Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Virágtartó tyúkanyó

A country stílus egyre inkább teret hódít hazánkban is. A kedves, egyszerű figurák, a vidéki élet nyugalmát idéző dekorációk szerencsére otthon is könnyen elkészíthetők - például ez a virágtartóként funkcionáló tyúkanyó.  
Kattintson a képre!
Hozzávalók:

– 6 mm és 10 mm vastag rétegelt lemez
– fehér, narancssárga, piros, antikkék és fekete barkácsfesték
– repesztőlakk
– áttetsző akrillakk
– burda másolópapír
– 4 db 3,5x25 mm-es süllyesztett fejű facsavar
– 1 db 20 mm hosszú szög
– faenyv, fűró
– lyukfúró, kalapács
– ecset, ceruza

Kivitelezés:

Nagyítsuk tetszés szerinti méretre a szöveg alatt található mintarajzot (A képen látható modell kb. 31x34 cm-es). A taréjt, a csőrt és a csőr alatti szakállkát a 6 mm-es lemezre, a figura testét, szárnyát és a lábát a vastagabb lemezre másoljuk át (másolópapír segítségével).
A mintarajz alapján helyezzük el a szárnyakat a testen, majd állapítsuk meg a polcelem méreteit: a polcelem hossza= a polcelem mélysége. 10 mm vastag lemezből vágjuk le a polcot. Csiszoljuk le e széleket.
Kékkel alapozzuk le, majd repesztő lakkal kenjük le az összes részt. Száradás után a kártya túloldalán látható kép szerint fessük be az elemeket. A repesztő lakk hatására száradás közben a felső festékréteg berepedezik és antik hatású lesz.
A mintarajz jelölése szerint csavarokkal erősítsük fel a tartóra a szárnyakat és a polcelemet. ehhez először fúrjuk elő a lyukakat a testbe, majd hátulról előrefelé csavarjuk be a rögzítőcsavarokat. Ragasszuk fel a taréjt, a csőrt és a szakállkát. A lábakat szögekkel rögzítsük.
Fessük ki a figura arcát. Színtelen lakkal kenjük le és száradás után akasszuk fel a virágtartót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriásfestmény a város szélén

A téti amatőr művészek hazánk uniós csatlakozását egy izmosabb és egy soványabb – de nem… Tovább olvasom