Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Vegyszerrel támadt egy családra, agyonütötték

Halálos ütés érte azt a 39 éves ercsi férfit, aki egy ismeretlen összetételű vegyi anyaggal, vasárnap kora hajnalban lefújta egy ercsi család több tagját; a vegyszeres támadás ellen bottal védekező és a támadóra többször lesújtó 34 éves asszonyt előállították - közölte a rendőrség.
A férfi gázálarcban, permetezővel a hátán jelent meg az ercsi háznál, s először az épületből kilépő tulajdonost, majd a család több tagját is lefújta a vegyi anyaggal - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Emiatt dulakodás alakult ki közte és a házban lakók között, amelynek során a megtámadott család egyik nőtagja bottal többször megütötte a támadót, aki a helyszínen meghalt - tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr százados.

Tájékoztatása szerint a támadás során a család egyik 54 éves férfi tagjának komolyabb bőrfelmaródásos sérülései keletkeztek. Őt a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban ápolják. Még nem tudni, hogy sérülései nyolc napon belül, vagy azon túl gyógyulnak. A bottal védekező asszonynak kisebb, nyolc napon belül gyógyuló maródásos sérülései keletkeztek. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya szakértők bevonásával indított büntetőeljárást az ügyben, s folynak az elsődleges nyomozati cselekmények.

A megtámadott család évtizedek óta "mételyezi" Ercsi közhangulatát

Évtizedek óta "mételyezi" Ercsi közhangulatát az a család, amelyre vasárnap hajnalban gázálarcban, hátán permetezőgéppel, vegyszerrel támadt rá egy 39 éves helybeli férfi, s akit a família egyik nőtagja olyan súlyosan bántalmazott, hogy a helyszínen meghalt.

Szabó Tamás, a város szocialista polgármestere az MTI-nek elmondta: a népes család rossz szándékú, jobbára bűnözésből élő família, s életvitelükkel többször kivívták Ercsi tisztességes lakóinak a haragját, megvetését.

Az ő számlájukra írható többek között a város által telepített erdő fáinak rendszeres dézsmálása, s állataik trágyájának a környékbeli gazdák földjein való szétszórása. Mindezek, valamint életvitelük miatt többször próbáltak már ellenük törvényesen is fellépni.

Az elhunyt férfit - aki egyedül élt, s a MOL helyi olajfinomítójának dolgozójaként tisztességes, munkás életmódot folytatott - az utóbbi időszakban többször meglopták, s ő mindig ugyannak a családnak a tagjaira gyanakodott.

Szombaton éjjel féltizenkettő tájban ért haza a munkából, s észrevette, míg dolgozott, ismét idegenek jártak a portáján. Ezúttal a közelmúltban vásárolt fűkaszájának kelt lába.

"Valószínűleg ez lehetett az utolsó csepp a pohárban, amikor úgy döntött, saját maga szolgáltat igazságot, megtorolja a tulajdonában esett sérelmeket" - tette hozzá Szabó Tamás.

Mivel talán 500 méternyire lakott az érintett família portájától, gyalog ment oda, s először egy, az ajtón kilépett 54 éves férfit fújt le a feltehetően saját maga által készített, még ismeretlen összetételű vegyszerrel, majd a család több tagjára is ráfújt.

Ercsi polgármestere úgy tudja, hogy a nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy a vegyszeres támadásra "válaszolva" agyonverte a férfit, távoli rokonként, három napja fogadta be a megtámadott család.

Az MTI-nek több ercsi lakos is elmondta: kételkednek abban, hogy az igazi tettes került rendőrkézre.

Az asszonyt halált okozó testi sértéssel gyanúsították meg, őrizetbe vették, s a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásba helyezését.
A történtek után Ercsiben megerősítették a rendőri jelenlétet - tájékoztatta a város polgármestere az MTI-t.

Olvasóink írták

91 hozzászólás
 • 91. Bunghole99 2010. május 25. 11:06
  „gyurcsány a hibás”
 • 90. utazó81 2010. május 25. 10:39
  „Visszakellene állítani a kitíltást. amelyik bűncselekményt követ el kitíltíni 5 évre az adott településről.”
 • 89. szekeres0803 2010. május 25. 09:24
  „MAROS50! HA TEGED IS KIRABOLNAK MAJD TE IS A "SZELSOSEGESEKTOL" VAROD A SEGITSEGET! NEM SZEREPELT LE A JOBBIK, CSAK NYERT A SZOCIK AGYMOSO KAMPANYA. VEDJED CSAK AZ <moderálva> MAJD MEGHALALJAK EGY KARDDAL VAGY DORONGGAL!”
 • 88. jq 2010. május 25. 09:16
  „Csak jelezném, kedves csirén, hogy még az ügyvezető Bajnai-kormány kormányoz( ha jól emlékszem május 29-ig).
  A történet pedig ilyen formában nem túlságosan hihető, kicsit meg kellene vakargatni”
 • 87. szekeres0803 2010. május 25. 09:16
  „KEDVES FIDESZ!
  IDEJE LENNE HOZZALATNI A RENDCSINALASHOZ!!! FEL KELL ALITANI A CSENDORSEGET, AZOK MAJD RENDET TESZNEK, A RENDORSEG MEG CSINALJA AZT AMIHEZ ERT:SZEMKILOVES, TOMEGOSZLATAS. ABBAN VILAGBAJNOKOK!”
 • 86. Birodalmi 2010. május 25. 09:14
  „86 csiren: nem, azt érezzük még mindig, azoknak az áldásos munkáját akiket a nyakunkra szavaztál 8 évig....”
 • 85. Csirén 2010. május 25. 08:25
  „Úgy emlékszem, hogy azt igérték, hogy a kormányváltás másnapján már érezhető lesz a közbiztonság javulása........ lehet, hogy ezt érezzük?”
 • 84. 620829 2010. május 25. 08:17
  „kedves fityisz....lehetne majd elindulni.....az ígéret szép szó.........undormány egy ország....tegnap néztem a COPS sorozatot...hogyan bánnak Usában a bünözőkkel...tetszett............itt egy lehetőség van-innen messzire elköltözni-egy olyan ország-amelyik nem védi meg az adófizetőit csak ......no nem írom le...pedig van véleményem...inkább sipircelek innen jó messzire.....”
 • 83. Birodalmi 2010. május 25. 08:03
  „vagy az életszerű sztori: kertjében permetezett, amikor észre vette az orkokat, hogy lopnak tőle, de agyonverték a szerencsétlent és behúzták a portáljukba, hogy önvédelem volt. -ezt jobban elhiszem.”
 • 82. spiler 2010. május 25. 07:59
  „OCÖ nost niért nem volt jelen,vagy aki a fehéreket képviseli/televolt a varjú0,5 kg arannyal ez is bodzát szed.....mert ugye lopással gyanusitották meg..ilyenkor az apeh miért nem vizsgálódik mert sok a tolvaj?”
 • 81. belaba 2010. május 24. 21:13
  „Na, még ezek a híradósok is...az ember inkább röhög, pedig sírni kellene.
  Ha már ennyire le vannak korlátozva, inkább ne mondanának semmit...de hogy a "nő" védekezésképpen hadonászott a bottal ez a szerencsétlen meg egyszercsak szörnyethalt...mindezt fapofával. Tiszta kabaré.”
 • 80. unhappysuncity 2010. május 24. 21:03
  „Az a baj, hogy Magyarországon még nem nagyon ismerik a napalmot. :D
  Állítólag víz hatására mégintenzívebben ég :D És mindent átéget, még a talajt is XDXDXD
  Hullanak a magyar sportolók az utóbbi időkben :(:(:(”
 • 79. szatyi 2010. május 24. 20:57
  „-achilleus-
  bármit mondasz, rossz cikknél vagy! -" APEH-nek és bizonyos hatóságok beépített embereinek" semmi köze ehhez a szerencsétlen partizánakcióhoz!”
 • 78. lidocain 2010. május 24. 18:40
  „legalább annyira életképes a sztori,mint a tényői,a szétszabdalt,vértől csúszós kezű öngyikos apuka,aki miután lefejzte magát még a fűrészt leállitotta és a talpára helyezte a saját tetemétől kb 1 méterre.... a lakásból meg a tévét,laptopot stb meg széthordták a hangyák....
  kevés lesz az a két hét viktor-viktornak a rendcsinálásra.”
 • 77. tarkan 2010. május 24. 18:35
  „Valahogy azért nekem is furcsa,berágott és odament permetelni????Nem életképes a dolog ha belegondol az ember,odamenne bárki is ahol tiz-husz cigó lakozik???Csak ha fegyvert fognak rá,nem???Állitólag rettegésben tartották a környéket és nem jámbor,megélhetési bűnözők,tök "valószínű"hogy egyedül megy egy ilyen táborba az ember,van itt valami hu-hu-huncutság::))))!!!!!”
 • 76. ak-47 2010. május 24. 17:45
  „Szerencsetlen ember nem tudta,hogy ezek a csotanyok mar mutalodtak es immunisak a vegyszerre!!!Talan a NAPALM az hatasosabb!!”
 • 75. Lixus_kzs 2010. május 24. 17:34
  „67. Gyorsan írtam indulatból, azért írtam el. De ha neked ez okoz boldogságot...”
 • 74. SSO 2010. május 24. 17:08
  „TETŰÍRTÓVAL TÖBBRE MENT VOLNA SZEGÉNY EMBER!

  DE SZERINTEM CSAK MEGRENDEZTÉK A CIGÁNYOK A KIVÉGZÉST...ERRE VAN ESZÜK”
 • 73. h65535 2010. május 24. 16:24
  „Munkára és rendes életre serkentő nedű volt a permetgépbe, de ugye az orkok reszketnek ettől. Olyan mint a vámpíroknak az ezüst és a napfény.”
 • 72. belaba 2010. május 24. 15:51
  „Tisztelt T.Attila!
  A virág nemes gesztus, de ennél talán több kellene (kellett volna) ahhoz, hogy a lelkiismerete teljesen rendben legyen. Remélem rendőrt nem hallunk hasonlóképpen nyilatkozni, mert akkor tényleg mindenki mehet szépen sorban permetezőt venni.”
91 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaknem négyszázan védekeztek az edelényi gátakon

Csaknem négyszáz ember védekezett vasárnap a Borsod megyei Edelény gátjain, ahol a Bódva vízszintje… Tovább olvasom