Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Visszaélés állhat a terézvárosi letartóztatás mögött

Egy 330 millió forint értékű, Bajcsy-Zsilinszky úti épület eladása körüli visszaélés állhat a Terézvárosi Vagyonkezelő vezérigazgatójának őrizetbe vétele mögött - mondta a Független Hírügynökségnek Illés Zoltán, a vagyonkezelő fideszes igazgatósági tagja.
330 millió ingatlan eladása állhat a Terézvárosi Vagyonkezelő vezérigazgatójának őrizetbe vétele mögött - közölte Illés Zoltán a vagyonkezelő fideszes igazgatósági tagja, aki hozzátette: erre bizonyítéka nincs, de úgy tudja, szerdán a nyomozók az ingatlannal kapcsolatos dokumentumokat is kerestek a nyomozók a cég irodájában. Szerdán az önkormányzati tulajdonú vagyonkezelő vezérigazgatóját igazgatósági ülésről vitték el a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói. A vagyonkezelő ideiglenes vezetéséről csütörtökön este zárt ajtók mögött döntött a VI. kerületi önkormányzat testületi ülése.

A VI. kerületi önkormányzat csütörtök esti testületi ülésén döntöttek a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. ideiglenes vezetéséről. Hegedűs Károly alpolgármester a Független Hírügynökségnek elmondta, úgy döntöttek, a vagyonkezelő igazgatóságának elnöke és egy igazgatósági tagja vegye át a szervezet irányítását. A döntés visszavonásig érvényes. A VI. kerületben csütörtökön az esti órákba nyúló nyílt testületi ülést tartottak. Egyedül a vagyonkezelővel kapcsolatos napirendi pont erejéig rendeltek el zárt ülést, így csak a döntés ismert, de hogy pontosan mi került még szóba az ülésen, az nem.

Illés Zoltán, a Fidesz kerületi vezetője és a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági tagja a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a szerdai igazgatósági ülésen - ahol ő is jelen volt - négy civil ruhás nyomozó jelent meg. A vezérigazgatót keresték, röviddel ezután közölték, hogy a vezetőnek velük kell jönnie. Kérésre igazolták magukat és kiderült, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció ellenes alosztályától jöttek.

Illés Zoltán úgy tudja, a nyomozók egy Bajcsy-Zsilinszky úti, eladásra váró ingatlannal kapcsolatos iratokat, beterjesztéseket kerestek. Arra azonban nincs bizonyítéka, hogy valóban a 330 milliós, árverésre javasolt ingatlannal kapcsolatos visszaélés lenne a háttérben.

Illés Zoltán azt mondta, meglepte a vezérigazgató őrizetbe vétele, mert bár politikailag más-más oldalon állnak, becsületes, jó szakembernek ismerte a vezetőt. A vezérigazgató Illés Zoltán szerint pozitív szerepet játszott a Nagymező utcai mélygarázs építési területének rekonstrukciójában is.

Egyelőre nem tudni, valójában mi az őrizetbe vétel hivatalos indoka. A Független Hírügynökség információi szerint nem a vezérigazgató az egyetlen gyanúsított a vélhetően vesztegetésről szóló ügyben.

Sem a Nemzeti Nyomozó Iroda, sem a VI. kerületi önkormányzat nem nyilatkozott a történtekről. Igaz, az önkormányzat azért, mert hivatalosan őket sem tájékoztatta senki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszúrta férjét egy nyírbátori asszony

Egy szóváltást követően csütörtökön késő délután leszúrta férjét egy nyírbátori nő. Az 51 éves… Tovább olvasom