Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Vincze Béla saját boraival is megbukott

Az egy hónapja borhamisítási ügybe keveredett egri mesterborász, Vincze Béla saját pincéjéből származó borai is fennakadtak a hatóság vizsgálatán, ráadásul abból az évből, amikor az év borásza lett - írja a csütörtöki Népszabadság.
A napokban befejeződött a Vincze saját pincéjében lévő borok hatósági vizsgálata, amelyről Kocsi Emília, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Borminősítési Igazgatóság igazgatóhelyettese elmondta: a 2005-ös évjáratú egri bikavérben mutatott ki a műszer literenként 14,8 gramm glicerint, ami jóval meghaladta a természetesnek mondható 6-10 grammos mennyiséget. Az ugyanebből az évjáratból származó cabernet franc-ban is sok, 14 gramm volt a glicerin, és 17,8 grammos eredménnyel megbukott a vizsgán egy tétel blauburger is.

Olvasóink írták

 • 4. ráérő 2009. október 15. 15:50
  „A 2-300forintos műtrágyás,kannás moslékokkal semmi baj,minden követelménynek megfelelnek az értékesités és az ellátás zavartalan.”
 • 3. favágó 2009. október 15. 15:07
  „Olyan ez mint a sportban a dopping és a dopping ellenőrzés. Tudtommal a bírálás (a verseny) kiterjedt a laborvizsgálatra is. Érdekes, hogy amikor nyert nem találtak semmit! Az a gyanúm, simán le akarják járatni. Talán szőlőből készíti a bort?:-)”
 • 2. igazságkereső 2009. október 15. 13:56
  „De akkor miként lehetett az év borásza, amikor éppen abból az évből is származó boraiban is megtalálták a megengedettnél több glicerint? Két dolog lehetséges: vagy annak ellenére lett az év borásza,hogy tudtak a "svindli"-ről, vagy most szándékosan akarják ellehetetleníteni! Egyébként nálunk Magyarországon mindkét verziót nagy sikerrel alkalmazzák évek hosszú sora óta, ideje lenne már végre európainak is lenni! Nem olyan bonyolult ez, csak tessék körül nézni Ausztriában, Németországban és még talán Csehországban is érdemes lenne!Tessék alaposan kivizsgálni,hogy itt ebben az esetben mi történhetett és ha bebizonyosodik,hogy Vincze Béla Úr hamisított, azonnal visszavonni a kitüntető címet végérvényesen,vagy ha mások "tettek be "Neki,azokat példás büntetésben kell részesíteni.Úgy gondolom ,hogy egyik verzió sem lett alaposan eddig kivizsgálva és kellő vizsgálat nélkül nem lehet alapos döntést hozni.Megdönthetetlen bizonyíték nélkül nem szabad embert, embereket ellehetetleníteni, melyben egyébként a mi országunk eléggé "sikeres"!”
 • 1. joy 2009. október 15. 08:17
  „És az ilyen borokat vesztegetnék 2000-3000 HuF-os áron.

  No, ezért iszok inkább sört!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Módosítaná a szaktárca a felsőoktatási törvényt

A jelenlegi nyolcéves periódus helyett ötévenként kellene akkreditáltatni a felsőoktatási… Tovább olvasom