Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Vezetők nélkül maradtak a kulcsi képviselők

A polgármester és az alpolgármester is lemondott a Fejér megyei Kulcson. Az alpolgármester már korábban bejelentette távozását, a polgármester péntek este, a képviselő-testület zárt ajtók mögött megtartott ülése végén.
Lénárd Béla polgármester nyolc hónapig beteg volt, addig Kiss Csaba alpolgármester helyettesítette. A polgármester visszatérte után - állítása szerint - túlköltekezést tapasztalt, amit számon kért az alpolgármesteren. Ezután mondott le az alpolgármester megbízatásáról. A testület ezután két részre szakadt a településen, a polgármester és az alpolgármester támogatóira. A polgármester attól tette függővé lemondását, milyennek látja a pénteki ülésen a képviselők hozzáállását.

Lénárd Béla a Független Hírügynökségnek azt mondta: Ő a takarékosabb gazdálkodást támogatja, míg az alpolgármester és a testület egy része nem. A vitákat nem akarja felvállalni, ezért inkább távozik. Az önkormányzatnak egyébként pénzügyi gondjai nincsenek, kellő mennyiségű tartalékkal rendelkezik - tette hozzá a polgármester.

A Független Hírügynökség kereste Kiss Csaba alpolgármestert is, aki csak annyit mondott, hogy szerinte a polgármester betegsége alatt fejlődött a falu, mást azonban nem akart mondani.

A polgármester lemondása augusztus 31-én lép hatályba, addig csak a halaszthatatlan hivatalos ügyeket intézi. Az alpolgármester képviselőként is távozik, helyét a listán lévő következő képviselő-jelölt tölti be, így a kilenctagú testület tovább működhet.

Olvasóink írták

  • 1. Plasek Sándor 2008. augusztus 17. 20:59
    „A Polgármesterünk és az alpolgármesterünk sokat és önzetlenül tett a falunkért!A polgármester betegsége vezetett idáig hogy vezetök nélkül maradtunk,elöbb kellett volna belátni hogy már nem megy.Kiss Csaba úr nélkül ez a falu nem itt járna ahol most,önzetlen és segitő készsége elött le a kalappal!Remélem a következö vezetésben részt kiván venni,aminek nagyon örülnék!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormányfő fejében meg sem fordult az uniós karrier

A miniszterelnök határozottan cáfolta, hogy jövőre ő vezetné a szocialisták listáját az európai parlamenti választásokon. A kormányfő hozzátette: továbbra is Magyarországon akar politizálni. Tovább olvasom