Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 2°C Még több cikk.

Veres: hamarosan döntenek az ingatlanadóról

A korábbi megtakarítások felhasználásával, illetve a megugró hitelvállalási szándékkal magyarázza a reáljövedelmek drasztikus csökkenése mellett is rohamosan bővülő fogyasztást a pénzügyminiszter.
Veres János szerint előfordulhat az ügyben is kell majd "intézkedni", de egyelőre nincs szükség beavatkozásra. A pénzügyminiszter szerint a bővülő fogyasztás "egy picivel" magasabb gazdasági növekedést eredményez majd.

A régi-új elvárt adóról Veres azt mondta, a szerdai kormányülésen azt minden kormánytag, beleértve Kóka Jánost is, támogatta. A miniszter szerint az új adónemben nem határoztak meg sem mértéket, sem évszámot, azokat a cégeket keresik, amelyek tartósan, 5-8 éven keresztül veszteségesek, és ezt évekig finanszírozzák, ez ugyanis a piacgazdaságban elképzelhetetlen. Ez egyébként - tette hozzá - része annak a kormányzati szándéknak, amely az adófizetői kör szélesítését célozza, és ezzel terheket is vehet le az adózókról.

Az ingatlanadóról a pénzügyér azt mondta, arról várhatóan már az első félévben megszületik majd a döntés, és a szakmai vélemények alapján most úgy tűnik, nagyobb az esély arra, hogy az mindenkit érint majd, politikai döntés azonban még nincs. Hozzátette azt is, hogy az újfajta ingatlanadó bevezetése járhat más adónemek korrekciójával, de az iparűzési adót biztosan nem lesz képes kiváltani. A járulék-befizetés szigorodó ellenőrzéséről Veres azt mondta, hogy várakozásaik szerint tízmillárdos nagyságrendben emelkedik majd a társadalombiztosítás bevétele, valamennyiünk ellátásának fedezésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekeket gyógyítani

a legnagyobb kihívás

A győri Petz-kórház dr. Székely Ferenc-emlékéremmel kitüntetett két fiatal orvosa: dr. Báthori… Tovább olvasom