Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Véget ért az MTV-nél történt rendőri tevékenység vizsgálata

Befejeződött a szeptember 17. és szeptember 19. között a Kossuth téren és a Magyar Televízió székházánál történt rendőri tevékenység vizsgálata. A következtetések levonása azonban az országos rendőrfőkapitány hatáskörébe tartozik - közölte Ignácz István dandártábornok, az öttagú bizottság vezetője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón, ahol semmilyen érdemi információ nem hangzott el.
A Híradó úgy értesült, hogy a jelentésben személyi felelőst is találtak

A HavariaPress közben arról számolt be, hogy a vizsgálat kapcsán meghirdetett sajtótájékoztató botrányba fulladt.

A bizottság vezetője elmondta, a vizsgálat célja annak megállapítása volt, hogy szakszerű rendőri intézkedések történtek-e, és ha voltak hiányosságok, azok a jövőben ne fordulhassanak elő. Így ne fordulhasson elő még egyszer, hogy a Magyar Köztársaság területén ilyen, vagy ehhez hasonló műveletek során rendőrök sérüljenek meg.

A bizottság a munkáját szeptember 26-án kezdte, s kiterjedt a helyszín megtekintésére, jelentések megkérésére, rádióforgalmazási adatok beszerzésére, elemzésére és a csapatszolgálati tevékenység modellezésére, ezek során 51 személyt hallgattak meg - mondta Ignácz István.

A dandártábornok hangsúlyozta: a vizsgálat során arra törekedtek, hogy szakmailag megalapozott anyagot adhassanak át. A 101 oldalas jelentés helyzetértékelésből, elemzésből, megállapításokból, javaslatokból áll. A következtetések levonása nem tartozott a bizottság kompetenciájába, e feladat az országos rendőrfőkapitány hatáskörébe tartozik.

Ignácz István elzárkózott az újságírói kérdések megválaszolása elől, mondván, hogy erre nincs felhatalmazása.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogosak az Audi szempontjai?

Tovább olvasom