Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Végzetes mandulaműtét: nem az orvosok mulasztottak

Az igazságügyi szakértő szerint sem orvosi mulasztás okozta annak a négyéves kisfiúnak a halálát, aki mandulaműtétje után néhány nappal veszette életét egy artériás vérzés miatt a kaposvári Kaposi Mór kórházban.
Korábban az intézmény belső vizsgálata is erre az eredményre jutott, ezt erősítette meg az elvégzett igazságügyi orvostani szakértői boncolás. A kórház vezetése egyébként független igazságügyi szakértőt kívánt bevonni az eljárásba, de ehhez a család nem járult hozzá, így ettől el kellett tekinteni.

A kisfiút november 23-án operálták meg, ezt követően nem léptek fel szövődmények, ezért hazaengedték. Egy nappal később, a kontroll sem tárt fel elváltozásokat, de a folyadékháztartás rendezése miatt felvették a gyermekosztályra. November 27-én a fiúnál artériás vérzés lépett fel, és összeomlott a keringése. A gyermek minden orvosi erőfeszítés ellenére november 28-án elhunyt.

Olvasóink írták

  • 2. Naca 2007. december 12. 14:07
    „Sajnos mostanában egyre több haláleset történik rutin műtétnek tartott beavatkozások során. Érdekes módon minden esetben kmagyarázzák a kórházak és az orvosok felelőségét. Valahogy valami nem működik jól és szerintem ez még rosszabb lesz. Tudom, hogy a részvét gyenge vigasz, ezért az illetékeseknek ideje volna már felébredni!!!”
  • 1. FERGIE 2007. december 12. 12:20
    „Ha nem történt mulsztás, akkor miért halt meg a kisgyerek? A felelősséget ilyenkor nem merik vállalni! Részvétem a szülőknek, sajnálom a kicsit!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itthon is megjelenhet az érintés nélküli kártyás fizetés

Várhatóan jövőre Magyarországon is elérhetővé válik az érintés nélküli bankkártya. Ennek lényege,… Tovább olvasom