Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Veszélyes a jég a Duna mellékvizein

A Duna mellékvizein megjelent egybefüggő, de vékony jégréteg veszélyeire figyelmeztet a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A rendőrségi közlemény egyben felhívja a figyelmet a folyó főmedrében tapasztalható egyre intenzívebb jégzajlásra is.
A rendőrség szerint csak a 10 centiméteres, vagy annál vastagabb, összefüggő jégrétegre lehet biztonságosan rámenni. Csak a nem mozgó és nem olvadó jégen szabad tartózkodni. Tilos a szabad vizek jegére menni éjszaka és rossz látási viszonyok között, kikötők, veszteglőhelyek területén és folyóvizeken. Tilos járművel a jégre menni.

A jég teherbírása kisebb a fenékről előtörő forrásoknál, csatorna bekötéseknél, felmelegedéskor. A jég teherbírását csökkenti az áradás-apadás miatt kilalkuló mozgás is.

A rendőrség felhívja a jégen dolgozók figyelmét, hogy lékvégéskor kötelesek a léket egy meter magasságban piros szalaggal körülvenni, illetve munkavégzéskor kötelező figyelőszolgálatról és mentőeszközökről gondoskodni.

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság adatai szerint a lassabb folyású mellékvizeken több helyen egybefüggő, de vékony jégréteg jelent meg, a főmederben pedig egyre intenzívebb a jégzajlás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmentették a szerdai káosz miatt MÁV-START vezetőségét

A MÁV-START Zrt. igazgatósági tagjainak felmentését, a felügyelő bizottság megújítását és az… Tovább olvasom