Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Villamossínről mentették a kerekes székeseket a budapesti rendőrök

A járőrök a Készenléti Rendőrség ügyeletétől kértek technikai segítséget; a szervezet ügyelete egy mikrobuszt küldött a helyszínre, ők végül hazaszállították a bajbajutott embereket.
Két mozgásukban korlátozott, kerekes székkel közlekedő férfit mentettek ki a rendőrök a villamossínek közül vasárnap hajnalban a főváros X. kerületében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Egy rendezvényről tartott hazafelé négy kerekes székes, ám eltévedtek az Északi Járműjavító közelében. Ketten közülük, egy 33 és egy 40 éves férfi a havas, csúszós, szűk járdán megcsúsztak, és a villamossínekre borultak, ahonnan nem tudtak kijutni. Az eset egyik szemtanúja a környéken járőröző rendőröket intett le, miután több mint negyed órán keresztül hasztalanul próbált segítséget kérni az arra közlekedő autósoktól; azok nem álltak meg az integetésre. A rendőr járőrök miután kimentették a sínek közé esett két férfit, karitatív szervezetektől és "más mentésre jogosultaktól" próbáltak meg segítséget kérni a szállításhoz, ám mivel ez nem járt sikerrel, végül maguk intézkedtek a négy személy biztonságos hazaszállításáról.

A járőrök a Készenléti Rendőrség ügyeletétől kértek technikai segítséget; a szervezet ügyelete egy mikrobuszt küldött a helyszínre, ők végül hazaszállították a bajbajutott embereket, akik közül szerencsére nem sérült meg senki. A mentés közel három órán keresztül tartott, mert - rámpa hiányában - a kerekes székeket a benne ülőkkel együtt egyszerre négyen tudták csak beemelni a mikrobusz utasterébe.

Olvasóink írták

 • 4. igazságkereső 2010. december 12. 14:15
  „#1,2,3. De hogy ez így lehet és így van, arról mindannyian tehetünk!Hogy az országot így kifoszthatták, hogy a devizahiteleseket így átvághatták - ugyan is a magyarországi bankok által a devizahiteleseknél nyilvántartott CHF ( svájci frank ) még csak hírből sem látta az alpesi valutát!! - miközben ezen a bankok több ezer milliárd forintot nyertek és nyernek jelenleg is,miközben elárverezéssel és a tavaszi kilakoltatással fenyegetőznek, na kérem ez a szégyentelen dolog nálunk Magyarországon!De ugye nem írtam most teljesen ismeretlen dologról,miközben nagyon sokan "újszülött" módjára csodálkoznak rá a nálunk Magyarországon folyó dolgokra és bambán nézünk a kilakoltatott, a lakásukat elárverezett embertársainkra, kik többségében önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe! Elég ha mindenki elolvassa Boros Imre közgazdász "Furfangos jegybank" című írását,mely a Magyar Hírlapban jelent meg 2010.szeptember 15.-én!”
 • 3. Nórikám 2010. december 12. 13:39
  „2. sz. Igazad van, az ember frászt kap, annyi rosszat hallunk, látunk, hogy már azon sem merünk segiteni aki tényleg nem akar rosszat. Szomorú, hogy ide jutottunk, és úgy látom, csak rosszabb lesz, egyre több ember kerül olyan helyzetbe, hogy nincs más kiút, mint a bűnözés. Na, persze a vezérkar távol áll ezektől a dolgoktól, ők nem tömeg közlekednek, testőrrel járnak, és nem panelban laknak. Bár némelyiknek olyan vastag bőr van a képén, hogy a vagyon nyilatkozata szerint, csak egy fél panel lakással rendelkezik.A szegény.”
 • 2. DMagóg 2010. december 12. 12:09
  „1. Hungarikum !

  "...nincs az emberekben empátia, segítségnyújtásra való hajlandóság.... :("

  Van, csak félelem is, hogy trükkös tolvajok, rablók így próbálják megállásra bírni.”
 • 1. Hungarikum 2010. december 12. 12:02
  „Szégyeljék magukat a segítségnyújtás nélkül elhajtó autósok... nem tudom ha az ő hozzátartozója feküdt volna ott tehetetlenül akkor sem segített volna?! Nagy szegénységi bizonyítvány... Idejutottunk... nincs az emberekben empátia, segítségnyújtásra való hajlandóság.... :(

  Tisztelet a kivételnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két részeg megfagyott az utcán Békésben

A történtek körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. Tovább olvasom