Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Veszprémi tragédia: Sztojka töröl(tet)te magát az iWiW-ről

Az egyik legnagyobb hazai internetes közösségi portálon is látható volt Sztojka Iván, a veszprémi gyilkosság ügyében keresett harmadik férfi, ám onnan kedd délelőtt törölte vagy töröltette magát. Közben nyilvánosságra kerültek a szórakozóhely videókameráinak felvételei is.
A kézilabdacsapat megtámadásában és Marian Cozma megölésében gyanúsított másik két férfit már elfogták, Sztojka Ivánt azonban még mindig keresik a rendőrök.

A férfi volt internetes adatlapja szerint Siófokon lakik, egyéb részleteket nem osztott meg magáról a férfi, aki utoljára február 3-án lépett fel adatlapjára. A közzétett képeiből kitűnt különös ismertetőjele: a teljes háta tetoválásokkal van telerajzolva, középen, a gerince mentén saját keresztneve, az IVÁN van felírva. Sztojka ismerőseinek száma az internetes közösségi portálon rohamosan fogyott, kedd délelőtt pedig törölte vagy töröltette onnan magát

Sztojka Iván háta. Fotó: iwiw.hu
Sztojka Iván háta.
Fotó: iwiw.hu

A szurkálásról videofelvétel is készült: az már biztos, hogy Marian Cozma román válogatott kézilabdázót Raffael Sándor szúrta mellkason. A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a szórakozóhelyre, ahol a sportolók ünnepeltek, egy 25-30 fős társaság érkezett, közülük az említett három férfi különvált, és több emberbe is belekötött.

Marian Cozma utolsó percei.

A rendőrség a társaság többi tagját tanúként hallgatja, illetve hallgatta ki. Derzsy Péter azt is elmondta hogy a gyanúsítottakat korábban több súlyos, erőszakos bűncselekményért is elítélték már.

Sztojka Iván a komájával. Fotó: iwiw.hu
Sztojka Iván egyik "komájával".
Fotó: iwiw.hu

1 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője annak, aki érdemi információval szolgál a veszprémi kézilabdások elleni bűncselekmény harmadik gyanúsítottja, az enyingi Sztojka Iván tartózkodási helyéről. Sztojkát továbbra is nagy erőkkel keresik. Elfogására külön nyomozócsoport alakult, amelynek tagjai minden állampolgári bejelentést ellenőriznek.

Olvasóink írták

197 hozzászólás
 • 197. Suny 2009. február 11. 20:48
  „Szemet szemért! Nem 5, illetve 15.éveket kell kiosztani, hanem vissza kellene hozni a halálbüntetést. Csak hát az Unio”
 • 196. flexsnake 2009. február 11. 14:03
  „http://www.borsonline.hu/news.php?op&hid=18141
  Állítólag üzent a családjának, a bodzagyűjtőknek. Fél a rendőröktől, ezért nem akarja magát tisztázni?”
 • 195. flexsnake 2009. február 11. 13:33
  „Conquer, te nem szoktál félni ? Annyi rágalmat szórsz hogy valaki egyszer idegesebben reagál és bajod esik.
  Az egy dolog hogy rasszista vagy, de nyilvánosan uszítani és gyűlöletet kelteni bűncselekmény.
  Ugyanolyan bűnözőként leszel te is megítélve mint ezek itt a képen. Kihajtanak az országból ezekkel együtt és majd boldogulhatsz ahol tudsz. Vagy ahol a rasszista dumádért nem lincselnek meg. Vegyél vissza magadból és gondolkodj hogy mit írsz.”
 • 194. emzsr 2009. február 11. 10:20
  „Minden tiszteletem Marian Cosma édesapjáé!
  Ahogyan ez az ember végigcsinálta az egész tortúrát, ahogy megőrizte a méltóságát, ahogy nyilatkozott... le a kalappal. Ma azt hallottam, felajánlotta a fél veséjét a vesén szúrt játékosnak.
  Tényleg csak a legmélyebb tisztelettel tudok rá felnézni.”
 • 193. love 2009. február 11. 10:15
  „http://www.borsonline.hu/news.php?op&hid=18142

  Ha akartok olvasni egy nagy hazugságot.
  Szerintem én is elmegyek bodzát gyűjteni. Akkor nekem is lehet olyan autóm és olyan házam?????????????”
 • 192. Conquer 2009. február 11. 09:30
  „192. hozzászólás magyarok 2009.02.11. 09:09

  "Ugye tisztában vagy mi a különbség a bűncselekmény és a szabálysértés között?
  Hány magyar embernek van hamis okirata? Hány magyar ember csal adót? Hány magyar ember alkalmaz feketén munkaerőt? Hány magyar vezet ittasan? Hány magyar ember használja a rokkant kártyát jogtalanul? Ez mind mind bűncselekmény!!!"

  Ezek, amiket felsoroltál, látens bűncselekmények, azaz többségük rejtve marad. Ha ki is derül, nem okoz akkora felháborodást, mint mikor cigányaink csoportosan rabolnak, ölnek, erőszakolnak. Ez a különbség és innen fakad az arányszámok közötti különbség, amit ha elolvastad volna, akkor úgy írtam, hogy a NÉPESSÉGHEZ VISZONYÍTOTTAN ennyi. Tehát akkor mi is a kérdés?”
 • 191. magyarok 2009. február 11. 09:09
  „Conquer!!!!

  Azt gondolom, te értelmes embereket akarsz meggyőzni a hazugságaiddal!
  Honnan veszed eme, általad kitalált arányokat? a szélsőséges barikádról, vagy a jobbiktól, vagy te magad számoltad ki?
  Tudod a hatalom részről ilyen adat soha nem került elő, pontosan azért mert ők nem tesznek különbséget cigány bűnözés és magyar bűnözés között! Minden más statisztika, pusztán hazugság!
  Már azt sem értem, hogy honnan gondolod, hogy a cigányok több mint 50% bűnöző, de ez az 1,8% magyar ráta, na ez mellbevágó!
  Ugye tisztában vagy mi a különbség a bűncselekmény és a szabálysértés között?
  Hány magyar embernek van hamis okirata? Hány magyar ember csal adót? Hány magyar ember alkalmaz feketén munkaerőt? Hány magyar vezet ittasan? Hány magyar ember használja a rokkant kártyát jogtalanul? Ez mind mind bűncselekmény!!!
  Szereinted ez az emberek 1,8%???
  Nevetséges vagy! Ennyire kell téged komolyan venni!
  Én is amelett vagyok ami mellett Cozma édesapja is, ha valaki elkövetett egy bűncselekményt, azt büntessük meg, de ne öljünk meg minndekit! Ha 250 követnek el bűncselekményt egy adott időben, akkor mind mind büntessük meg, de aki nem tehet róla, aki értelmes aki beilleszkedett és aki sok sok adót tb fizet, azt miért bántjátok????
  Emberek, mind megőrültetek????? Mi az a Jobbik???? Egy szélsőséges csürhe, akiket a gyűlölet vezérel és a hatalom megszerezése!!! Nem a gyűlöletnek kell vezéreljen egy országot, hanem a szeretetnek és össze kell fogni, ki kell közösíteni azokat, akik bűncselekményt követnek el!

  "Egy száraz ág miatt ne gyújtsuk fel az erdőt! De fogjunk össze és együttes erővel nyomjuk el a gonoszt!" /P.Cozma/”
 • 190. magyarok 2009. február 11. 08:43
  „"Egy száraz ág miatt ne gyújtsuk fel az erdőt! De fogjunk össze és együttes erővel nyomjuk el a gonoszt!" /P.Cozma/

  Az ember aki fájdalmában is értelmes maradt, veletek ellentétben!!!”
 • 189. Conquer 2009. február 11. 08:40
  „185. hozzászólás ClarkGriswald 2009.02.11. 06:29

  Nagyon boldog vagyok, hogy nyomatod ezt a fajvédő szöveget, miszerint magyarbűnözés is van és a cigány azért bűnözik, mert a magyar is. Csak egy a baj: az arányok. Ha arányaiban nézed, a magyarok között a népességhez viszonyítva 1,8% a bűnöző, míg ez az arány a cigányoknál saját népességükhöz viszonyítva 56,7%. Tehát arányaiban sokkal többet bűnöznek, mint a magyarok. Ez tehát nem érv. Mint ahogy nem érv az sem, hogy a cigány megélhetésből bűnözik. Ilyen nincs. A magyar miért nem bűnözik megélhetésből? A magyar miért vesz fel a zsidó Providentől inkább uzsorát, semmint lopni meg ölni menjen? Azért mert így szocializálódott. A cigánynak nincs szocializációja, a cigánynak igénye sincs a jobbra. A romának már van, de a cigány az mindig is cigány és az is marad.
  A végső megoldás miért problémás? Szerinted, ha majd a purdésok lesznek többen, ők nem gondolkodnak el a végső megoldáson? Vajon nekik szabad lesz akkor? Inkább mi mérjük az első csapást a gyerekeikre (hiszen a felnövekvő generációkkal kell leszámolni, ezt már a szovjetektől megtanulhattuk), mint hogy ők mérjék ránk. Az hogy ez kegyetlen? A jövő az etnikai alapú konfliktusok jegyében fog eltelni, Nyugat Európában ugyanúgy mint hazánkban (lásd a törököket Németországban, a bevándorló niggereket Franciaországban, Belgiumban). Ha ezt a kérdést csak úgy lehet megoldani, hogy fegyverrel semmisítjük meg ellenségünket, akkor azzal kell megoldani. Az, hogy számos olyan is áldozatul eshet, aki nem tehet róla (lásd a holocaustban Radnótit, Szerb Antalt)? Ezt nem tudod megakadályozni. Ha az ember csótányt akar írtani, nem nézi, melyik csípte meg... Ha ők kezdenek minket irtani, ők sem nézik, hogy számos olyan is áldozatul esik, akik soha nem vallották ezt az ideológiát, mégis leszúrják, megerőszakolják a maguk brutális kegyetlenségével.”
 • 188. rakamazi 2009. február 11. 08:17
  „Diplomás romának!!!
  Honnan meri venni a bátorságot h ítélkezzen egy más embercsoport hazájában,ahol maga is idegen, magyarok pénzén kitaníttatva,élősködve elbírálni a jövőt!!!Van 1 szép mondat "A TÖRTÉNELEM ISMÉTLI ÖNMAGÁT" remélem ez érthető!:D
  Innentől tegezlek bár nem vagyunk barátok!Nálatok nagy a gyermekáldás mert ebből éltek,élősködtök!!!-nekünk kicsi mert a meztelen f...unkra nem csinálunk gyereket, nincs tovább miről beszélni!!!SAJNÁLOM H A MAGYAR EGYETEMEN ILYEN PRIMITÍV EMBER" TANUL"AZ ÉN ÉS A TÖBBSÉG ami még mindíg több mint ti KEMÉNYEN MEGKERESETT PÉNZÉN!!!
  ÁLDJON MEG TÉGED AZ ÉN IRGALMAS ISTENEM”
 • 187. KolompárRómeó 2009. február 11. 07:11
  „187. hozzászólás ClarkGriswald 2009.02.11. 06:35

  Hamarabb kellett volna. De legalabb elindult, ha tenyleg igy van.

  Magyarorszagon nem csak az igazsag-, de a JOGszolgaltatas SEM mukodik.”
 • 186. ClarkGriswald 2009. február 11. 06:35
  „hópárduc: de, éppen tegnap indítottak vagyonosodási vizsgálatot Sztojkáékkal. De a magyar igazságszolgáltatás nem működik.”
 • 185. Manikh 2009. február 11. 06:33
  „Ez roppant rafinált huzás volt tőle,ugye ügyes rendörségünk a helyzet magaslatán ismét mint már annyiszor.A képtolvajt"ugye azonnal/REők -Városháza-Főiskola stb/megfogták"""majd miután millios értékekkel távozott sőt majdnem visszavitte tán még bocsánatot is kért ELENGEDTÉK!!!Ezt követöen még két helyen elkövette ezt a "bohózatot"..ezt scak azért irom mert tragikusan döbbenetes büncselekményeknél valahogy mintha nehezebben produkálnának!....A cigány "helyzet már rég a nyakunkon "lóg"Dehogy az illetékesek mikor gondolnak a hétköznapi állampolgárra,,,,,?????”
 • 184. ClarkGriswald 2009. február 11. 06:29
  „180. csutka 2009.02.10. 22:44

  Magad is elhiszed ezt a baromságot, vagy csak itt, anonim módon hirdeted?

  Az a baj az egésszel, hogy egy létező problémát, az egyszerűen gondolkodók (nevezzük őket szélsőségeseknek) a lehető legrosszabb módon próbálják megoldani. A legjobb szociológiai terepek erre az ilyen anonim hozzászólásoknak lehetőséget adó internetes fórumok. Elképesztő szembesülni azzal a ténnyel, hogy tanulatlan, a multból tanulni nem képes, gondolkodni nem képes, befolyásolható, egyszerű embereket ilyen üzenetekkel meg lehet célozni, és hatást lehet elérni velük.

  Egyvalamit leszögezhetünk. Cigánybűnözés az létző dolog, hiába próbálják szőnyeg alá söpörni az ügyet. Mindenki ismer esetet, amit cigány követett el, ezek főleg rablások, lehúzások, stb. De ilyen értelemben véve, ha már általánosítunk, akko említsük már meg a magyarbűnözést is. Okirathamisítások, adócsalások, feketén alkalmazott munkaerő, indokolatlan rokkantkártya-használat, minimálbéren bejelentett milliárdos vállalkozók, brókerek... Kedves szélsőséges nézeteket valló barátaim: kérlek benneteket ne menjünk el a tények mellett, és ismerjük el, hogy ebben a kontextusban magyarbűnözésről is lehet beszélni.
  A megoldási javaslatok pedig egyenesen megdöbbentőek. A kuruc.info oldalon már "végső megoldásról" beszélnek. Milyen emberek ezek? Egyáltalán az egyszerű, tanulatlan ember tisztában van azzal, hogy a "végső megoldás" kifejezést mikor használták, és milyen következménye lett?! Jobb lett???
  A véleményem az, hogy a Sztojkáékhoz hasonló, gusztustalan maffiózókat a törvény legnagyobb szigorával el kell ítélni. Akár életfogytiglanra, sőt ilyen esetekben a halálbüntetést is támogatnám. Ha drasztikusan, a törvény szigorával képesek lennénk fellépni az ilyen rétegek ellen, az hosszabb távon hatásosnak bizonyulna. De könyörgöm, ne általánosítsunk!! Mert ha azt tesszük, akkor számos jeles cigányművészt, orvost, költőt is megbélyegzünk, pedig kár lenne...”
 • 183. flexsnake 2009. február 11. 03:16
  „Te gyagya, elítélték őket. Bebizonyosodott mindegyik esetben hogy elkövették amivel vádolták őket.
  Innentől kezdve ne nagyon csoportosuljanak meg vonulgassanak. Pláne beszéljenek erkölcsről meg bűnözésről...
  Na ez alapján nyugodtan megítélhető a jobbik is. Pont ezért nincs szükség rájuk a közéletben sem.
  Törvényt kellene hozni arra hogy semmilyen közügyben nem intézkedhet, semmilyen párt vagy csoport tagja nem lehet erőszakos bűnelkövető.
  Amire szükség van az megtorló kormányzás és vaskarú rendőrség. Csak így lehet kiirtani az utcáról az erőszak minden nemű formáját. A rendőrnek pedig félig szabad kezet mint amcsiban. Rendőrbírókat a megyékbe.”
 • 182. Túróvarázs 2009. február 11. 00:54
  „Jaaa, ha ügyészségi vizsgálat támasztja alá akkor az szentírás. A független magyar igazságszolgáltatás gépezete, politikai érdekektől mentesen csak az igazság szem előtt tartásával működik. Annyira lehet bennük bízni, mint a sajtóban.
  Én még úgy nőttem fel,hogy azt mondták 1956-ban ellenforradalom volt (ügyészségi vizsgálat támasztotta alá), a hős szovjet csapatok, pedig felszabadították az országot. 45-ben és 56-ban is. Azután egy másik ügyészségi vizsgálat kiderítette, hogy nem is így volt. Ráadásul oroszok voltak, nem is szovjetek.pl, Isten egy darabig nem volt, aztán megint lett megint Szóval ahány kormány, annyi érdek és"független ügyészségi vizsgálat" . Jövöre, még változhat a széljárás. Azután, meg majd megint és megint... Csak a homoszexualitás ne legyen kötelezö, mart akkor biztosan lecsuknak :)”
 • 181. flexsnake 2009. február 10. 23:09
  „175. hozzászólás magyarock1 2009.02.10. 21:13
  Semmi csúsztatás nincs benne. Ügyészségi vizsgálat támasztja alá.
  Inkább még most mentsd a bőröd és maradj tőlük távol :)”
 • 180. hoparduc 2009. február 10. 22:45
  „"Senkinek sem szúrt szemet, miből élnek Sztojkáék?
  Egészen elképesztő dolgok derülnek ki ...

  - A veszprémi gyilkosság három gyanúsítottja közül kettő - köztük Sztojka Iván - nemrég hamarabb szabadult a börtönből, büntetését jó magaviselete miatt harmadolták, vagyis csak a kiszabott idő kétharmadát kellett letöltenie, a fennmaradó egyharmadot elengedték.

  - Információ szerint Sztojkáék a Balaton déli partján tevékenykedő enyingi bűnözőcsoporthoz tartoznak, akik most terjeszkedésbe kezdtek. A pincérnő megverésével pedig azt akarták megmutatni, hogy mi történik akkor, ha a tulajdonos nem fizet védelmi pénzt."

  A cikk további részei:
  http://kuruc.info/r/35/35044/”
 • 179. csutka 2009. február 10. 22:44
  „Hát itt tartunk????????
  Hogy is van ez Romák?,címü topikban van egy cigány honlapból idézett üzenet amit egy diplomás Roma írt.
  Szó szerint másolom.
  ÉN roma vagyok.Főiskolára járok.A következő a véleményem.Hiába lázadnak egyesek a cigányokkal kapcsolatban.Már késő! Hosszú évtizedek alatt kiközösítettek bennünket ebben az országban.
  Ma már nem akarunk magyarok lenni.Volt idő amikor azzá szerettünk volna lenni.
  Ma már romák akarunk lenni saját hazánkban,itt.
  Lassan megteremtjük a magunk értelmiségét, és a magunk nyelvét beszéljük.
  Ebben az országban egyre többen vagyunk és egyre többen leszünk.
  Hosszú távon mi nyerjük meg a versenyt.
  Néhány évtized,és mi leszünk a többség.
  Nem fenyegetőzni akarok ezzel,csak megállapítom a tényt.
  Eleinte még egymás mellett fogunk élni mi cigányok és magyarok.
  Lassan érvényt fogunk szerezni annak,hogy a cigány nyelvet elfogadják hivatalos nyelvnek.
  Mi nagy család vagyunk,és nagyon nagy a közösségi szellem,az együvé tartozás élzése.
  Nagy a gyermek áldás,a magyarokról ez nem mondható el.
  Világos mi fog tőrténni.
  Lassan és biztosan mindinkább miénk romáké lesz ez az ország.
  Mi vigyázunk majd a magyar kisebbségre.
  Adunk nekik munkát a saját országunkban.
  Európa és a világ olyan követelményeket támaszt ahhoz,hogy magyarország bekerülhessen európába,amelyek megteremtik a feltételeket hozzá, hogy mindez így legyen.
  Annyi nép eltünt már a tőrténelem során amikor az adott kor domináns hatalmai ebben érdekeltek voltak.
  A magyarokat sem fogja megsiratni senki.
  miképpen a magyarok sem siratták meg a besenyőket annak idején.
  Ez a vita ezen a topicon ebben az értelemben tehát értelmetlen.
  nem csak a jelen,de már a jövő is determinált ebben az irányban.
  Béke veletek.”
 • 178. Eagleeye 2009. február 10. 22:43
  „Néhány kérdés barátilag.
  Hogy nem a magyar rendőrségnek sikerült elfogni a bűnözőket?
  Állítólag vasárnap este 20.15-kor adták ki a nemzetközi körözést.
  Miért nem vasárnap REGGEL 8.15-kor?
  A veszprémi főrendőr szerint mindössze 3 ember vett részt a gyilkosságban.
  A videón ezzel szemben jól látszik, hogy lagalább 5-6 lökdöste ki szerencsétlen Cozmát az utcára.
  Mintegy kiterelték ,ahol szabályosan kivégezték.Ezek hülyének nézik az embereket?”
197 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb büntető feljelentést tesz a Fidesz

Az ügyészséghez fordul és büntető feljelentést tesz egy, a Nemzeti Földalapkezelő által értékesített… Tovább olvasom