Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Vizsgálják

a szerződéseket

Az új városvezetés beiktatása óta hangoztatja, hogy áttekinti az önkormányzat, valamint társaságai pénzügyi helyzetét. A Kisalföld úgy tudja, fővárosi ügyvédeket is bevontak az átvilágításba.
– Az új városvezetés beiktatását követően azonnal hozzálátott az önkormányzat helyzetének felméréséhez. Áttekintette a költségvetési, pénzügyi helyzetet és megállapította, hogy a városnak 12 milliárd forint adóssága van – nyilatkozta megkeresésünkre Simon István alpolgármester, immár sokadszor. Ezzel egyidejűleg persze vizsgálták az önkormányzati cégek, közhasznú társaságok, intézmények gazdasági helyzetét is, többek között a háromnegyed éves beszámolókra alapozva.
Végignézték a folyamatban lévő lényeges beruházásokat, fejlesztéseket, felmérték ezek készültségi fokát, s mivel csaknem mind késik a határidővel, a csúszás okait is vizsgálták.
– Elsősorban azért, hogy orvosolni lehessen a késedelmet vagy a hibát – mondta erre az alpolgármester, tovább sorolva, mi mindent tekintettek át még: a jelentősebb kötelezettségeket, a szerződéseket, adásvételi, szállítási dokumentumokat.
– Tekintettel arra, hogy a város képviselő-testülete tulajdonképpen laikusokból áll, még ha számos szakmát képviselnek is, a helyzet felméréséhez az önkormányzat belső és külső szakértőket egyaránt igénybe vett. A hivatal munkatársai elsősorban értelmező jellegű segítséget nyújtottak ehhez a munkához, az önkormányzati szerződéseket értelemszerűen külső szakértőkkel is átnézettük.
Arra a kérdésre, valós-e a Kisalföld azon információja, hogy a párthoz közel álló ügyvédi iroda jogászai is részt vettek az átvilágításban, Simon István a következőképpen fogalmazott:

– Nem tudok arról, hogy a Fidesznek ügyvédi irodája lenne. Mi egy fővárosi cég jogászaival, közgazdászaival, igazgatási szakértőivel dolgoztunk együtt a tisztánlátás érdekében. Hogy kit választ az ember, főleg jogi kérdésekben, az bizalmi kérdés.
Mi őket ismertük, tapasztaltak, s bennük bízunk – szögezte le az alpolgármester, aki konkrétumot még mindig nem mond az átvilágítás eredményéről. – Sok anomáliát feltárt a vizsgálat, voltak meglepetések. A folyamat azonban még nem zárult le, amikor ez megtörténik, ígéretünkhöz híven tájékoztatjuk a közvéleményt. Mikor? Hamarosan...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második alkalommal indul a Budapest–Bamako-rali

Második alkalommal rendezik meg a Budapest–Bamako-ralit. A „fapados Dakarnak” is… Tovább olvasom