Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Veszett vad (The Hunted)

Megteremtetted, felnevelted, szabadjára engedted. Most keresd meg, és öld meg!
rendező: William Friedkin
forgatókönyvíró: David Griffiths, Peter Griffiths
operatőr: Caleb Deschanel
jelmeztervező: Gloria Gresham
zene: Brian Tyler
látványtervező: William Cruse
vágó: Augie Hess

szereplő(k):
Tommy Lee Jones (Bonham)
Benicio Del Toro (Aaron Hallam)
Connie Nielsen (Abby Durrell)
Leslie Stefanson (Irene Kravitz)
Robert Blanche (Crumley)
Ron Canada (Van Zandt)

A film sztorija

1999, Koszovó. A szerb hadsereg sorra követi el az atrocitásokat az albán polgári lakosság ellen. Az amerikai különleges alakulatok tétlenül néznek végig mindent fedezékükből. A Koszovóban szolgáló amerikai alakulatok egyik tisztje, Aaron Hallam (Benicio Del Toro) az őrökön túljutva behatol egy félig elpusztult épületbe, ahol egy édesanyja holtteste felett imádkozó kisfiút talál. A házban tartózkodó és a vérengzést elrendelő szerb tisztnek fogalma sincs róla, hogy nincs egyedül, amíg Aaron le nem lövi. Bár bátorságáért Ezüst Csillaggal tüntetik ki, a katonát a mai napig rémálmok gyötrik.

2003-ban, szinte fényévekre a koszovói történésektől találkozhatunk először L.T. Bonhammel (Tommy Lee Jones), aki éppen Brit-Columbia hófödte hegyei között szabadít ki egy sérült a farkast a csapdából. A tapasztalt vadász nesztelen lépteivel kerül közel a szenvedő állathoz, majd szakavatott kezekkel oldja ki a csapdát. Miután ellátta az állat sebeit, a feldühödött L.T. beront a legközelebbi kocsmába, és alaposan elagyabugyálja a csapda készítőjét.

Miként Aaront rémálmok gyötrik, L.T. lelkiismerete is háborog, amiért korábban gyilkolásra tanított embereket. Aaron hangját meghallva szinte azonnal felrémlik előtte legjobb tanítványa, és ahogy szemtől szembe állnak egymással, elönti a bűntudat. L.T. - aki az Aarontól kapott keserű levelekből tudta, hogy a fiú a padlóra került, de nem válaszolt azokra - most szembesülni kénytelen saját szerepével, amely ilyen borzalmas eredményre vezetett. www.port.hu

Kritikák

Port.hu


"A filmet az a William Friedkin rendezte, akihez a Francia kapcsolat, vagy az Ördögűző című klasszikusokat köthetjük, e friss munkája a fentiekhez nem mérhető ugyan, de az átlagnál mindenképpen jobb, afféle gyakorlati mestermunka. Tökéletes vegyítése a Rambó I-nek a műraszta gyilkos ufó Predatorral, valamint a Szökevény, és az Életre-halálra című, és szintén Tommy Lee Jones által főszerepelt üldözéses moziknak, többek között."
A teljes cikk


Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötéves az Art Flexum művésztelep

Jubileumhoz érkezett az Art Flexum Nemzetközi Művésztelep. Az alkalomból kiállítás nyílik és… Tovább olvasom