Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Véget ért a radikálisok vándorló demonstrációja

Az antifasziszta tüntetés és a Tomcat vezette radikálisok dacos koncertjegyvásárlása után több százan gyűltek össze a Parlament előtt, ahol a hírhedt blogger beszédet mondott. Később a tömeg helyszínről helyszínre vonult a fővárosban, majd végül este tízkor körül a Clark Ádám téren ért véget a demonstráció. Tomcatet és Budaházyt is előállította a rendőrség.
21:40

Már szinte egyetlen tüntető sem volt a fővárosi Clark Ádám téren péntek este fél tízkor - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. A rendőrök korábban körülbelül 50 embert vettek körbe, igazoltatták, majd felszólították őket, hogy hagyják el a helyszínt. Miután kinyitották a Fő utca felé eső kordont, az emberek elindultak a térről - jelentette Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. Egyelőre nem tudni, hány embert állítottak elő a rendőrök.

A Lánchíd újra járható már, de a BKV fődiszpécsere szerint a 2-es metró a Kossuth téri állomáson továbbra sem áll meg, és üzemzárásig már nem is fog.

21:24

Budaházy Györgyöt is egy rendőrségi kisbuszba ültették péntek este a Clark Ádám téren, és valószínűleg előállítják - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. Korábban a demonstráció fő szervezőjét, Polgár Tamást, a Tomcat néven ismert bloggert is elfogták, és várhatóan szintén előállítják. A rendőrség eddig nem nyilatkozott a két férfival kapcsolatban.

A Lánchíd budai hídfőjénél péntek este 9-kor megjelent Morvai Krisztina, a Civil Jogász Bizottság egykori társelnöke, aki a rendőrök parancsnokát kereste.

A rendőrök korábban felszólították a Clark Ádám térre érkező demonstrálókat, hogy hagyják el a helyszínt, különben feloszlatják a tömeget - utóbbira eddig nem volt szükség. Az egyenruhások most a helyszínen maradt embereket igazoltatják. A teret rendőrautókkal zárták le, kordont is felállítottak az Alagút előtt és a Lánchídnál.

Az Erzsébet hídon végül nem volt tüntetés, a rendőrök most mindkét hídfőnél igazoltatják a gyalogosokat.

20:37

Egy rendőrségi kisbuszba tették a Clark Ádám téren a Tomcat néven ismert bloggert, a pénteki tüntetések szervezőit, valószínűleg előállítják - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. A rendőrök felszólították a fővárosi Clark Ádám térre érkező demonstrálókat, hogy hagyják el a helyszínt, különben feloszlatják a tömeget. Rendőrautókkal zárták le a teret, ez valószínű dugót okoz majd a környéken. Kordont is felállítottak az Alagút előtt és a Lánchídnál.

A tüntetőket arra kérik, hogy a Szentendrei út felé vonuljanak el - számolt be a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. Tomcat azt mondta: nem ért egyet az intézkedéssel, de ő is megkért mindenkit, hogy távozzon. A Clark Ádám tér Fő utca felőli oldalán több tucat tüntetőt körülvettek a rendőrök, és egyenként igazoltatják őket.

A demonstrálók még mindig pár százan, a rendőrök ennél többen vannak.

A rendőrök igazoltatták a jelenlévőket. Fotó: Index.hu
A rendőrök igazoltatták a jelenlévőket. Fotó: Index.hu

20:21

Alig kezdődött el, már véget is ért péntek este nyolc óra előtt pár perccel a Roosevelt téri demonstráció Budapesten, amelyet a Tomcat néven ismert blogger szervezett. A következő helyszín a Clark Ádám tér, ahová a Lánchídon keresztül mennek majd a tüntetők. Tomcat kért mindenkit, hogy egyesével, fegyelmezetten és ne "demonstráció-jelleggel" vonuljanak. Ennek ellenére többen az úttesten mennek, és feltartják a forgalmat. Továbbra is pár százan vannak a tüntetők, de a létszám folyamatosan csökken. Rendbontás a Roosevelt téren nem volt - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

Közben rendőri erősítés érkezett az Erzsébet híd mindkét oldalára, miután a pesti hídfőhöz 30-50 tüntető indult el a Roosevelt térről. A Független Hírügynökség információi szerint a Clark Ádám térről az Erzsébet híd budai felhajtójához készülnek a demonstrálók.

Novák Előd, a Jobbik korábbi szóvivője a tömegnek azt mondta, hogy az Erzsébet híd közepére jelentett be rendezvényt péntek este 10 óráig, és ide várja a tüntetőket.

A Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK) pénteken, 18 óra 33 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a Szabadság téren levő tömeg demonstrációt kíván tartani az Erzsébet hídon. "A Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági végzést hozott, a bejelentést érdemi vizsgálat nélkül elutasította" - olvasható a BFRK rövid közleményében.

19:50

A Szabadság téri tüntetés is véget ért péntek este, nem sokkal fél nyolc után a fővárosban. A demonstrálók a Tomcat néven ismert blogger felszólítására a Roosevelt térre mennek, a tömeg még mindig több száz fős - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

Több tüntető átmászott korábban a Szabadság téri szovjet emlékművet körülvevő kordonon, és szétdobálták az ott levő koszorúkat, sörösüvegekkel, tojásokkal is megdobálták az építményt, de komoly kárt nem tettek abban.

A Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK) pénteken, 18 óra 33 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a Szabadság téren levő tömeg demonstrációt kíván tartani az Erzsébet hídon. "A Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági végzést hozott, a bejelentést érdemi vizsgálat nélkül elutasította - olvasható a BFRK rövid közleményében.

19:10

Több tüntető átmászott a a szovjet emlékművet körülvevő kordonon, és szétdobálták az ott levő koszorúkat Budapesten, a Szabadság téren. A demonstrálók több fotóst a földre tepertek, mert nem akarták, hogy azok fényképeket készítsenek. A tüntetők sörösüvegekkel, tojásokkal is megdobálták az emlékművet, amelyet körbevettek a rohamrendőrök - számoltak be a Független Hírügynökség helyszíni tudósítói. Sérültekről egyelőre nem jött hír.

18:45

Bár a rendőrség utólag engedélyezte a demonstrációt, 18:45-kor berekesztették a demonstrációt, hogy mindenki egyénileg átvonulhasson a következő helyszínre, a Szabadság téri szovjet emlékműhöz.

18:38

Folyamatosan jelentenek be a rendőrségen újabb rendezvényeket a tüntetők, Pesten és Budán egyaránt - mondta a Tomcat néven ismert blogger a fővárosi Kossuth téren péntek este 6 óra után. A demonstrálók tervei szerint minden helyszínen körülbelül fél órát lesznek, ha a rendőrség felszólítja őket, átmennek a következő gyülekező helyre - tette hozzá. A Független Hírügynökség információi szerint az következő helyszín, 19 órakor, a Szabadság tér lesz.

A Parlament bejárata előtt sorfalat állnak a rohamrendőrök, kordon továbbra sincs, egy vízágyú viszont van a helyszínen. A Kossuth téren több százan vannak.

18:10

Már több százan vannak a fővárosi Kossuth téren, és folyamatosan jönnek újabb csoportok - jelentette Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. Ez a társaság demonstrált korábban a Hollán Ernő utcában a Tomcat néven ismertté vált blogger felhívására, ezután mentek át a Parlament elé. Polgár Tamás, azaz Tomcat megérkezett a helyszínre, és ott is beszédet mond. A Parlament bejárata előtt sorfalat állnak a rohamrendőrök, kordon továbbra sincs.

A radikálosok a Parlament előtt gyültek össze. Fotó: Index.hu
A radikálosok a Parlament előtt gyültek össze. Fotó: Index.hu

Közben a Hollán Ernő utcába váratlanul megérkezett Budaházy György, 15-20 emberrel, a rendőrök igazoltatják őket. Az utcában néhány antifasiszta tüntető szóváltásba keveredett Budaházyékkal. Néhány perce újra járnak itt a 76-os és 79-es trolik, miután egyre kevesebben vannak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az idő rövidsége miatt nem engedélyezte a pénteki Kossuth téri tüntetést, amelyet egy órája jelentettek be a szervezők - olvasható a rendőrség honlapján, a police.hu-n.

Összetűzésről eddig nem érkezett hír.

17:47

A több száz demonstráló körülbelül kétharmada elindult a Kossuth tér felé arról a fővárosi tüntetésről, amelyet a Tomcat néven ismert blogger szervezett. Egy-két százan maradtak a Hollán Ernő utcában, illetve a Jászai Mari téren is várakozik néhány tucat ember.

Az ellentüntetők fele, több mint 200 ember van még a Hollán Ernő utcában. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök délután 5 óráig volt a demonstráció helyszínén - számolt be Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

A Kossuth téren eddig néhány tucat ember gyűlt össze. A Parlament körül egyelőre nincs kordon, igaz, rácsokkal megpakolt teherkocsik vannak a helyszínen.

Incidensről eddig nem érkezett hír.

17:05

Háromnegyed ötkor megérkezett a Tomcat által összehívott demonstráló csoport a Hollán Ernő utcába. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint néhány százan vesznek részt a rendezvényen. Tomcat jegyet vásárolt a Hollán Ernő utcai irodában. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is tervezte a jegyiroda meglátogatását, de erről a Köztársasági Őrezred lebeszélte.

Polgár Tamás, még a Jászai Mari téren azt mondta: a Magyar Gárda tagjai azért vannak jelen, hogy az esetleges provokátorokat kiszűrjék. A blogger megkért mindenkit, hogy ne kiabáljon, békésen demonstráljanak. Tomcat azt is jelezte: van nála egy kosár tojás, mert a tojásdobálás nem bűncselekmény - fogalmazott. Két perccel a Tomcat-féle csoport előtt érkezett a helyszínre Horn Gábor, akit kiabálással és fújolással fogadtak.

A Hollán Ernő utca másik oldalán az ellentüntetők is több százan vannak. Gerhard Schröder beszéde után távozott a demonstrációról, Gyurcsány Ferenc azonban feleségével együtt még a helyszínen maradt.

Egyértelmű üzenet. Fotó: Index.hu
Egyértelmű üzenet. Fotó: Index.hu

Közben Tomcat és a Magyar Gárda egyik tagja bement a jegyirodába és jegyet vásároltak a Hungarica együttes péntek esti koncertjére.

Tomcat megkért mindenkit, hogy menjenek át egy másik helyszínre: 18 órára a Kossuth térre bejelentettek ugyanis egy másik demonstrációt. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy rendőri csoportok is elindultak az új helyszínre.

A helyszínen nagy a hangzavar, a tüntetők énekelnek és kiabálnak, amit az ellentüntetők tapssal próbálnak elnyomni.

16:23

Elkezdődtek a demonstrációk a Hollán Ernő utcában és környékén. Gyakorlatilag megtelt délután négy órára a fővárosi Jászai Mari tér, ahová a Tomcat néven ismertté vált blogger jelentett be rendezvényt - számolt be a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. A Magyar Gárdából 30-40-en - köztük sok lány is - részt vesz a demonstráción. Ők biztosítják a rendezvényt. A tervek szerint a tüntetők innen vonulnak át a Hollán Ernő utcába. Az ellentüntetésre negyed négy után néhány perccel érkezett meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a Hollán Ernő - Katona József utca találkozásához. A demonstráción részt vesz Gerhard Schröder is. Az ellentüntetésen jelenleg körülbelül ötszázan vannak.

Gyurcsány az antifasiszta tüntetők között. Fotó: Index.hu
Gyurcsány az antifasiszta tüntetők között. Fotó: Index.hu

15:10

Már több száz rendőr tartózkodik az újlipótvárosi Hollán Ernő utcában és környékén a délután kezdődő szélsőjobbos felvonulás és az antifasiszta ellentüntetés miatt. A rendőrség a Broadway jegyiroda védelmében és két csoport szétválasztása érdekében nagy erőkkel vonult fel, és kordonokat állított a Hollán Ernő, a Budai Nagy Antal és a Katona József utcában. A gyalogos közlekedés a Pozsonyi út felől egyelőre lehetséges.

Eközben az ellentüntetőkhöz csatlakozott az éppen alakulóban lévő Magyar Antifasiszta Akcióport is. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a demonstráción résztvevő Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel a Szent István parkban találkoznak az ellentüntetők, és onnan vonulnak a Hollán Ernő utca felé. A szélsőségesek a Nagykörút irányából készülnek felvonulni.

A rendezvények miatt a 76-os és 79-es trolik délután 3-tól módosított útvonalon járnak. A 76-os a Baross tér és az Arany János utcai megálló között, a 79-es pedig a Baross tér és a Dózsa György út között közlekedik. A forgalmi rend várhatóan 6 óra körül áll helyre.

Háttér

Hétfőn néhány tucat szélsőjobboldali tüntető szervezett flashmobot a jegyiroda elé, de megjelent néhány száz antifasiszta is, köztük fideszesek, MSZP-sek, SZDSZ-esek. A két oldal némi skandálás után, a rendőrség többszöri felszólítására hazament. Akkor az antifasiszták voltak többen.

Péntekre újabb szélsőjobboldali flashmobot szerveztek, tiltakozásul az ellen, hogy még március 20-án az iroda egyik alkalmazottja összetűzésbe került egy vásárlóval, aki a Hungarica együttes koncertjére szeretett volna jegyet venni. A hétfőitől eltérően, csatlakozott a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Magyar Gárda, a Magyarok Világszövetsége budapesti szervezete, a Nemzeti Gárda, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Hunnia Mozgalom, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a Lelkiismeret '88, a Szent Korona Rádió és a Kuruc.info.

Péntek reggel Sólyom László köztársasági elnök is elment a jegyirodához és az üzlet tulajdonosával váltott néhány szót. A Hollán Ernő utcában tett látogatása során kijelentette, elítéli a rasszista indíttatású cselekményeket. A konkrét ügyben ugyan nem akar igazságot tenni, de jelezte, hogy szolidáris a délutáni civil kezdeményezés céljaival.

Szerda óta lehetett tudni, hogy péntekre – a radikálisok akciójára válaszul – ismét tüntetni készülnek a szélsőjobboldal-ellenes erők.

Erre a demonstrációra jelentkezett be Gyurcsány Ferenc a parlamenti pártok vezetőihez írt levélben, akiket arra kér: az erkölcsi és politikai támogatáson túl személyes jelenlétükkel is támogassák az újfasisztákkal szembeni civil kezdeményezést, és ítéljék el egyértelműen a szélsőjobboldali eszméket valló és hirdető szervezeteket és személyeket. A miniszterelnök elmegy, de beszédet nem mond a rendezvényen.

"Az ilyen és ehhez hasonló alávaló támadások a 20-as 30-as évek Magyarországát idézik: azt az időt, amikor a fasizmus egyre hangosabbá, egyre fenyegetőbbé vált, mielőtt vérbe borította volna egész Európát" – írta a levelében.

Gyurcsány Ferenc levelében kitért arra, minden szabadságszerető ember hálás lehet azoknak a civileknek, akik legutóbb bátor kiállással felemelték a szavukat az újfasiszták ellen, mert ezzel nemcsak néhány embert védtek meg, hanem a demokrácia mellett is hitet tettek. Mint írta, hétfőn a demokraták voltak többen, de a szélsőjobboldali szervezetek péntekre újabb erődemonstrációt "nemzeti seregszemlét" szerveznek "ellenük-ellenünk".

A szocialista politikus szerint mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy az újfasiszta eszméket valló és nyíltan hirdető csoportok megerősödése és radikalizálódása nem fenyegetés, hanem valós veszély.

A Budapesten tartózkodó Gerhard Schröder volt német kancellár is elmegy a délutáni ellentüntetésre a fővárosi Hollán Ernő utcába. Schröder látogatását az MTV Híradója jelentette be kormányközeli forrásra hivatkozva.

Eközben Szabadai Viktor, az SZDSZ budapesti elnöke ellendemonstrációt jelentett be a XIII. kerületi rendőrkapitányságon a Hollán Ernő utcai jegyiroda előtti területre. Szabadai Viktor kérdésünkre elmondta, hogy szándékosan jelentette be a pénteki békés ellendemonstrációt magánszemélyként, az ügyet ugyanis a pártpolitika felett állónak tartja, bár az SZDSZ eddig is, és ezután is megnyilvánul a témában, hangsúlyozta.

A tiltakozók céljaival, információink szerint, összhangban van, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felszólította a pártelnököket a részvételre és maga is megjelenik. Léteznek ugyanakkor olyan félelmek is, hogy a kormányfő részvétele sokakat elriaszt attól, hogy személyesen tiltakozzon a szélsőjobbosok akciója ellen. Dávid Ibolya, az MDF elnöke nem megy el, mert szerinte Gyurcsánynak nem az utcán kellene tüntetnie, hanem a rendőrséget kellene megszerveznie, hogy képes legyen megvédeni az embereket az utcai erőszaktól. Kóka János külföldön lesz, ezért az SZDSZ sem képviselteti magát elnöki szinten, a párt több politikusa viszont elmegy. A Fidesz és a KDNP elnökei csütörtök estig nem reagáltak Gyurcsány hívó szavára.

Gyurcsány Ferenc kritikusai régóta mondogatják, hogy a miniszterelnök és az MSZP igazi terepe a fasiszta veszély emlegetése. A szocialisták látványos akciója volt, amikor az azóta a süllyesztőben eltűnt Bácsfi Diána és néhány tucat neonáci miatt az MSZP-kongresszus résztvevőit a Terror Háza elé buszoztatták 2004 őszén.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. hévalaki 2008. április 17. 17:41
  „...__a qurtya mindenit...ebben az EU országban,a civilizált Magyaro. -on így szeretik egymást az emberek..szépen társalogtok...vazze...
  @ ..kiművelt emberfők sokasága..@ SZÉGYEN.GYALÁZAT_____”
 • 46. Nooormális? 2008. április 12. 21:12
  „Ezek az antifasiszták?
  Akkor én inkább ezerszer a "fasisztákkal" vagyok...”
 • 45. Állampolgár 2008. április 12. 18:28
  „http://partizaninfo-wanted2008.blogspot.com/”
 • 44. Killer 2008. április 12. 16:54
  „Kik is a radikálisok? Szerintem Szanyi Tibor (MSZP) képviselő is radikális! Imádja a fasisztázást!”
 • 43. Putyilov 2008. április 12. 16:09
  „A+!

  Kit nevezel kint élő magyarnak? Aki kiment a saját önző anyagi érdekéből,hogy amikor hazalátogat,verhesse a nyálát,hogy ő milyen gazdag ott kint?
  Mert az elcsatolt területen élő magyarokat nem kellene ebbe belekeverned.
  Aki meg elhagyta a hazáját és sorsára hagyta honfitársait,az ne verje magát,hogy ő mekkora magyar!!!
  Ha összefog a magyarság,és végre talpra tudunk állni(én hiszek ebben),akkor meg jönnek majd haza az "üldözöttek"?
  Maradjanak ott az "új hazájukban" (ld AndyP kommentje). Aki a nehéz időkben nem segít nekünk,arra a jobb világban sem tartunk igényt.

  A cenzor pedig ne törölgessen kommenteket,amiben nincs trágárság,uszítás,mert azzal a site-ot minősíti!”
 • 42. Elquro 2008. április 12. 09:22
  „Minden "elsmerésem" a szélső jobboldalé! Felültek a "fasisztázásra", "nácizásra"! Erre vártak a szocik! Bejött, ezt akarták! A szélső jobb tényleg Gyurcsányt támogatja, különben nem hajtaná a malmára a vizet! Nem elég nekik az SZDSZ és az MDF?”
 • 41. kobanyai 2008. április 11. 23:39
  „hajrá magyarok! (MÁRMINT a magyarok, vagy legalább aki annak érzi magát, de nem kb. 100 éve)”
 • 40. Osztán akkó 2008. április 11. 23:10
  „"ez már a demokrácia kicsúfolása" Mé? Tán Fercsi kinyújtotta a nyelvét a demokráciára?”
 • 39. A+ 2008. április 11. 23:08
  „35 Putyilov!

  Honnan veszed te a jogot ahhoz, hogy eldonts ki magyar, ki nem??
  Predikalod a suletlensegedet, nullanak nevezel valakit, mert eppenseggel nem Magyarorszagon el?
  Tudod, eleg sokfele elnek MAGYAROK, te meg ahhoz keves vagy, hogy megkerdojelezd a magyarsagukat. Osienk lehet, hogy teged jobban szegyelnek, megha otthonrol szavalsz is!”
 • 38. FJózsi 2008. április 11. 22:58
  „Az már a demokrácia megcsúfolása, hogy néhány eszement hülye lassan milliókba kerül az országnak. Ahelyett, hogy bevarrnák őket és a hosszan csíkosok egyenruháját élvezhetnék évekig.”
 • 37. Túrabakancs 2008. április 11. 22:16
  „2002-óta a liberális (zsidó) politikusok (bűnözők) irányítják az
  országunkat! Meg lehet azóta nézni a haza gazdasági helyzetét.
  Szándékosan (!) tönkretették, ellopták, ezek után védje valaki
  ezeket a szánalmas sunyi férgeket! Hányni tudnék ezektől a
  magyarellenes bandától! Az emberek szeme kezd kinyílni szeren-
  csére, az ellenük való utálatot már nem lehet visszazárni a palackba,
  a felelősöket minél hamarabb meg kell büntetni! Egy mostani válasz-
  táskor a jobbikosok 6-8%-ot kapnának, és ez csak a kezdet!”
 • 36. Koala 2008. április 11. 22:08
  „Megcsinálták! Ismét lehet zsidózni, fasisztázni, kommunistázni... Gyurcsány nagyon szereti az ilyen dolgokat, nem véletlenül ment ki az utcára! Ez megy évek óta, uszítják a magyart. Aztán csodálkozunk, hogy törnek -zúznak, letartóztatnak, stb. Az MSZP az SZDSZ-el együtt mélyponton vannak, hát kellett már egy kis balhé, egy kis figyelem elterelés, hogy az emberek ne Gyurcsány és az MSZP távozásáról beszéljenek!”
 • 35. Putyilov 2008. április 11. 20:48
  „Mérges,a cikket linkeld be,légyszíves,én 70%-ról tudok,bár ez a szégyenen nem változtat semmit.

  Andyp!
  Ha Amerika adott neked új hazát,akkor az ottani dolgokba kotyogjál bele,mert itt te nem vagy névsorban.
  Ha Amerika az új hazád,akkor nem Magyarország,akkor te ne nevezd magad magyarnak!!!
  Az a magyar,aki nem menekül el innen a nehézségek elől,hanem építi, ahogy tudja, az országot,ahol született.
  Nem tudom,vajon emlékszel-e még ezekre a sorokra:
  "... Áldjon,vagy verjen sors keze,
  Itt élned,halnod kell!"

  Ennyit a nagy magyarságodról. Egy nulla vagy. Gyere vissza,építsd a régi hazádat és talán visszanyered őseid tiszteletét,mert így forognak a sírjukban.
  "...Hass,alkoss,gyarapíts és a haza fényre derül..."

  Tudod honnan származnak az idézetek,vagy a nagy Amerika már kimosta az agyadból???

  Olvass és okulj:
  http://www.youtube.com/watch?v=iwJX4y4FfFE&feature=related”
 • 34. hévalaki 2008. április 11. 20:41
  „@...kapuvári, szerinted ki a magyar ? sorold fel...
  Kapuvári .....@ vazze, ki a többi...”
 • 33. szadesz 2008. április 11. 20:40
  „Ferenc testvér, aki nemzet(köz)iszocialista, távozzék!”
 • 32. Sok hűhó 2008. április 11. 20:33
  „Ezt használják ki a kormánypártok! Soha nincs egyetértés a magyar jobboldalon! Nem is lesz! Tényleg csak Gyurcsánynak kedvez az egész balhé! Most már nem csodálkozom azon, hogy ennyi analfabéta és tudatlan ember van ebben az országban! A népszavazás eredménye is ezért megtévesztő! ne bízza ewl magát a jobboldal! Könnyen csalódás érheti, ha nem lesz egység, kompromisszum. Aztán Gyurcsány még legalább 30 évet ül majd a trónján!
  Közben számolok! X Ft/10 millió fő= ez az egy főre jutó államadósság.”
 • 31. deutsche Manner 2008. április 11. 20:29
  „Kapuvári ha magyar vagy építs,ne gyűlölködj.”
 • 30. kiri01 2008. április 11. 20:06
  „Mérges.
  Teljesen igazad van.”
 • 29. Nooormális? 2008. április 11. 20:00
  „Tévednek, akik azt hiszik, hogy ez a liberális söpredék bármit megtehet. Gyurcsánynak persze minden balhé jól jön most, szegény hülyéknek fogalma sincsen mi a náci és mi a fasiszta.
  Szégyen, hogy a FIDESZ is a magyar érzelmű emberek ellen lép fel,(verbálisan) csak azért mert ez az alja népség ezt várja el.
  Egyáltalán nem kell, nem is lehet mindenkinek megfelelni...
  pántlika!
  Te egy hatökör vagy. Ez a szegény lebénított rendőrség nagyszerűen tudja ártatlan emberek szemét kilőni. Azt csak úgy mellékesen mondom, hogy ez az "ellentüntetés" teljesen jogellenes volt, miután későn jelentették be, ergo fel kellett volna oszlatni.”
 • 28. Mérges 2008. április 11. 19:54
  „Azért vagyok mérges, mert olvastam egy közgazdász elemzését
  az államadósságról, és átszámitva minden magyar állampolgárra,
  ha 1o millióan vagyunk, 10 millióFt/fő államadósság jut, a tőketartozást nem számitva.
  Egy másik elemzésből ugy tünt, hogy ennek kb.9o%-a az elmult
  6 évben jött össze.
  Nem tudom, hogy ebből van-e kiut egyáltalán. A kormányzó
  pártok kapva-kapnak mindenen, ami eltereli erről a figyelmet.
  Gyurcsány miniszterelnök úr zseniális a maga módján, nem kell
  lebecsülni.”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrizetben a MÁV biztosító elnöke

Három felügyeleti biztos átveszi a biztosító elnök-vezérigazgatójának és az intéző bizottság… Tovább olvasom