Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Véleményütközet egyenesben

Folytatás az 1. oldalról.

Hiller István, az MSZP elnöke szerint Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor vitáján világossá vált, ki képviseli a jövőt és ki a múltat. „Világossá vált a két teljesítmény különbsége: lendület és szürkeség, megalapozott tervek és felelőtlen ígéretek, jövő és múlt állt szemben egymással a vitában” – értékelte a szocialista politikus az MSZP és a Fidesz miniszterelnök-jelöltjének televíziós vitáját. Az MSZP elnöke szerint Gyurcsány Ferenc lendületesen, megalapozott programmal bizonyította, hogy ebben az országban nemcsak szenvedélyesen hisz, hanem tetterősen képes érte cselekedni.
Orbán Viktor higgadtsága miatt meggyőzőbb volt, míg Gyurcsány Ferenc nehezen tudta megőrizni önuralmát, arrogáns volt – összegezte saját véleményét a vitáról Navracsics Tibor. Orbán Viktor kabinetfőnöke gyorsértékelésében úgy fogalmazott: „A mai vitában (...) egy arrogáns, helyenként provokatív és a saját bizonytalanságát agresszivitással palástoló miniszterelnök próbált küzdeni egy higgadt, tapasztalt politikussal, Orbán Viktorral.” Hozzátette: a Fidesz elnöke azonban „nem akart vele küzdeni”. Navracsics Tibor szerint Gyurcsány Ferenc provokálta vitapartnerét.
Gyurcsány Ferenc volt a meggyőzőbb, a felkészültebb – kommentálta Kuncze Gábor a hallottakat: „Konkrét adatokat mondott, legyen szó akár az Orbán-kormány időszakáról, akár a Medgyessy–Gyurcsány-kormány időszakáról, és egyébként pedig meggyőzőbben beszélt, szólt az emberekhez. Úgy ítélem meg, hogy őszintébb volt, hihetőbb volt, amit mondott, és megalapozottabbnak láttam a mondanivalóját” – hangsúlyozta az SZDSZ elnöke. „Az is biztos, ebben most megerősödtem, hogy a szabad demokratákon múlik, milyen kormánya alakul Magyarországnak a 2006-os választásokat követően” – tette hozzá.
Hiányérzeteit fogalmazta meg Dávid Ibolya: „Láthattunk egy túlpörgött, néha agresszívan érvelő miniszterelnököt, aki előnyétől megittasodott. A másik oldalon viszont láthattunk egy olyan ellenzéki pártvezetőt, aki a konzervatív jobbközép elhivatottságú embereknek nem tudott meggyőző alternatívát adni” – mondta az MDF elnöke. Dávid Ibolya hiányolta, hogy nem esett szó a vitán arról, miként kell és lehet megerősíteni a magyar középosztályt, hogyan lehet megtakarításait növelni például az örökösödési illeték, a kamat- és az árfolyam-nyereségadó eltörlésével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítene a gátakon szükség esetén?

Tovább olvasom