Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Viasztestek

Carly (Elisha Cuthbert), Paige (Paris Hilton) és barátaik úton vannak az év egyik legnagyobb egyetemi focimeccsére, de úgy döntenek, hogy éjszaka sátrat vernek, és másnap folytatják útjukat. Egy titokzatos kamionsofőrrel való találkozás mindenkit felkavar, miközben Carly a barátja, Wade (Jared Padalecki) és forrófejű testvére, Nick (Chad Michael Murray) közötti ellentéteket próbálja elsimítani.
A másnap reggeli ébredést követően kellemetlen meglepetésben van részük: úgy tűnik kocsijukat valaki szándékosan megrongálta. Szorult helyzetükben kénytelenek elfogadni a helyiek meghívását a környék egyetlen városába, Ambrose-ba. A városka fő látványossága Trudy Viaszmúzeuma, ahol megdöbbentően életszerű viaszfigurák vannak kiállítva, de arra is hamar fény derül, hogy a viaszszobrok miért is annyira élethűek. Egy titokzatos gyilkossal a sarkukban a fiatalok kénytelenek élethalálharcot folytatni a túlélésért, miközben egyre több sötét titok bukkan a felszínre. Ki kell jutniuk Ambrose-ból, ha nem akarnak örökre viasztestek maradni Trudy Viaszmúzeumában.

A film a magyar származású André De Toth 1953-as klasszikus horrorfilmjének izgalmas újraértelmezése. A Dark Castle Entertainment már több ízben is sikeresen dolgozott fel klasszikus horrortörténeteket, ilyen volt például a Gothika,a Ház a Kísértet-hegyen és a 13 kísértet is.
„A Viasztestek modern felfogásban adja vissza a 70-es és 80-as évek horrorfilmjeinek hangulatát - mondja Joel Silver producer, aki 1999-ben alapította a Dark Castle Entertainmentet partnerével, Robert Zemeckisszel. - A film az üldözöttségtől és csapdába eséstől való elemi félelmeket tárja fel egy olyan környezetben, ahol semmi sem valódi és a menekülés lehetetlen."

 
A Viasztestek alapötletét szolgáltató eredeti filmben Vincent Price játszotta a tehetséges szobrászt, akinek kezei alól hátborzongatóan életszerű viaszbábuk kerülnek ki. A film váratlan és ijesztő fordulatot vesz, mikor kiderül, hogy a viaszbabák emberi testeket rejtenek magukban. A hasonlóság az eredeti filmmel azonban itt véget is ér. „Nagyon tetszett az alapötlet, és ezt használtuk fel ugródeszkaként egy teljesen eredeti történet kialakításához" - mondja Silver.
„Chad és Carey W. Hayesnek sikerült egy igazán eredeti forgatókönyvvel előállnia - mondja Susan Levin producer. - A történet középpontjában egy olyan testvérpár áll, akik a film elején nem igazán jönnek ki egymással, de kénytelenek összefogni, ha szeretnék túlélni a kalandot."
„A horrorfilmek rendszerint olyan külső, életünket befolyásoló erőkről szólnak, melyekkel vagy szembenéznek a főszereplők, vagy menekülni próbálnak előlük - magyarázza Jaume Collet-Serra rendező. - Ha menekülnek, általában meghalnak, de ha felveszik a harcot, akkor túlélhetik. Itt azonban egy olyan testvérpárt láthatunk, akiknek nem a közeledő halálos veszély, sokkal inkább saját kapcsolatuk jelenti a legnagyobb problémát. A gyilkosok legyőzéséhez egymásból kell erőt meríteniük, de ehhez először bízniuk kell egymásban és rendezni ellentéteiket."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mai műsor

15.30, előfutamok: 100 női gyors, 200 férfi hát, 200 női mell, 200 férfi mell – Bodor Richárd,… Tovább olvasom