Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

Virágok a falon

Villámgyorsan elkészíthető, színes, vidám falidísz, amelyhez mindössze néhány kis darab színes filcre és pár kémcsőre van szükségünk. Mivel a víz nagyon gyorsan párolog, a belevaló virág vagy száraz, vagy mű legyen.
Hozzávalók:

- színes filc
- kb. 15 mm átmérőjű kémcsövek (orvosi szaküzletben, laboratóriumi szaküzletben, esetleg gyógyszertárban kaphatók)
- kb. 5 mm átmérőjű, beüthető fémgyűrűk (rövidáruboltban beszerezhető)
- vékony karton

Elkészítés: 

Szerkesszünk a kartonlapon egy 10x20 cm-es téglalapot és vágjuk ki. Rajzoljunk rá körzővel egy 8 cm átmérőjű, majd azon belül (azonos középpontból) egy 3 cm átmérőjű kört, végül vágjuk ki az így kapott körgyűrűt. A mintákat - a téglalapot és a gyűrűt - fektessük a kívánt színű filcekre, puha ceruzával rajzoljuk körbe, majd szabjuk ki.

A kémcső befogatásához a téglalap alakú filcdarabon barkácskéssel vágjunk két, egymással párhuzamos nyílást. (A felső nyílás kerüljön a téglalap felső szélétől kb. 6 cm-re, a mnásik tőle 1,5 cm-re.) A nyílások a téglalap keskenyebbik oldalának a közepén helyezkedjenek el, s csak egy kicsivel legyenek szélesebbek, mint a kémcső átmérője!

A fémgyűrűt rögzítsük a téglalap felső szélétől kb. 1,5 cm távolságra. A filcgyűrűt fektessük a képen látható módon a téglalapokra, és a kémcsövet dugjuk át a nyíláson! Végül a vázát szöggel akasszuk fel a falra, majd díszítsük élethű selyem- vagy szárazvirággal!   

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Technológiai előrejelzés

Harmincmillió forintból két év alatt olyan hosszú távú jövőképet tartalmazó tanulmányt készítenek a… Tovább olvasom