Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Vona Gábor: a Jobbik nem cigányellenes

Vona Gábor szerint a Jobbik nem cigányellenes, a pártnak egyetlen olyan törvényjavaslata sincs, amelyik különbséget tenne a cigányság és a magyarok között; a Jobbik elnöke erről mintegy ezer ember előtt beszélt vasárnap Hajdúhadházon.
Ugyanakkor - mint mondta - a Jobbik lezárná azt a három "utat", amely ma egy cigány fiatal előtt áll: ez pedig "a segély, a megélhetési gyerekgyártás és a bűnözés".

"A Jobbik csak a munka, a tanulás és a tisztességes élet kapuit hagyná nyitva" a cigányság előtt - fogalmazott Vona Gábor, azt ígérve, ha a Jobbik kerül hatalomra, "rend, biztonság, igazság lesz Magyarországon".

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület egyhetes jelenlétét értékelve a pártelnök azt mondta: az igazság győzött Hajdúhadházon. Ezt az időszakot Pintér Sándor belügyminiszter "fekete hetének" nevezte, akit - szerinte - "három csapás" is ért.

Az első akkor, amikor a belügyminiszter szerdán bejelentette, hogy a Szebb Jövőért polgárőrei levonultak Hajdúhadházról, miközben folytatódott a járőrözés. A másik akkor, amikor a belügyminiszter "dühében utasította a rendőröket", hogy garázdaság miatt állítsák elő a polgárőröket, akiket a bíróság gyorsított eljárással felmentett - sorolta Vona Gábor, aki szerint a harmadik csapást a Budapesten demonstráló rendészeti dolgozók jelentették azzal az üzenettel: már nem csak az országban nincs rend, de az azt biztosítani hivatott szervezetekben sincs.

A Jobbik elnöke üzent Orbán Viktor miniszterelnöknek is: "Ne bántsd a magyart, ne áruld el a magyart, mert Gyurcsány sorsára fogsz jutni" - mondta a résztvevők nagy tapsától kísérve. Vona Gábor "hazaárulóknak" nevezte a kormányzati erőket, mert hétfőn a parlamentben leszavazták a Jobbiknak a magyar föld és ivóvízkincs állami, illetve önkormányzati tulajdonban tartására irányuló előterjesztését. Elfogadhatatlannak nevezte a kormányerők indokát, miszerint, ha ezt támogatnák, ki kellene lépni az Európai Unióból. "Ha ez az ára, lépjünk ki" - mondta Vona a hallgatóság nagy tetszésétől kísérve.

Ováció fogadta azt a kijelentését is, miszerint ha a kormányerők "bebetonozzák a hatalmukat és bezárják a demokratikus változások előtt az utat, egy út marad: a népharag fogja őket elsodorni". A tömeg egyébként rendszeresen pfujolt és fütyült Orbán Viktor és Pintér Sándor nevének elhangzásakor.

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke a nagygyűlésen a Fidesz "legnagyobb politikai bűnének" az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését nevezte, ami szerinte Észak-Kelet-Magyarország még nagyobb leszakadását eredményezi. A politikus felsorolta azokat a településeket, ahol - a közbiztonság romlása, egy-egy tragikus esemény kapcsán - a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület megjelent és szavai szerint "bizalmat adott" az embereknek.

Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselő bejelentette: már ötezren írták alá azt az ívet, amelyben a helyi lakosság támogatja a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület hajdúhadházi járőrözését, amelyet egyébként vasárnap éjfélig folytatnak. Rubi ezúttal is lemondásra szólította fel Pintér Sándor belügyminisztert.

A rendőrség nagy erőkkel biztosította helyszínt, amelytől néhány száz méterre zajlott vasárnap a roma evangelizációs rendezvény. A két eseményt a rendőrök szinte hermetikusan elválasztottak egymástól a környező utcák teljes lezárásával.

A jobbikos nagygyűlésre az ország különböző területeiről érkezett résztvevők rendőri irányítással rendben elhagyták a települést.

Olvasóink írták

 • 12. Nátrix73 2011. április 18. 20:35
  „3. Nostradamus 2011.04.18. 06:41

  Nem tudom, mit értettél félre. Én keresztény vagyok. Azon belül is római katolikus, mint a felmenőim hét generációig (annál régebbről sajnos nincsenek dokumentumaim).

  5. Kapitalistapista 2011.04.18. 08:37

  Engem is felháborít. Pont azért lettem liberális, mert megundorodtam az egyházi vezetés, a püspöki kar képmutatásától és a politikával (azon belül is a jobboldallal) való összefonódásától. 1998-ban még a Fideszre szavaztam.”
 • 11. Apátfalvi** 2011. április 18. 14:05
  „zero (iq) a Nobel-díjasainkat elfelejtetted...?”
 • 10. zero 2011. április 18. 10:29
  „Apátfalvi kun béláékat elfelejtetted ?”
 • 9. klj_54 2011. április 18. 10:01
  „8. Apátfalvi** 2011.04.18. 09:31
  És hogy Szegedit is említsek, pénteken temették el Ascher Alizt.
  Kevés nála becsületesebb embert ismertem!”
 • 8. Apátfalvi** 2011. április 18. 09:31
  „A zsidózó nagymagyarok csak "robertát" ismerik, de ha esetleg Radnótit, Szerb Antalt, Sík Sándort, Fenyő Miksát említem meg nekik, akkor csak pislognak zavartan... Igen, az ő műveiket is a zúzóba dobálta Kolosváry-Borcsa Mihály, a nyilasok góréja... De azért Karinthy, vagy Rejtő neve csak mond valamit, nem? Nem...?”
 • 7. ketrin72 2011. április 18. 09:20
  „2
  lájk
  Alföldi robertát hagyjuk szerintem
  ennél mélyebb alig van”
 • 6. Apátfalvi** 2011. április 18. 09:19
  „Nostradamus, a hozzászólásod már megint értelmesre sikeredett...

  Miért beszélsz általánosítva, he? Ismersz te legalább egy zsidajt is, hogy már megint általánosítva mocskolódsz? "ha már itt vagytok" köszi, hogy megengeded nekik.

  A békés egymás mellett élést meg azért a kuruczoknak sem ártana tanulgatniuk, a Hitlert éltető cikkeikkel, és a hozzászólási lehetőség áldott adományának köszönhetően a zsidók kiirtására felszólító hozzászólásokkal.”
 • 5. Kapitalistapista 2011. április 18. 08:37
  „2! Inkább itt oltsd a gyűlöletet!

  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/egyhazi_100_millio_az_allamnak_/2214150/”
 • 4. keletaru 2011. április 18. 07:15
  „Tényleg miért olyan nehéz a kisembert védeni ? Drága "jog"-alkotóinknak . Nem érzik annál a gázsinál ? Üdv Kuci”
 • 3. Nostradamus 2011. április 18. 06:41
  „2: Mert csak ti sértegethetitek unos-untalan a keresztényeket? (Pl. Alföldi Roberta színháza, stb.) Nektek is meg kellene tanulni a békés egymás mellett élést, az alkalmazkodást, és mindenekelőtt a szerénységet, ha már itt vagytok. És nem kifosztani minket, meg a romákat hergelni ellenünk. Aztán egye fene, beszéljünk a csipkebokorról...”
 • 2. Nátrix73 2011. április 17. 23:25
  „1. dodó 2011.04.17. 22:13

  "A jogvédők megint égnek, mint a csipkebokruk."

  Dodó! A fenti mondatoddal nyilvánvalóan zsidózni akartál. Felhívom figyelmedet, hogy az Ószövetségi Szentírás, ahol az a rész van, amelyre utaltál, része a Bibliának, és mint ilyen, a kereszténység szent szövege is. Ezért keresztényként kérlek, ne sértsd meg a vallásomat azzal, hogy gyűlöleted kifejezéséhez használod fel a Szentírásból származó utalásokat.

  Mózes II. Könyve (Kivonulás Könyve) 3,1-6:

  "1.
  Mózes pedig őrzi vala az ő ipának, Jethrónak a Midián papjának juhait és hajtá a juhokat a pusztán túl és juta az Isten hegyéhez, Hórebhez.
  2.
  És megjelenék néki az Úr angyala tűznek lángjában egy csipkebokor közepéből, és látá, hogy ímé a csipkebokor ég vala; de a csipkebokor meg nem emésztetik vala.
  3.
  S monda Mózes: Oda megyek, hogy lássam e nagy csudát, miért nem ég el a csipkebokor.
  4.
  És látá az Úr, hogy oda méne megnézni, és szólítá őt Isten a csipkebokorból, mondván: Mózes, Mózes. Ez pedig monda: Ímhol vagyok.
  5.
  És monda: Ne jőjj ide közel, oldd le a te saruidat lábaidról; mert a hely, a melyen állasz, szent föld.
  6.
  És monda: Én vagyok a te atyádnak Istene, Ábrahámnak Istene, Izsáknak Istene és Jákóbnak Istene. Mózes pedig elrejté az ő orczáját, mert fél vala az Istenre tekinteni."

  Károli Gáspár fordítása”
 • 1. dodó 2011. április 17. 22:13
  „A cigányokat felhasználók kétszázan sincsenek : 2011. április 17. 18:31

  Legalább ezer, ezerötszáz magyar részvételével zajlik a Jobbik hajdúhadházi rendezvénye. A cigányok, jogvédők, liberálisok meg mások és egyebek megint alulmúltak minden blibsi várakozást. <moderálva>

  Nem sokkal öt óra után megkezdődött a Jobbik demonstrációja Hajdúhadházon. Nagyon sok a helybéli, a jobbikosok és a városban hétfő óta járőröző Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai egy csoportba tömörültek, árpádsávos zászlók alá. A városban erős a rendőri jelenlét, a demonstrációt is a hatóság biztosítja. A helybéliek nagy létszáma bizonyítja, hogy igen is valós probléma miatt demonstrál a Jobbik. A jogvédők megint égnek, mint a csipkebokruk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézigránátot találtak egy templomnál

Zugló polgármestere megdöbbentőnek és gyalázatosnak nevezte, hogy valaki kézigránátot helyezett el… Tovább olvasom