Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Visszamenőleg emeltetné a 2007-es nyugdíjakat a KDNP

Országgyűlési határozati javaslatot nyújt be a KDNP a Parlamentnek, amelyben azt indítványozzák, hogy a kormány utólag 3,8 százalékkal emelje a még 2007-ben kifizetett nyugdíjakat.
A KDNP szerint ennyivel volt a szükségesnél kisebb az emelés. Semjén Zsolt és Harrach Péter szerint ezzel átlagosan 30 ezer forintot vett el a nyugdíjasoktól a kormány.

A kereszténydemokrata képviselők azt is javasolják továbbá, hogy a kormány a 2007-re vonatkozó kiegészítő emelést a 2008-as nyugdíjaknál is érvényesítse. A KDNP javaslata szerint a szükséges kifizetéseket 2009 augusztus végéig hajtsa végre a kormány a jövő évi büdzsé terhére. A KDNP indoklása szerint az utólagos emelésre azért van szükség, mert 2007-ben a nyugdíjasokat sújtó inflációs hatás mértéke 10,7 százalék volt, a kormány viszont csak 6,5 százalékkal emelte a nyugellátásokat, amivel átlagosan 30 ezer forintot vettek el a nyugdíjasoktól.

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint a javaslatukat időben nyújtották be, hiszen most kezdődik majd a 2009-es költségvetés tervezése, így ezt a kifizetést is be tudják építeni. Arról, hogy ez összesen mekkora kiadást jelenthet az államnak, a párt nem készített számítást.

Olvasóink írták

 • 7. Dew 2008. június 11. 21:47
  „3: a nyugdíjrendszer nemrég történt megváltoztatását (miszerint nem a bruttó, hanem a nettó bér alapján kapják idéntől/jövőrétől a nyugdíjat a nyugdíjba menők) is vedd bele a történetbe.”
 • 6. nehéz mindenkinek 2008. június 11. 18:27
  „2. hozzászólás!
  Jól mondod, sajnos ha beteg a gyerek, akkor nincs közgyógy...3000-5000 ft egy antibiotikumos kezelés. Ha 2 gyerek van tuti mindkettő beteg lesz...az már 6000-10000 ft, és a szülő táppénzen van velük akkor 70%-ot kap arra az 1-2 hétre!!!!!!!!!!!!
  Igaz a gyerek nem tud még szavazni...de a szülei igen, csak kire?!?!?!”
 • 5. Olvasó** 2008. június 11. 17:32
  „1.és 2. !
  Tökéletesen egyetértek!!!!
  Nem sajnálom a kisnyugdíjasoktól a pénzt,de gondolom azok is megkapják az emelést ,akiknek a nyugdíja többszöröse a mai minimálbérnek,amiből nagyon sok embernek kell megélnie. Mi lesz az aktiv dolgozókkal,akik kamasz gyerekeket etetnek,ruháznak,taníttatnak? A nyugdíjas már keveset eszik,keveset költ ruházkodásra,nem kell évente cipőt(ket) vennie,nem kell fizetnie a lakáshitelt ,esetleg autóhitelt. Mi lesz velünk,veletek?”
 • 4. Cseter János 2008. június 11. 13:55
  „Hát igen! Annak korrekt is lehet a mai nyugdíj rendszer, aki nem a degreszált nyugdíjat kapja! Mert nem mindegy, hogy a 90-es évek körűl megállapított nyugdaj emelkedik az esedékes % arányával vagy 2002 óta kiáramlott nyugdajak összege emelkedik ugyanazzal a százalékkal! Vagy ki állítja azt, hogy egy szintre hozták a nyugdíjakat az egyenlő szakma, foglalkozás szerinti egyenlő szolgálati idővel rendelkezőknek? Persze a sajtóval lehet kábítani, és annyit hazudtatni amannyit csak akar annak akinek merre van hatalma és épnze, sőt "közpénze"!”
 • 3. tomjank1 2008. június 11. 13:41
  „Az 1999-2000 évben befygasztott nyugdíjakról beszéljen Semjén Úr. 2002-től igazán korrekt volt a nyugdíjak rendezése.”
 • 2. 4 2008. június 11. 13:19
  „Semijen Zsolt úr, az aktív dolgozókat nem sujtotta az inflációs hatás mértéke?
  Még mielőtt a nyugdijasok szidnának, az aktív dolgozók is járnak orvoshoz, főleg akiknek kis gyerekük van, /ugyhogy az orvos mögé ne bujjonak/nekik is meg kell venni a sokszor nem olcsó gyogyszert, sőt a mai fiatalok örülni fognak, ha olyan kort megtudnak majd élni mint egy-két nyugdijjas.
  Inkább azoktól kellene megvonni a pénzeket akik a kalapba nem tettek egy fillért sem, viszont többet kapnak mint azok akik 30-40 évet kenényen dolgoztak.”
 • 1. Horton 2008. június 11. 11:50
  „Ne csak a nyugdíjasokból áljon már ez az ország?! Gondoljunk már egyszer azokra is,akik aktív dolgozói ennek az államnak!
  Vagy ez már egy kampányfogás,a következő választások elött? Gondolkodjunk már egy kicsit!!!
  Egy pár éven belűl nem lesz annyi aktív,aki a nyugdíj és a szociális segély összegét kitermelné!!!!!!!!!!!!!!! Talán ezekere is gondolni kellene,.................igen erősen!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átjátszó toronyra mászott négy menekült Debrecenben

Tiltakozásul egy 30 méter magas oszlop tetejére mászott négy menekült Debrecenben. Tovább olvasom