Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Veres János nem nyilatkozik a Hír TV riportja kapcsán

Nem reagált érdemben Veres János pénzügyminiszter szombaton a Hír TV pénteki riportjával kapcsolatos újságírói kérdésekre. A Független Hírügynökségnek ugyanakkor az ügyben érintett Helmeczy László ügyvéd azt mondta: nincs oka a magyarázkodásra, viszont felszólította a Hír TV-t, hogy álljon elő bizonyítékaival, vagy jelentse fel.
A Hír TV pénteken este mutatta be azt a felvételt, amelyen Helmeczy László Tóth Viktornak - Veres János kabinetfőnökének - megbízásából beszél egy Miklós nevű személlyel. A beszélgetésben - a Hír TV értelmezése szerint - arról van szó, hogy az ügyvéd megbízója hajlandó kifizetni két televíziós riporter adósságát, ha cserébe tetten tudják érni a riportereket, amint azok autójában kábítószer található.

Veres János szombaton úgy reagált, hogy a pénteken kiadott közleménye az iránymutató az ügyben. A közlemény szerint "Tóth Viktort, Veres János munkatársát hónapokkal ezelőtt megkereste egy Barát Miklósként bemutatkozó személy. A találkozót követően Barát Miklóssal nem Tóth Viktor, hanem megbízásából egy ügyvéd tárgyalt. Barát Miklós által tett ajánlat megismerése után az ügyben rendőrséghez fordultunk, hivatalos feljelentés történt. A rendőrség vizsgálatának eredménye mind ez ideig nem ismeretes. Minden más állítás az üggyel kapcsolatban bizonyíthatóan kimeríti a hamis vád, és a hatóság félrevezetésének kategóriáját."

Helmeczy László a Független Hírügynökségnek megerősítette, hogy Tóth Viktor megbízásából tárgyalt Barát Miklóssal, akinek állítása szerint a két riporter kábítószer-fogyasztó, de nem fizetnek. Az ügyvéd elmondta: az első tárgyalás után rendőrségi feljelentést tettek még tavasszal, mert ha nem ezt teszik, akkor tulajdonképpen bűnpártolást követtek volna el. Helmeczy László hozzátette: a feljelentésről tájékoztatták Barát Miklóst is.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. szoszó 2008. augusztus 04. 15:10
  „Mindenekelőtt azt tanácsolom Krakkó Ákosnak és Kisberk Szabolcsnak - úgy is, mint egykori kollégáimnak -, hogy nagyon vigyázzanak azzal a drogteszttel. Hiszen akadt annyi pénz ebben az országban, amennyiért egy IGAZSÁGÜGYI ORVOSSZAKÉRTŐ hajlandó volt kiállítani egy szakvéleményt egy bűnözőről, amely szakvélemény szerint nevezett bűnöző elmebeteg (kóros agysorvadásban szenved). A megbízó maga a bűnöző volt. Ebben az esetben pedig a megbízó maga az állam lehet, vagy maga a titkosszolgálat - ki tudja? Úgyhogy óvatosan... Ha lehet, inkább külföldön készüljön az a drogteszt. Hiszen ebben az országban leérettségizhet a regnáló miniszterelnök fia úgy, hogy mindenféle felügyelet nélkül kap még egy órácskát az írásra - s aztán semmi sem történik.

  Nem sorolom tovább. Úgysem lenne elég helyem, és elsikkadna a lényeg. A lényeg pedig, hogy én mindent el tudtam ezekről a gazemberekről képzelni. Most mégis megleptek.

  Megleptek, mert ilyet jó, közepesen rossz és nagyon rossz filmekben lát az ember. Hogy gengszterállamok hogyan tesznek el láb alól, csinálnak ki nekik nem tetsző embereket. No és persze ott a tapasztalat is - szüleink, nagyszüleink tapasztalata. Amikor 1951-ben jöttek az ávósok házkutatást tartani, és "megtalálták" a szekrényben a valutát, a fegyvert, attól függően, hogy az illetőt csak internálni akarták, vagy mindjárt ki is végezni. Nem gondoltam, hogy egyszer még újra valóság lesz mindez. Hát az lett.

  Amit immár hangfelvételek bizonyítanak, az több mint megdöbbentő. Három gazembert ismerünk eddig név szerint ebben a bűzlő történetben, két politikust és egy ügyvédet. A negyedik gazembert nem ismerjük név szerint - illetve dehogynem! Csak az ő neve nem hangzik el a rejtett felvételeken. De aki nem teljesen hülye, igazán hamar ki tudja találni, ki lehet ő.

  Csupa-csupa cégéres gazember. Két emeszpés, s egy éppen emdéefes (ő az ügyvéd), no és persze a miniszter. Ezek ötlik ki, hogy kábítószert tetetnek egy Miklós nevű emberrel a Hír Tv riportereinek kocsijába, amit aztán a rendőrség "véletlenül" megtalál. (Csodálatos, ahogy a felvételen a gazember zugügyvéd kifejti: "...Mert azért az lenne a nagy fogás, tudod, hogy egy csapásra kettőt megfogni b...d meg (...) A fél Hír Tv, b...d meg... Úgy kell megrendezni b...d meg, hogy közúti ellenőrzés, a kutyás rendőr, van haveri kutya a rendőröknél, és a kutya elkezd vergődni, mintha véletlen lenne, hogy a kutya észrevette volna."

  Ez a három mondat tartalmát és stiláris elemeit tekintve egyaránt a mi rendszerváltásunk története, tökéletes és hű lenyomata. A mi rendszerváltásunk húsz esztendő elteltével egy Tóth Viktort, egy Csedrik Katalint, egy Helmeczy Lászlót izzadott ki magából. No és egy Veres Jánost, egy Szilvásy Györgyöt meg egy Gyurcsány Ferencet. Igazgyöngy meg sehol. És most ezek az izzadmányok vannak hatalmon, és pakolásznak kábítószert az autóinkba. Kun Béláék az előszobáinkban, a hálóinkban, az életünkben s az életünkön. Undorító...

  És tényleg: ki lesz a következő? Talán nem szerénytelenség, ha élek a gyanúperrel, akár én. Néhány nap múlva elutazom. Öt gyerekkel. Lehet, hogy már Ferihegyen némi heroint találnak majd a bőröndömben? Sietve közlöm tehát: soha nem kereskedtem kábítószerrel. 1992-ben szívtam el utoljára egy hasisos cigit Párizsban, mert azt gondoltam akkor, az a szabadság. Azóta nem szívtam semmit sem, és nem is lövöm magam. Csak a miheztartás végett, ha mégis "lebuknék". Ahogy akár lebukhatott volna Krakkó Ákos és Kisberk Szabolcs is. Két fiatalember, akiket ezek a gazemberek tönkre akartak tenni. S most, hogy lebuktak: azokat mocskolják, akik majdnem az áldozataik lettek. Merthogy Helmeczy verziója szerint Ákos és Szabolcs két fogyasztó és díler, ezért kereste meg őket a Miklós nevű kábítószer-kereskedő. S Ákos és Szabolcs ebben a helyzetben mi egyebet tehet, mint kikéri magának, valamint elmegy drogtesztre. Nos, óvatosan azzal a teszttel barátaim! Mondom, inkább valahol külföldön. Mert ezek nem riadnak vissza semmitől. Ezekhez fogható gazemberek az ötvenes évek óta nem voltak hatalmon ebben az országban.

  Tényleg: ölni mikor fogtok?

  Bayer Zsolt, főmunkatárs”
 • 50. nagyberek 2008. augusztus 03. 18:43
  „Újabb hangfelvétel:

  "Továbbra sem tudni, ki volt a titokzatos megbízó, aki másfél millió forintot fizetett volna egy olyan bűncselekmény végrehajtásáért, amelynek célja a hírTV munkatársainak börtönbe juttatása volt. A birtokunkba jutott hangfelvétel alapján a pénzt Veres János pénzügyminiszter volt kampányfőnökének ügyvédje, Helmeczy László vette át a rejtélyes megbízótól. Helmeczy az összeget akkor fizette volna ki az akciót végrehajtó férfinak, ha a rendőrség "lekapcsolja" kollégáinkat. Munkatársainkat egy előre megrendezett közúti ellenőrzésen akarták elkapni.

  Videók:
  Drogügy - homály fedi a titokzatos megbízó kilétét

  A pénzügyminiszter pénteki közleményéből az derül ki, hogy Veres János végig tudott az ügyről, állítása szerint a rendőrséget is értesítették. A Miklós nevű férfit azonban a Hír Televízió feljelentése alapján fogta el a rendőrség kollégánk autójában. A botrányos ügyet egyébként elsőként Veres vette magára, pedig a leleplező riportban ő maga nem szerepelt, csak volt kampányfőnöke, Tóth Viktor.

  A hangfelvételek tanúsága szerint Helmeczy László, aki egyben a Magyar Labdarúgó Szövetség jogi alelnöke, közvetlen viszonyba került a kábítószer elrejtését vállaló férfival. A férfi járt az ügyvéd családi házában, Helmeczy az ő jelenlétében intézte az MLSZ ügyeit telefonon, és azt is elárulta neki, hogy diplomata útlevele van."

  Szorul a hurok??”
 • 49. jellasics 2008. augusztus 03. 12:40
  „Amúgy nem tudom, feltűnt-e az a bratyizós stílus, amit Helmeczy László az általa drogdílernek (azaz bűnözőnek) tartott Barát Miklóssal való beszélgetáse során megütött. "Természetesen" itt is elhangzik egy kifejezés, amit a HírTV kipontoz, de a felvételen tisztán hallható: b@zd meg. Ez elkú..tuk óta tömegével fordulnak elő a lehallgatott beszélgetésekben ezek a trágárságok, ez a ballibszínvonal: bas@tok meg lóf@ok, ha már el@tátok, elhúzhatnátok a kur@a pi@ba.”
 • 48. kivelükaparlamentből 2008. augusztus 03. 12:26
  „Dögérdektelen témákkal van tele a főoldal, ez szerintem sokkal közérdekűbb:

  Május környékén a Századvég-Forsense kutatásai szerint az emberek 7%-a vallotta azt, hogy szimpatizál a Jobbikkal. A minap Balogh Gyula, volt országgyűlési képviselő hivatkozott egy eltitkolt kutatásra, amely szerint a radikális párt 10%-on áll. Most megszólalt a Szonda Ipsos vezető kutatója, Závecz Tibor is. Elmondta, hogy a kutatásaik szerint 9-10 szálék körül mozog az "extraradikális" nézeteket vallók száma, ami hét-nyolcszázezer embert jelent.

  Závecz Tibor a 168 Órának elmondta, hogy ezek a szavazók a liberális demokráciát anarchikus berendezkedésnek érzik. Mindenek feletti értéknek tartják a rendet. Egyúttal azt is tartják, hogy a rend megteremtése az ő feladatuk. A legerősebb hívószó számukra a ,,magyarság", amelynek határait ők szabnák meg.

  "Azért erős a jelenlétük, mert a légkör depressziós, s a hitehagyott hangulatban nemcsak a negatív érzelmek erősödnek: tombolnak az előítéletek is. A hangjuk messzebbre hallatszik. Jellemző sérelem a fiatal, állástalan réteg rezignációja, amely képtelen belépni a munkaerőpiacra." - állítja a kutató.

  Majd így folytatja: "Ez a hét-nyolcszázezer ember ,,túlvezérelten kommunikatív". Nemhogy nem állnak meg ,,eszméik képviseleténél", de rá akarják erőltetni nézeteiket környezetükre is. Nem múló harci lázban égnek. Nem is kell nekik feladatot adni, állandóan aktívak. Ők azok, akiket fölösleges arra noszogatni, hogy politikai eseményekben (tüntetés, választás) részt vegyenek. Jellemző, hogy a választási részvételi hajlandóság körükben nyolcvan-kilencven százalékos, míg a teljes magyar társadalomé ötven alá zuhant."

  A kutató természetesen kitér a Magyar Gárdára is. "Most épp egy olyan militáns csoport, a Magyar Gárda betiltásának bírósági procedúrája zajlik - háromnegyed éve -, amelynek törvénytelen voltát mindenki elismeri." A Jobbik nevének kimondását, mint valami tiltott tabut az egész interjúban kerüli. Ha esetleg szóba kerülnek pártok, akkor Závecz igyekszik bagatellizálni a radikális párt lehetőségeit, de azt elárulja, hogy ez a 9-10 % nem szívesen szavazna a Fideszre.

  168ora.hu - barikád.hu”
 • 47. kivelülaparlamentből 2008. augusztus 03. 10:00
  „A képviselők visszahívásának bevezetése lenne a megoldás. Aki pedig a jogbiztonság megrendülését vetné ennek ellen, attól csak annyit kérdeznék, hogy ami most van az micsoda. Mert egy valami biztosan nincs ebben az országban JOGBIZTONSÁG. (Legalábbis, ami az átlagembert érinti). Ami van rablásszabadság!! (De csak az elitnek.) Előbb-utóbb egyébként azt érik el, hogy a teljes parlamenti pártelitet /balusat-jobbosat/ elzavarják a francba (nem küldik, - zavarják).”
 • 46. Lappland 2008. augusztus 03. 09:01
  „Érdekes,evvel a tirpák veresjanival mindig történik valami zavaros ügy.A többi kormánytag sem kis maffiozó,de janikának é mocskos fiainak tevékenysége kiemelkedő.Soha nem lesz ellene bírósági ügy,mire odakerülhetne elmossák azt.Ilyen ember tagja a liberál-komcsi kormánynak!”
 • 45. maci52 2008. augusztus 03. 08:57
  „Azért Ferit sajnálom,nem tud egy tisztességes minisztert találni,bandájába,mind sáros valamilyen módon mint őkegyelme,amikor ellopták a KISZ vagyont.Bajnai Gordonka művész úr a libásokat lopta meg,és a sor végtelen.”
 • 44. maci52 2008. augusztus 03. 08:53
  „Kádár apánk feltámadna,még ő is sokkot kapna,eltörölné a halál büntetést és ezeket az ál MSZ/M/P-seket mind felköttetné.CORDOBA-nak annyiban nincs igaza hogy a maffia vezérek a kisembert hagyják azért élni,nem rabolják így ki,a jogszabályok mögé bújva.Ezek mind Ali Babák,nincs szükségük 40 rablóra,saját maguk rabolnak.”
 • 43. mai 2008. augusztus 03. 08:33
  „Hogy kinek a malmára hajtja a vizet mindez nyilvánvaló: Lendvai Ildikó MSZP-s frakcióvezető jelentette ki a Parlament nyári szünete megkezdése előtt, hogy a koalícióból kilépett SZDSZ-hez tartozó emberek megtarthatják helyeiket az állami cégek igazgatóságaiban, felügyelő bizottságaiban. Nyilvánvalóan a párt további támogató szavazataiért az őszi - különösen a költségvetési törvény megszavazásáért. Vagyis a hatalmi status quo megtartásáért. Tartsuk vigyázó kritikus szemünket a főváros eseményein.”
 • 42. mai 2008. augusztus 03. 07:31
  „A választásra jogosult nép nem érzékeli, hol, mikor, hogyan tévesztik meg. Ez történt 1989 augusztus 20-án, 1994-ben, 2002-ben és 2006-ban is. Most sajnos az SZDSZ kint is vagyok-bent is vagyok magatartása okoz belpolitikai eróziót, aminek következtében Budapest székhellyel erőre kapnak a szélsőséges jelenségek. Kinek az érdeke mindez, kinek a malmára hajtja ez a vizet? Tetszettünk volna választást nyerni...”
 • 41. pederzoli 2008. augusztus 03. 06:59
  „Tetszettek volna 2002-ben,és 2006-ban választást nyerni,állítom,a kutya nem tudná,ki a rák az a Veres János. Ez a komcsizás meg olyan dolog,hogy kubikos brigádvezető sem lehetett az ember párttagkönyv nélkül. kezeket a szívekre,de gyorsan: hányan léptek be csak azért az MSZMP-be,mert könnyebb volt tanácsi bérlakáshoz jutni (plusz pont járt érte az igénylésnél) ,vagy a Munkásőrség tagjai közé,és most megy a kereszténykedés,és a zsolozsmázás ezerrel?”
 • 40. mai 2008. augusztus 02. 23:14
  „A szocializmusban volt TSZ főkönyvelő, Veres János elemében érzi magát jelen környezetében. Azt hiszi, neki (nekik) ma is mindent szabad, a népben nincs képesség másról, másokról jobbat, mást várni, remélni. Mert megszokták (megszoktatták velük) a belenyugvást, hogy ők a magas politikából semmit nem érthetnek. Veres (Gyurcsánt helyettesítve) most azt hiszi övé a hatalom, mindent megtehet.”
 • 39. Kelemen Géza 2008. augusztus 02. 22:52
  „Sajnos ez várható volt, de mégis sokkoló.
  Mi lett volna ha nem szivárog ki a dolog, és ártatlan riporterek kerülnek börtönbe?
  Felvetődik a kérdés: ezt bárkivel Magyarországon megtehetik ?
  Sajnos itt tartunk.
  Ha a nyíregyházi belváros eltudták rondítani förtelmes szökőkutakkal bevásárlóközpontokkal, mért ne lehetne emberek életét tönkre tenni, vagyon és hatalom féltés miatt.”
 • 38. FFFF 2008. augusztus 02. 22:33
  „14 ,és 15 hsz:Nagyon így van!!”
 • 37. Egy választópolgár véleménye 2008. augusztus 02. 20:55
  „"Nem lehet mást csinálni, ez a követelmény, ezt kérték tőlük azok, akik jó eredményt értek el a szavazatok számolása végén. A lehetőség adott, ott van Nyíregyháza, már letudta a magáét. A nyíregyházi eredmény ismert mindenki előtt. Nekem elmondták a polgármesterek azt, hogy ki milyen módon látja a saját településén a választási eredményt megfordíthatónak vagy felerősíthetőnek, ki hogy szerepelt az első körben. És azt tudom mondani, hogy mindenkire rá van bízva, hogy milyen módon, milyen eszközökkel...Ezért azt fogjuk mondani mindenkinek, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye fejlesztési lehetőségéből a következő négy évben aszerint differenciáltan fognak részesülni a települések, amilyen választási eredmény 23-án születik." -modotta volt Veres János.

  Meg is lehet nézni milyen erős képviselete van Kelet-Magyarországnak! Semmire nem mentünk velük, pedig "a támogatások odaítéléséről, mindig kormánypárti politikusok döntenek". A saját zsebük megtöméséhez viszont kiválóan értenek.”
 • 36. Cc 2008. augusztus 02. 20:43
  „Ez egy rablóhbanda Alibaba nélkül”
 • 35. Cordoba 2008. augusztus 02. 20:40
  „A szicíliai maffia kutyaütő ezekhez képest! Az összes kereszttapa miniszter!”
 • 34. harmos 2008. augusztus 02. 20:40
  „A mai kormány (Gyurcsánnyal az élen) arra a zsebtolvajra emlékeztet, aki amikor lebukik, mindenkit túlordibálva TOLVAJT kiabál, ... Mit mondjak? Elég meggyőzően csinálja, van már gyakorlata benne.”
 • 33. harmos 2008. augusztus 02. 20:34
  „anonym 2008.08.02 20:12
  "Gyurcsány és legtöbb társa,messze voltak akkor ettől a vonaltól !"

  Frissítsen: Kezdje magával Gyurcsánnyal, azután menjen végig a kormányon. De most nem ez a kérdés, hanem a módszer, ...”
 • 32. kiri01 2008. augusztus 02. 20:33
  „Ez a cikk és a történés egyáltalán valakinek meglepő. Hazudnak ezek reggel meg este, sőt el is ismerik. Így kerültek hatalomra is. Ez a veres meg főleg akkora tetű, hogy a föld ilyet még a hátán nem hordott.”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MDF energiatakarékossági kampányra szólít fel

AZ MDF felszólítja a kormányt, hogy minél előbb indítson be egy energiatakarékossági kampányt a… Tovább olvasom