Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Vízkőoldót, trisót és háztartási sósavat hamisítottak

Vízkőoldót, trisót és háztartási sósavat hamisítottak egy helvéciai tanyán működő cégnél, a pénzügyőrök kedden a Védjegy- és Szerzői Jogvédő Alapítvány szakértőjével közösen ellenőrizték a vállalkozást.
Kiderült, hogy átcímkézésről van szó, de ezúttal nem élelmiszert, hanem egy 1995 óta legálisan működő cég háztartási vegyi anyagait hamisították.

A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának tájékoztatása szerint kedden a pénzügyőrök védjegyszakértő segítségével kutattak át egy helvéciai tanyát, ahol egy vegyiáru üzem működött. Kiderült, hogy az üzemben trisót, háztartási sósavat és vízkőoldót csomagoltak át. A tanyán egy majdnem tizenöt éve legálisan működő cég termékeit utánozták megtévesztésig a csomagoláskor.

A szakértő szerint a hamisított termékek flakonja, kupakja, a flakonon található szöveg tördelése, a betűk egymáshoz viszonyított aránya azonos a másik, törvényesen működő cég termékeinél láthatókkal. A vonalkód, a veszély-jel és a szavatossági idő ugyanazon a helyen található, mint egy másik vállalkozásnál, ezek alapján a tanyán előállított termékek alkalmasak a vásárlók megtévesztésére.

A pénzügyőrök lefoglaltak összesen 5920 liter alapanyagot, 2491 liter készterméket, 352,5 kg trisót, közel 50.000 darab címkét, valamint a töltésre és címkézésre szolgáló berendezést. Ezek összértéke körülbelül 3 millió forint. A társaság könyvelőjénél előkerültek a hamis áruk eladását bizonyító számlák is. Az ügyben áru hamis megjelölése gyanújával indult eljárás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltakozik a TASZ a tojásdobálók felmentése miatt

Tiltakozik a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet a szombati Meleg Méltóság Menet… Tovább olvasom