Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Visszakaphatják a regisztrációs díjat az Il Ferro ügyfelei

Visszakaphatják a pórul járt IL Ferrós ügyfelek a befizetett többszázezer forintos regisztrációs díjat. A cégnél ugyanis 150 millió forint értékű ingatlan és autókat foglaltak le, és ebből ki lehet fizetni a károsultak egy részét. Az autósoknak két hónapon belül jelentkezniük kell a Vám- és Pénzügyőrségnél.
A matricákért többszázezer forintot fizettek korábban az Il Ferrónak az autósok: azt hitték, cserébe majd havonta 40-50 ezer forintot kapnak vissza, mert teleragasztották reklámmal a kocsijukat. Több ezren viszont végül egy fillért sem kaptak, csak fizettek: az Il Ferro ugyanis csődbe ment. Az autósok a matricákat leszedték, a Vám- és Pénzügyőrség pedig nyomozott, és körülbelül 150 millió forint értékben lefoglalta a cég megmaradt vagyontárgyait, ingatlanokat és autókat.

Hunyadfalvi Balázs, a károsultak ügyvédje szerint ez a lefoglalt vagyontömeg a kielégítési alapja lehet a polgárjogi igénynek, elosztva a károsultak között. A pénzből azonban csak a regisztrációs díjat tudják visszafizetni, és azt is csak annak, akik összességében buktak az üzleten. Azaz azoknak van esélye, hogy visszakapjanak bármennyi pénzt, akiknek kevesebbet fizetett vissza a cég, mint amennyi regisztrációs díjat befizettek.

Hivatalos értesítést valószínűleg egyik autós sem kap majd, ugyanis a cég sok szerződést egyszerűen kidobott a szemétbe. A károsultaknak két hónapon belül a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságán kell jelentkezniük.

Olvasóink írták

 • 5. taigetosz-érett ilferrós 2008. május 26. 00:26
  „győzzön a darwinizmus, az ilferrós hülyéket meg hagyni hülyén meghalni, ha már egyszer születésükkor megúszták a taigetoszt. Segítsenek inkább a tényleg rászorulókon, ne az ilyen kapzsi barmokon.”
 • 4. patron 2008. május 25. 22:17
  „Juj, de demagógok vagytok!


  Az egyszerű állampolgár miért nem hiheti azt, hogy egy cég úgy van engedélyezve, hogy jó legyen?”
 • 3. 6208 2008. május 25. 21:54
  „Aki hüle az haljon meg !--tartja egy szép és régi közmondás.
  Magamrészéről az ostoba emberen csak nevetni lehet...Baumag..pilisinvest..stb......az emberi naivság és kapzsiság határtalan...olyan ez , mint a tözsde...
  Most nagyon sokan nagyon sokat buktak ott is.....hitelből kereskedtek...ház és kocsi is ment sok helyen....bolondok!!!!!!!

  Megérdemlik !

  A józanság- amitől ember az ember-nem szabad , hogy a kapzsiság által felülíródjon...de ha igen , akkor már nem kellene vinnyogni , a saját ostobaságán csak ő maga kerülhet felül.”
 • 2. adózó 2008. május 25. 16:58
  „A 150 millióból először vonják le azt a pénzt, amibe az adófizetők pénzén eltartott hivatalnokok munkája kerül. Nehogy már a tisztességesen adózók fizessék ki a sok hiszékeny hülyére alapozó cég utáni jogi - pénzügyi takarítást!!!”
 • 1. 4 2008. május 24. 21:16
  „És akik pénzt kaptak a reklámozásért, azoktól az adót ugye behajtják?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaknem 50 feketemunkásra bukkantak egy tolnai eperföldön

48 feketemunkást találtak az ellenőrök egy Tolna megyei eperföldön végzett ellenőrzésen szombaton. A… Tovább olvasom