Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Villám csapott a Balatonba: egy 21 éves nőt újra kellett éleszteni

Öt fürdőző sérült meg a Balatonba csapó villámtól Vonyarcvashegyen.
20:29 - A vonyarcvashegyi strandról öt embert vittek a keszthelyi kórházba, ketten súlyos, hárman könnyebb sérülést szenvedtek a Balatonba csapó villámtól csütörtökön - tájékoztatta Tóth Karolina, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) sajtóügyeletese az MTI-t.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) szóvivője, Tar Mihály szemtanúkra hivatkozva elmondta, hogy a villámcsapást követően egy 21 éves lányt életfunkciók nélkül hozott ki a vízből a barátja. A lány sikeres újraélesztésében a vízimentők mellett két közelben tartózkodó orvostanhallgató is segített. A másik súlyos sérült egy 61 éves nő volt, akit szintén társai hoztak ki a vízből.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a villámcsapás idején másodfokú viharjelzés volt érvényben, amikor tilos a fürdőzés, azonban a strandolók egy részét hiába figyelmezették erre. Hozzátette, nem számít rendkívüli jelenségnek, hogy vihar idején vízbe csap a villám.

Korábban írtuk:

Villám csapott a Balatonban fürdőzők közé csütörtök délután Vonyarcvashegyen - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője az MTI-t.

Tarr Mihály közölte: a villámlást követően két nőt kellett kimenteni a vízből, egyiküket újra kellett éleszteni.

A Balatonnál másodfokú viharjelzés van érvényben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezuhanó betontömb ölt meg egy munkást Hévízen

A 52 éves férfi egy régi épület bontásán dolgozott. Tovább olvasom