Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Vizsgálják a maradványokat

A mezőszilasi Prikkel házaspár eltűnésével összefüggésbe hozható újabb két gyanúsítottat helyeztek előzetes letartóztatásba pénteken; a bíró döntése az egyik esetben jogerős, a másikban a gyanúsított fellebbezést jelentett be – közölte a Fejér Megyei Bíróság szóvivője.
Gieszné Boda Orsolya tájékoztatása szerint az ügyben négy férfi előzetes letartóztatásban, kettő pedig bűnügyi őrizetben van. A házaspárral egy időben eltűnt, nagy értékű Mercedes terepjárót pénteken szállították el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság telepére arról a helyszínről, ahol csütörtökön kora este, teljesen kiégett állapotban, utasterében vélhetően emberi csontokkal megtalálták.
Az autót Fejér megye délnyugati részén, Igar község határában egy, a terepet nem ismerő ember számára szinte felfedezhetetlen völgykatlan fákkal borított, 10–15 méteres domboktól körülvett „öblében”, egy tisztáson gyújtották fel.
Az odáig vezető, 5,6 kilométeres mezei út vagy inkább csapás a csütörtöki, péntek reggeli eső után személy- és tehergépkocsival járhatatlan volt. Az újságírók rendőrségi terepjárókkal, tengelyig érő sárban jutottak el a helyszínre.
A látvány döbbenetes volt. A nagy értékű autóból csak a hatalmas hőtől erősen deformálódott karosszéria fémelemei, a kerékfelni és annak emblémája maradt meg, belseje pedig – a fémrészeket kivéve – teljesen a lángok martaléka lett. Arról, hogy a csütörtök esti helyszíni szemle során az utastérben talált, vélhetően emberi csontok valóban emberi maradványok-e, s a Prikkel házaspár csontjai-e, szakértői vizsgálat dönt majd – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság helyszínen tartózkodó szóvivője. R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint az azonosításra soron kívüli szakértői vizsgálatot kért a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, s annak várhatóan 1–2 napon belül meglesz az eredménye.
A mezőszilasi Prikkel házaspár december 29-én tűnt el. A rendőrség már másnap nagy erőkkel kezdte meg az eltűntek s nagy értékű terepjárójuk felkutatását, mivel a rendelkezésre álló adatok és a körülmények azt valószínűsítették, hogy bűncselekmény áll az eltűnés hátterében. A nyomozás során merültek fel azok az adatok, információk, amelyek eredményeként a nyomozók csütörtök kora estére már tudni vélték, hogy az autót hol keressék – mondta el a rendőrségi szóvivő.
A 43 éves Prikkel Tamás nem volt ismeretlen a rendőrség és a bíróság előtt. Még az ezredforduló előtti években csalás, orgazdaság és lopás miatt jogerősen elítélte a bíróság – tudta meg az MTI a Fejér Megyei Bíróság szóvivőjétől. Gieszné Boda Orsolya tájékoztatása szerint a férfi – és az ügyben szereplő más vádlottak – ellen adóbevételt különösen nagymértékben csökkentő adócsalás bűntette és más bűncselekmények miatt tavaly nyújtott be a bírósághoz vádiratot a Fejér Megyei Ügyészség. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdésnek rangadó

Kosárlabda

Idegenbeli rangadóval indítják az új esztendőt a SMAFC NB… Tovább olvasom