevelt térre, útközben megálltak a nyilas rémuralom áldozatainak emléket állító Duna-parti cipő-szobroknál.

A szobroknál jelképesen tisztára mostak egy árpádsávos zászlót, ezzel szimbolizálva, hogy megtisztítják a szennytől, ami a történelmi zászlóhoz tapadt.

A charta és a romák tüntetői a Magyar Tudományos Akadémiától együtt mennek tovább a Kossuth tér felé. Az útvonalat rengeteg rendőr védi, a környező utcákat kordonokkal zárták el.

Gyurcsány Ferenccel és több közéleti szereplővel indult a Charta menete a Lánchídon át Pestre

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Veres János pénzügyminiszter, Bajnai Gordon gazdasági miniszter és Szabó Pál közlekedési miniszter is ott van a Magyar Demokratikus Charta menetében, amely délután három óra után elindult a Clark Ádám térről, a Lánchídon át a pesti oldalra. Szintén jelen van több szocialista politikus, például Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője, Hagyó Miklós és Horváth Csaba főpolgármester-helyettesek.

A Lánchídon vonuló menet előtt aktivisták a "Köztársaságért, Demokráciáért, Szabadságért" feliratú transzparenst visznek. A Charta menete a Kossuth térre fog átvonulni, miután csatlakoznak hozzájuk a Roosevelt téren rájuk váró résztvevők. Az előzetes tervekkel ellentétben a beszédeket nem a Roosevelt téren, hanem a Kossuth téren tartják.

Vonulnak. Fotó: Barakonyi Szabolcs
Mosolygós vonulás a Lánchídon.
Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index.hu

A megbékélést hirdető menetben - a Roosevelt téren hozzájuk csatlakozókkal együtt - több ezer ember van.

Egyelőre nyugalom a Hősök terén

Körülbelül 5-600 ember gyűlt össze szombat délután három óráig a Hősök terén, a 64 Vármegye ifjúsági Mozgalom rendezvényén, de a környező utcákból folyamatosan érkeznek transzparensekkel felszerelt résztvevők. A környéken több rabomobil látható, több tucat készenléti rendőr, a Városligetben pedig rendőrségi csapatszállító autók várakoznak. A Hősök tere kordonnal van körbevéve, a térnek körülbelül a háromnegyedét használhatják a tiltakozók.

A demonstrálók hamarosan a Szabadság térre vonulnak, ahol a tervek szerint cipőket helyeznek el a szovjet emlékműnél, a magyarellenes megmozdulásokra emlékezve. Az Andrássy úton, egészen az Erzsébet térig több rendőrautó posztol. Az Erzsébet téren vízágyú is áll.

Megkezdődött a Magyar Demokratikus Charta rendezvénye

Helyszínenként több száz résztvevővel szombaton délután háromkor megkezdődött a Magyar Demokratikus Charta rendezvénye a fővárosi Roosevelt téren és a Clark Ádám téren. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is ott van a résztvevők között a Clark Ádám téren, ahol közéleti személyiségek mondanak beszédet, és ezt közvetítik a Roosvelt téren is. A résztvevők várhatóan 4 órára vonulnak át a Kossuth térre, ahol beszédet mond a kormányfő is. A rendezvényt mind a három helyszínen és a környező utcákban is több tucat rendőr biztosítja. Az esemény kezdetéig nem történt rendbontás.

A Köztársaságért, a Demokráciáért, a Szabadságért. Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index.hu
A Köztársaságért, a Demokráciáért, a Szabadságért.
Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index.hu

Kordonok és rengeteg rendőr a belváros utcáin

Kordonokkal vették körül szombaton délutánra a Kossuth tér környékét, azaz az Országházhoz vezető utcákat. Hasonló a helyzet a Szabadság téren is, ahol szintén vasrácsokkal zárták el a térhez vezető utcákat. Ugyancsak kordonokat emeltek pesti alsó rakpartra merőleges utcákhoz, a Lánchíd és a Kossuth tér között.

A forgalmi korlátozások mellett a belvárosban kisebb csoportokban mindenhol rengeteg rendőrt lehet látni. Szinte minden kereszteződésben 10-15 egyenruhás várakozik. Információink szerint körülbelül kétezer rendőr van készenlétben.

A BKV-nak egyelőre mindenre járata közlekedik. Várhatóan délután fél négytől fog a 2-es villamos rövidebb úton közlekedni - azaz még a Parlament előtt visszafordul. Szintén kihagyják majd a Kossuth téri megállókat az arra közlekedő trolibuszok.

Elkezdődött az Országos Cigány Önkormányzat demonstrációja

Néhány száz érdeklődő jelenlétében szombat délután kettőkor megkezdődött az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) kirekesztés elleni demonstrációja a fővárosi Olimpiai Parkban. A rendezvényt a helyi rendezőkön kívül több tucat rendőr és lovasrendőr biztosítja.

A kordonnal körülzárt parkban magyar és roma zászlókkal hallgatják a résztvevők a felszólalókat. A rendezvény megkezdéséig rendbontás nem történt.

Már 300 autót vittek el a rendőrök a lezárt területekről

Péntek este óta már több mint 300 olyan autót szállítottak el a rendőrök, amelyeket a szombati rendezvények miatt lezárt területeken hagytak tulajdonosaik. A kocsikat olyan környező utcába viszik, ahol nem tilos a parkolás.

A Hősök tere környékéről és a Városligetből, a Szabadság teret övező utcákból, a Magyar Tudományos Akadémia parkolójából és a Roosevelt térről, illetve a Batthyány örökmécses környékéről kellett a legtöbb kocsit elszállítaniuk péntek este óta a rendőröknek. Összesen már több mint háromszázat. Ezeken a területeken táblák jelzik, hogy - a szombat délutánra bejelentett rendezvények miatt - tilos parkolni. A kocsikat a környező utcákba viszik, tulajdonosaik főként a pesti alsó rakparton a Lánchíd közelében, illetve a Sas, a Hold, az Arany János és a Bihari utcában találhatják meg autóikat.

Ha valaki korábban a lezárt területen hagyta és nem találja járművét, akkor a Forgalomirányító Központ 267-46-73-as városi telefonszámán érdeklődhet - olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombat kora délutáni közleményében.

A motorosok már úton vannak Balatonőszöd felé

A Nemzeti Érzelmű Motorosok felvonulásával kezdődtek meg a szombati demonstrációk a fővárosban. A motorosok délelőtt a Műjégpályánál gyülekeztek, ahonnan csoportosan átvonultak a Lágymányosi hídon keresztül a 6-os útig.

40-45 motoros és néhány autó alkotja a konvojt. Terveik szerint egészen Balatonőszödig mennek, majd onnan visszaindulnak Budapestre, ahol csatlakoznak majd a Szabadság téri demonstrációhoz.

Ezen kívül még három komoly megmozdulás lesz napközben a fővárosban, szinte egyidőben. A Magyar Demokratikus Charta rendezvénye délután 15 órakor két helyen, a Roosevelt téren illetve a Clark Ádám téren kezdődik. A budai gyülekező helyszínéről a résztvevők a Lánchídon átvonulnak Pestre, ahonnan az Akadémia utcán keresztül tovább vonulnak a Parlamenthez.

A 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom demonstrációja szintén 15 órakor kezdődik, a Hősök terén. Innen a résztevők átvonulnak az Andrássy út, Bajcsy-Zsilinszky út, Bank utca útvonalon a Szabadság térre.

A Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma (MCF) és az Országos Cigány Önkormányzat Békemenet elnevezésű demonstrációjára több ezer embert várnak. A rendezvény 14 órakor kezdődik a Képviselői Irodaház melletti Olimpiai parkban, a résztvevők egyénileg átvonulhatnak a Roosevelt térre, ahol csatlakozhatnak a Charta menetéhez.

Forrás: Független Hírügynökség / Index.hu

Olvasóink írták

107 hozzászólás
 • 107. VÉNEMBER 2008. szeptember 25. 19:31
  „DB Lacinak!
  Lacikám!
  Azt a sok milliós kárt ki a FENE CSINÁLTA?ÉN LÁTTAM,HOGY MI FOLYT OTT.TE NEM LÁTHATTAD,MERT JELEN VOLTÁL A BALHÉBAN.
  nEM A TÜNTETÉSSEL VAN BAJOM,HANEM A PUSZTÍTÁSSAL.nEM KETTEN, HANEM IGEN SOKAN VÉGEZTÉK ÉLVEZETTEL A PUSZTÍTÁST.eZEKKEL KELLENE MEGFIZETTETNI A KÁRT.”
 • 106. DBLaci 2008. szeptember 25. 10:10
  „"Csak álarcban, lehet megtenni?"

  Vénember: Ha nem gyurcsány rajongó lennél, és bármit tennél a magyarságért, az országért, tüntetés stb.-re gondolok, akkor tudnád, hogy nincs szabadság, diktatúra van, rendőrállam. Jogállam nincs. Naná, hogy hülye lesz az ember arccal ellenállni, hogy ezzel feladja magát...

  Én ott voltam (természetesen) és nem követtem el semmi törvénytelent, úgy lőtték ránk a könnygázt, hogy több ezer azt sem tudta miért... Csak álltunk a Szabadság téren, amikor a tömegbe lőttek (harci gázzal), figyelmeztetés nélkül. Lehet, hogy volt egykét hülye, aki dobálta a rendőröket, de a rendőrök csak erre vártak, szétlőttek mindenkit.

  Demokratikus karta mi? Ó, ha a hülyeség fájna.”
 • 105. macilaci 2008. szeptember 22. 17:44
  „Kedves "vénember "" !Segítenék a válaszban !Remélem,nemsokáig !
  Sokan vagyunk így!!!Ha rajtunk múlna,még hamarabb!!!!”
 • 104. vénember 2008. szeptember 22. 16:32
  „Érthetelen számomra,hogy ebben az országban ezek a húgyagyú banditák diktálnak minden űnnepen, minden felvonuláson.Több felvonulás, több ezer emberrel történt Budapeste, minden baj nélkül.Kivéve a Budaházy féle banditák felvonulását.
  Miért lehetett Budaházy az utcán,és miért tudott a rendőrőök szemeláttára,füle hallatára uszítani, álarcot osztogatni?? A kormány segíti ezeket a csatornatöltelékeket? A kormánynak van szükssége a félelem elterjesztéséer? Ha pedig tehetetlen a kormány,menjen tovább.Mondjon le és adja át helyét egy olyan kormánynak,aki rendet tud tenni.
  Ez lenne a szabad vélemény kifejezése? Csak álarcban, lehet megtenni?
  MEDDIG TŰRI A KORMÁNY?”
 • 103. előrehozott választásokat 2008. szeptember 21. 20:36
  „Itt a követendő afrikai példa! Ajánlom az mszp-nek:
  "Afrika - Benyújtotta vasárnap a lemondását a dél-afrikai államfő, miután pártja, az Afrikai Nemzeti Kongresszus (ANC) előző nap a párt egysége érdekében felszólította erre."
  Pedig ez Afrika, nem Európa!”
 • 102. Mici Mackó 2008. szeptember 21. 20:28
  „"Az életet beszennyező egzisztenciális korrupció ellen a kultúrálatlan nép tehetetlen."
  A provokációnak nem kellene bedőlni! Mindennek eljön a maga ideje.

  Ne légy gyámoltalanul jó, hanem okos, bátor, nyugodt. Az élet eltapossa a győngét, akár jó, akár rossz. Légy jó: mert a jóság a legjobb üzlet: a jóság mindig győz: de légy erős. Az erős ember, az erős lélek is tönkremegy, ha gonosz: de ha az erős, jó: akkor övé az élet koronája.
  ( Móricz Zsigmond )”
 • 101. zweistein 2008. szeptember 21. 19:04
  „91-es egyetlen olyan hozzászólásomat idézze már legyen szíves, amely úgymond durva volt, vagy egyáltalán nem kapcsolódott a tárgyhoz. Ezt csak azért merem megjegyezni, mert név szerint említett meg. Azt hiszem kevés olyan hozzászóló van itt, aki tényleg a adatokkal, tényekkel kíván érvelni, nem pedig indulatokkal és trágársággal.”
 • 100. egy apró részlet 2008. szeptember 21. 18:57
  „(...) Úgy látszik, mifelénk a hithű szocialista arról ismerszik meg, hogy mindig arra emlékezik a legjobban, ami valójában meg sem történt. (...) Lendvai Ildikó védekezése tehát hasonlatos a tolvajéhoz, akinek az egyetlen érve "ártatlansága" mellett az, hogy de hát más is lop! Ami persze szintén nem igaz, bár belátom, szocialista körökben elég nehéz ezt még megérteni is. (...)”
 • 99. goromba de nagyon 2008. szeptember 21. 18:53
  „Ezzel nagyjából egyet is értek. Sajnos nemcsak a vezérek ilyenek, hanem a dörmögő dömötörök is.
  http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=120422”
 • 98. ekerö 2008. szeptember 21. 18:11
  „96. ilyen szellemi posvanyban dagonyazni nem semmi....jobboldalt kritizalni egyenlö szocinak lenni? Ne szidd a szaseszos oktatasi rendszert, pliiiz”
 • 97. Bubuka 2008. szeptember 21. 17:56
  „96! Éhes makk disznókat álmodik!Ezt még soha nem mondták nekem! Lécci ne sértegess!”
 • 96. jogasz Bubuka-nak,es Egy valasztopolgarnak 2008. szeptember 21. 17:52
  „Ti szocialistak vagytok!!!!! (Miert is ne?)

  Most pillanatnyilag 2:1 a javatokra!!!

  De remelem segit meg nekem valaki,ezt kiegyenliteni!!
  (Netan gyözni?)”
 • 95. macilaci 2008. szeptember 21. 17:49
  „91. hozzászólás jogasz macilaci-nak 2008.09.21. 17:10
  Ékezet nélkül is értem a véleményt!És sok benne a valós tény !”
 • 94. Egy választópolgár 2008. szeptember 21. 17:39
  „Igaza van Bubuka! Én csak Orbánban hiszek és reménmykedek!”
 • 93. Bubuka 2008. szeptember 21. 17:20
  „A jobboldal ismét bebizonyította, hogy nem tud összetartani. Ez volt 2006-ban is. Mi lesz az előrehozott választásokon?”
 • 92. jogasz 90-nek 2008. szeptember 21. 17:19
  „irasod nem velemeny hanem: idezet! "......."

  Erröl eszembe jut a regi Szegedröl:

  "Bementem Komocsin Zoltan elvtarshoz a sajat velemenyemmel
  ----es kijöttem az ö velemenyevel!!!"”
 • 91. jogasz macilaci-nak 2008. szeptember 21. 17:10
  „ami a velemeny-kulturat illetti, en is voltam mar leszidva mint:
  --de ezt inkabb hagyjuk.

  Különben az "örökös hozzaszolok"-nak szinte minden cikkhez,
  (olvasd "yoj","Kolompar-aki uj lett","zweistein", stb.,stb.)

  mindeg olyan sok mondanivalojuk van, hogy a vegen maguk sem tudjak,hol kezdtek el!!!

  (Elnezest,ekezeteim nincsenek itt Frankfurtban,de aki hianyolja majd boritekban elküldöm neki.)”
 • 90. Bubuka 2008. szeptember 21. 17:09
  „"Lemondott a Magyar Gárda országos főkapitánya. Dósa István azért távozik, mert szerinte a Jobbik és annak vezetői elárulták a mozgalmat. A főkapitány azt mondta: most már tudja, hogy csak illúzió volt az, hogy Magyarországon van tisztességes politizálás.
  Dósa István szerint a pénz és a politikai hatalom megszerzésének lehetősége többet ér a Jobbik vezetőinek, mint a Magyar Gárda, ehhez viszont ő nem akar asszisztálni - nyilatkozta a hírTV-nek. Dósa kitart a gárda eredeti célkitűzései mellett, miszerint a mozgalom pártok és határok fölött álló civil szervezet, amely nem lehet a politika eszköze. Dósa István csak a főkapitányi posztról mondott le, a Magyar Gárdából nem lépett ki. "”
 • 89. macilaci 2008. szeptember 21. 16:40
  „"87. hozzászólás jogasz 2008.09.21. 15:21"
  Tökéletesen egyetértek Önnel!!!
  Egyebekben pedig csak egyszerűen tükörképet kívántam mutatni "renadle" -nek és a többi(némelyik nagyon mocskolódó) bejegyzőnek .A stílussal kapcsolatban is ..... (ami jőnéhányszor undorító)Lehetne kúltúráltabban is.”
 • 88. jogasz 2. 2008. szeptember 21. 15:38
  „egy velemenyt itt irni olyan mintha:

  a lottoszelvenyt kitöltöm,---de nem adom le!!!!!

  (tehat ervenytelen,nem szamit!)”
107 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lottóturizmus: sok szerencsevadász érkezik Romániából

A milliárdos nyeremények miatt egyharmadával nőtt a biharkeresztesi fogadóiroda forgalma az elmúlt… Tovább olvasom