Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Végiggyalogol eltűnt lánya utolsó útján a francia apa

Eltűnt lánya utolsó útján gyalogol végig Francis Bretnacher Ophélie barátaival, rokonaival vasárnap hajnalban. A gyaloglók rá akarják irányítani a figyelmet a kitűnő tanuló rejtélyes eltűnésére.
A december 4-én, ugyanebben az időszakban eltűnt Ophélie (22) barátai, rokonai, évfolyamtársai együtt fogják vele megtenni az utat a Portside de Cuba nevű Dohány utcai szórakozóhelytől egészen a Lánchíd pesti hídfőjéig. Ez volt az utolsó pont, ahol az V. kerületi térfigyelő kamera hálózata látta a diákot; a lánynak nyoma veszett. Szombatról vasárnapra virradóra a gyaloglók rá akarják irányítani a figyelmet a kitűnő tanuló rejtélyes eltűnésére - számol be a Blikk.hu.

A szülők december 3-án este még beszéltek telefonon Ophival, ahogy ők hívják a lányt. A lány nyugodt, bár kissé izgatott volt a Mikulás-buli miatt.

– Nincs bizonyítékom arra, hogy elrabolták a lányomat, de több érv szól amellett, hogy akaratán kívül vitték el valahová, mint amellett, hogy vízbe esett volna. A telefonba szinte sugárzott a jókedve – magyarázta Francis, az édesapa a Blikknek, aki mindezt büntetőfeljelentésbe foglalta, amelyet budapesti ügyvédjén keresztül eljuttatott a Fővárosi Főügyészséghez és a francia ügyészséghez.

– Én nem a rendőrséget hibáztatom, csak azt gondolom, hogy kicsit lassan működnek a dolgok. Már így is elvesztettünk egy teljes hónapot, és ki tudja, hol van a lányom – folytatta elcsukló hangon a férfi.

Az apa feljelentését tegnap iktatták a Fővárosi Főügyészségen; ott döntik el, hogy elrendelik-e a nyomozást Ophélie ügyében.

– Tudomásom szerint a feljelentés nem tartalmaz bizonyítékokat. A formailag szabályos levélben bűncselekmény gyanúja miatt fordultak a főügyészséghez – közölte Skoda Gabriella szóvivő. Most az ügyészeken a sor, rajtuk múlik, lesz-e nyomozás.

Olvasóink írták

 • 12. flexsnake 2009. január 07. 20:25
  „Nemtudom hogy melyik őrült híreszteli ezt a faszságot a nyilvánvalóan elmebeteg vagy csak hírtelen megőrűlt apával együtt hogy elrabolták ezt a csajt.
  Fel sem merült büncselekmény gyanúja.A kamerák egy ideig nyomonkövettték majd eltünt.Vagy öngyilkos lett és úszkál a halakkal vagy direkt eltünt, kereket oldott.
  Nemtudom mi a faszt várnak a rendőrségtől mikor ennyi nyommal a zsebükben senki nem tudna semerre sem elindulni.Amig nincs büncselekményre utaló nyom, márpedig nincs ez egy álamigazgatási eljárás.Vagyis öngyilkosság, rejtélyes eltünés és hasonlók.

  dodo szerintem az összeesküvés-elméleteddel sok sikert nem aratsz.Egyébként miből gondolod hogy egy vélhetően öngyilkosság és egy erőszakos támadás között összefüggés lehet?Ja, hogy az egyik francia a másik meg amcsi...
  Szóval ha eszkimo lenne az egyik a másik meg kinai akkor tuti hogy a két dolog összefügg.Ne legyél már akkora barom hogy okoskodsz miközben még csak halvány információid sincsennek a dolgokról.

  A dodohóz hasonló majmok akkor szoktak ledöbbenni mikor egy büncselekménynél kiderül: az elkövető újmagyar árpádsávosturulköcsög :D Na olyan hirtelen beépített emberről beszélnek a suttogók meg hasonlók...Szánalmas...”
 • 11. Sebus 2009. január 06. 18:14
  „Senki nem mondta a lánynak,hogy egyedül flangáljon hajnalban az utcán,pláne a hídon! Magára vethet,ha egyáltalán még életben van....Én amikor bulizni megyek hajnalban mindig taxival megyek vagy akár ha nem jó a buli akkor haza is azzal megyek.Nekem az életem többe ér annál,minthogy a Tiszába végezzem!Ha nekem telik taxira akkor egy francia lánynak(ahol ugye sokkal jobban a körülmények,mint Magyarországon) simán telt volna.Bizonyára a francia lány megtanulta a leckét...

  Che!
  Sajnos már a múlt amikor hazakisérték a férfiak a nőket!Sajnos nagyon kevés oylan férfi van aki pl: kinyitja egy nő elött az ajtot vagy (ez egy konkrét példa) nem lök fel a kárász utcai Meki bejáratánál,hogy Ő 3percel hamarább kapja meg azt a nyanvadt sajtburgerét!
  Ha a mai világban megkérek egy férfit,hogy kisérjen haza akkor nála az már zöld lámpát jelent az ágyamba.Sajnos ilyen világot élünk.....”
 • 10. newdog 2009. január 06. 17:51
  „Tyű dodó, hogy te milyen okos vagy! Vagy sok amcsi filmet néztél, vagy üldözési mániád van.... menj el rendőrnek, s vagy megváltod a világot, vagy visszakényszerülsz földi pályára!!!!!!!!!!!!!!

  Másrészt megnézném, ki csinál meg neked egy DNS vizsgálatot akár egy héten belül is... álomvilágban élsz ember!”
 • 9. CsImre 2009. január 06. 17:43
  „Nem tudom dodó miből hiszed, hogy a rendőrök szeretik a cigányokat annyira, hogy felrugdossák az eljárási szabályokat...

  Az apuka meddig megy el az utolsó úton? A végén a Dunába veti magát? Csak mert ha utolsó út, akkor nyilván nem volt több.”
 • 8. dodó 2009. január 06. 17:03
  „"Az eltűnt francia lány esete kapcsán merült fel bennem egy-két kérdés, és remélem, találok még néhány olyan olvasót, akinek szintén jó a memóriája, és nem lehet csont hülyének nézni:
  Tudható , hogy a francia lány dec. 4-én tűnt el. Két vagy három nappal később volt egy híradás arról, hogy a ferencvárosi Bakáts tér környékén félholtra vertek és megerőszakoltak egy amerikai turistalányt, akit lemeztelenített állapotban egy taxis vitt kórházba. Utána -állítólag- "látókörbe került" néhány személy, akiket azért nem vettek őrízetbe, mert idézem: "meg kell várni a szakértői véleményeket". Itt -feltételezem- a DNS vizsgálat eredményeiről lehetett szó, amit sürgős esetben 1-2nap alatt el lehet végezni. Szerencsétlen lánytól -gondolom- hüvelyváladékot vesz az orvos, majd mehet összehasonlító elemzésre a "gyanusítottak" mintáival. Tehát két, max. három napon belül hallani kellett volna arról, hogy előzetesbe vágták e az elkövetőket, vagy azt, hogy mégse ők voltak.
  Ezzel szemben??? Ebben az ügyben is teljes a kussolás!
  Miért?? Csak nem orkok voltak az elkövetők??..akiket fedezni kell..
  Emberek! Követeljünk már ebben az ügyben is választ, ne hagyjuk elsikkadni!! Bombázza már mindenki a sajtót, a rendőrséget kérdésekkel, légyszíves!!
  Választ akarok: MI VAN AZ AMERIKAI LÁNY ÜGYÉBEN, TISZTELT RENDŐRSÉG?!? VAN E ÖSSZEFÜGGÉS A FRANCIA LÁNY ESETÉVEL?? MIÉRT ZÁRTÁK KI AZ ÖSSZEFÜGGÉS LEHETŐSÉGÉT NÉHÁNY ÓRA ALATT, AMIKOR A FRANCIA LÁNY ESETÉBEN PL.: NINCS IS DNS MINTA, HISZEN NINCS MEG A HOLTTESTE (..sajna erre van a legnagyobb esély)?!?
  MIÉRT NINCS NYOMRAVEZETŐI DÍJ A KISKUNLACHÁZI ESETBEN, AMIKOR LÁTHATÓAN SEMMI EREDMÉNY NINCS?? MIÉRT NINCS NYOMRAVEZETŐI DÍJ PL.: AZ AMERIKAI LÁNY ESETÉBEN??? MIÉRT VAGYOK BIZTOS ABBAN? HOGY CIGÁNYOK AZ ELKÖVETŐK?? MIÉRT HALLGATTOK, RENDŐRÖK?? ÉBRESZTŐ!! Valamelyikőtök -akár egy internet kávézóból, anonim módon- írja már meg, ha vmi. sumákolás van!! Ti sem a cigányterror országában képzelitek el gyermekeitek jövőjét..gondolom!"”
 • 7. Iza3 2009. január 06. 16:43
  „Nem rabolták el, -lenn van már Szerbiában szegény.”
 • 6. Zs 2009. január 06. 16:05
  „A kiskunlacházi útvonalon is végig lehet sétálni, de a rendőrség attól még nem lesz ügyesebb... :(”
 • 5. felhasználónév 2009. január 06. 15:53
  „Nem tudok már optimistán nézni az ügyre, olyan értelemben, hogy nagy valószínűséggel...talán, már nem is él szegény lány...
  Nem lennék a szülei helyében.”
 • 4. _palla_ 2009. január 06. 14:58
  „Az erőszak ellen nem az a megoldás, hogy bezárkózunk, illetve a szülők bezárják a gyerekeket, mert azzal tulajdonképen ALKALMAZKODUNK az erőszakhoz!!!
  Külföldön már létezik egy ún. Take Back The Night mozgalom, mely követeli, hogy (a nők szabadságának korlátozása nélkül) tegyék biztonságossá az utcákat!
  http://www.takebackthenight.org/history.html”
 • 3. _palla_ 2009. január 06. 14:54
  „Az ügy igenis megérdemli a publicitást, én egyetértek az édesapával.
  Nem Ophelie a hibás, amiért egyedül ment az utcán hajnalban, hanem azok, akik elrabolták illetve a rendőrség, amiért eddig még nem találta meg! Remélem, hamarosan élve előkerül!”
 • 2. che 2009. január 06. 14:29
  „A múltban (ami már csak emlék) úgy nevelték a gyerekeket hogy egyedül este (nem hogy hajnalban) sehova sem mehettek. A fiuknak kötelessége volt haza kísérni a lányt akkor is ha csak ismerősök voltak de egy buliból távoztak...A nagy szabadságban elvesznek gyerekeink...ez az igazság ! Szomorú jövő elé nézünk !”
 • 1. Iza3 2009. január 06. 14:02
  „Sajnos sok ember eltűnt már hasonló körülmények között, csak ők egyáltalán (vagy alig) kaptak ekkora publicitást! A fenti eset már kísértetiesen kezd arról szólni, mintha George Bush lánya tűnt volna el.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két halott és nyolc sérült egy szabolcsi balesetben

Egy ukrán házaspár vesztette életét a hétfő délutáni szabolcsi balesetben. Két kisfiúk túlélte a… Tovább olvasom