Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Vona Gábor is megjelent a Deák téri tüntetésen - elvitték

Este 21 óráig 127 embert állítottak elő a rendőrök az Erzsébet térről. Budaházy mellett demonstráltak Budapesten.
A tüntetők egy csoportja - akik előzőleg a Rákóczi útra futottak ki - a rendőrökkel a nyomában a Keleti pályaudvarig szaladt, ott a csoport feloszlott.

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója úgy tájékoztatott, hogy a fél kilenc körül a Rákóczi útra érkezett tüntetők - körülbelül 100 ember - a Keleti pályaudvarig futottak, miután több rendőri csapat jelent meg mögöttük. A rendőrök üldözőbe vették őket, közben a tüntetők útépítésnél használt terelőtáblákat dobáltak az útra, de ezzel nem tudták a rohamrendőrök útját állni. A Vas utcától a Blaha Lujza téren át a Keleti pályaudvarig futottak a tüntetők, nyomukban a rendőrökkel. Ott a csoport feloszlott. Este 21 óra előtt már 127 embert állítottak elő az Erzsébet téren tüntetők közül - mondta a Független Hírügynökség kérdésére Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrök a Keleti pályaudvarnál igazoltatnak, ott oszlott szét ugyanis a tüntetők maradék csoportja. A korábban előállítottak között van Vona Gábor, a Jobbik vezetője is.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a Toroczkai László nevével fémjelzett Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom először a Szabadság térre hirdette meg demonstrációját - szimpátiatüntetésnek szánták az előzetes letartóztatásban lévő Budaházy György és a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda Egyesület mellett. A rendőrség azonban azt közölte, hogy nem vették tudomásul a rendezvényt, és leszögezték, hogy a leghatározottabban fellépnek azok ellen, akik tüntetni fognak. Ezt követően döntött a szervezet a Bazilika előtti terület mellett.

Vona Gábor is a gárdisták közé ült. Fotók: Getty Images

Mivel a tüntetést sehol nem engedélyezte a rendőrség, a demonstrálók a Deák térre mentek. Ott a rendőrök többször felszólították őket a helyszín elhagyására, ennek azonban nem tettek eleget. A felszólítások után a rendőrök elkezdték előállítani a Magyar Gárda egyenruháját viselő embereket, mivel az egyesület feloszlatásáról bírósági döntés született. A rendőrség már korábban közölte, hogy a gárda formaruháját viselők ellen fel fog lépni. Az intézkedések közben néhányan a tüntetők közül rátámadtak a rendőrökre. A rendőrök egyébként közben lezárták a Kossuth térre, a Szabadság térre és a Vértanúk terére vezető utcákat is, mert ezek a helyszínek is szóba kerültek korábban a tüntetés helyszíneként.

A tüntetőket Deák tértől az Astoria felé szorították a rendőrök, de a demonstrálók a Dohány és a Síp utcán át a Rákóczi útra futottak, majd a rendőrökkel a nyomukban egészen a Keleti pályaudvarig. A Keletinél a maradék csoport is feloszlott. Az előállítottak száma még nőhet. A sérültek számáról még nincs pontos adat, arról az Országos Mentőszolgálat későbbre ígért tájékoztatást.

Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért elnöke is megjelent a Deák téri be nem jelentett tüntetésen szombat este 19 óta után. Gárdisták gyűrűjében előrement egészen a tüntetőkkel szemben felálló rendőrsorfalig, majd ott ő maga is leült, ahogyan a gárda többi tagja.

Fél nyolc előtt valamivel felállt, ekkor a rendőrök behúzták a rendőrsorfalba és elvitték. Egyelőre nem lehet tudni, hogy előállítják-e, és ha igen, akkor miért - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. Nem sokkal ezután a rendőrök ismét akcióba léptek, körbevették a földön ülő gárdistákat, a többi egyenruhás pedig egy lényegesen nagyobb körben folyamatosan szorítja ki az embereket a térről. Úgy tudjuk, hogy a belső körben maradt gárdistákat egyenként állítják fel és viszik el a sorfal mögé.

Vasárnap hajnalban engedték el Vona Gábort

Elengedte a rendőrség vasárnap kora hajnalban Vona Gábort, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökét, akit a gárdisták Erzsébet téri demonstrációjáról vittek el a rendőrök néhány órával korábban.

Tüntetést szervez jövő szombatra a Jobbik a Gárda érdekében

Tüntetést szervez a Jobbik Magyarországért Mozgalom július 11-én, azaz jövő szombaton 17 órára a budapesti Szabadság térre, tiltakozásul a Gárda elleni atrocitások, különösen a július 4-én, szombaton történtek miatt. A demonstráción ismertetik, hogy milyen konkrét lépéseket terveznek a Gárda megmentéséért - közölte szombat esti közleményében a párt. A Jobbik szerint az elmúlt hetekben egyértelművé vált, hogy a június 7-i választási eredménytől megrémült a hatalom, ezért a nemzeti tábor szétverésére, a Gárda felszámolására és a Jobbik politikai működésének ellehetetlenítésére készül. "Nem engedjük, hogy a kétéves működése során törvényt nem sértő gárdistákat, valamint a több százezer ember szavazatával legitimált Jobbikot megfélemlítsék és ellehetetlenítsék" - áll a Jobbik közleményében. A párt közleményében kitér arra, hogy Orbán Viktor és a Fidesz megnyilatkozását is elvárják a kialakult helyzetről, a tüntetésre pedig nemzetközi megfigyelőket hívnak.

Olvasóink írták

270 hozzászólás
 • 270. Power 2009. július 06. 20:54
  „A magyar demokrácia még az óvodába jár!”
 • 269. bo 2009. július 06. 09:17
  „269- Egy kicsit magasra tetted a mércét nem gondolod?:-))))”
 • 268. redstar 2009. július 06. 07:33
  „173.rexcsek:"Még a végén kiderül, hogy tulajdonképpen a palesztinok is zsidók"
  Látod,látod, ha egy kicsit tájékozott lennél, nem csak a "hős magyar gárdistáink harcza a gonosz bolsi-libsi-cionista gaz hatalommal két fröccs között" színvonalú orgánumokat, akkor tudnád, hogy valóban szoros, és történelmileg igazolt - genetikai- és nyelvrokonság van a zsidó és palesztin nép között...A te "szinteden" - ha ez szint :-) - legalább a Bibliáról kellett volna hallanod, és ha nem a szomszéd kislány copfját - vagy mást - húzgálod hittanórán, talán hallottál volna Sém és Hám történetéről...mert arra, hogy hallottál volna a sémi-hami nyelvcsalád kialakulásáról, gondolni sem merek...”
 • 267. apátfalvifaszagyerek 2009. július 06. 01:38
  „185. Atyaég, a hiányos történelemtudásodból következő oktalanságod miatt ne nevezd már a másik elméletét hülyeségnek. Érdekes, én is úgy tudom, ahogy Redstar mondja... Bírom a szélsőjobbosokat, amikor olyan dolog derül ki a történelemről, amit ők nem tudnak, vagy nem illik bele a kis világképükbe, rögtön hülyeségnek nevezik... a szint megvan, látom...”
 • 266. smalltown 2009. július 06. 00:38
  „moderálva”
 • 265. hazám 2009. július 05. 23:21
  „Vona Gábor Úr ott ült a hazafiak között. Nem úgy, mint 2005-ban Orbán Viktor, aki páncélautójával menekült el az események helyszínéről. Összedölt a bizalmam a Zsidesz felé. A Gárda erkölcsi magasságra jutott a szombati demonstráción! Szebb Jövőt és Gratulálok. Csak így tovább Jobbik!”
 • 264. flexsnake 2009. július 05. 23:02
  „moderálva”
 • 263. flexsnake 2009. július 05. 22:59
  „254. normális ember nem lesz se gárdista se jobbos se neonáci.
  Normális ember békét varázsol. Ahhoz meg el kell tüntetni a bűnözőket. Aki bűnözőket éltet vagy melléjük áll azt ugyanúgy el kell ítélni.”
 • 262. nagyonnagy 2009. július 05. 22:07
  „moderálva”
 • 261. Power 2009. július 05. 18:00
  „257. hozzászólás miniszterelnok 2009.07.05. 14:59
  Power ne pazarold flexünkre a power-t. :) Látom, hogy Te még nem sok alkalommal részesültél abban a kegyben, hogy hozzászólásait olvashattad.:) Nagyon durván elmentek az emberkénél otthonról. :)

  Flexi véleményére régóta nem vagyok kíváncsi. Persze a mi sok, az sok.
  Azért azt látnunk kell, hogy egyszer majd a romokat is el kell takarítanunk és fel is kell emelkednünk, ki is kell egyenesednünk...összefogás nélkül ez nem megy.”
 • 260. trainman 2009. július 05. 16:47
  „251. hozzászólás flexsnake 2009.07.05. 14:51

  Félelmet keltesz bennem a hozzászólásaiddal! Remélem, minél hamarabb feloszlatnak!”
 • 259. achilleus 2009. július 05. 15:42
  „258. hozzászólás maradando 2009.07.05. 15:07
  Időrendben a megfelelő időszak:
  21:41: Ifj. Hegedűs Loránt tájékoztatta szerkesztőségünket arról, hogy sikerült elérnie, hogy lelkészként beengedjék őt a fogdára. Bővebb információkkal később fog nekünk szolgálni.
  21:25: A legfrissebb értesülések szerint mintegy 130 fogvatartott van jelenleg a Gyorskocsi utcában.
  21:18: Most kaptuk a hírt miszerint Vona Gábor pártelnöki jogkörét ideiglenesen Szabó Gábor pártigazgatónak, választmányi elnöknek adta át. Ez azt jelenti, hogy Vona hosszabb ideig tartó fogva tartására is fel lehet készülni.
  21:03: Információink szerint legalább 80 előállított van a Gyorskocsi utcában, de ez a szám folyamatosan nő.
  20:55: A barikád.hu információi szerint Ifj. Hegedűs Loránt is a Gyorkocsi utcai fogdába tart. Mint a fogvatartottak lelkészét, be kell engedniük.
  20:53: Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke, EP képviselője is elindult vidékről Budapestre.

  20:50: Morvai Krisztina, mint EP képviselő és mint emberijog védő elindult a Gyorskocsi utcába.

  20:47: A rendőrök a Keleti-pályaudvar felé tolják a tömeget. Futnak a tüntetők és a rendőrök is.”
 • 258. achilleus 2009. július 05. 15:38
  „258. hozzászólás maradando 2009.07.05. 15:07
  Benn volt a Gyorskocsi utcában, tárgyalt a rendőrséggel.
  Gondolom most írja a beszámolóját.”
 • 257. maradando 2009. július 05. 15:07
  „Morvai Krisztina kihagyta ezt a "jó bulit"? Vele szemben hogyan intézkedtek volna ? Nem hiszem ,hogy lehetőséget adott volna a rendörségnek mint védett személy ! Vigyázni kell a formaságokra .Meglepő hogy Vona Gábort is diszkréten egy elsőtétitett autóban szállitották el.Ha nincs bilincs még azt hittem volna taxit kűldtek a számára!”
 • 256. miniszterelnok 2009. július 05. 14:59
  „moderálva”
 • 255. achilleus 2009. július 05. 14:58
  „246. hozzászólás Mike3 2009.07.05. 14:32
  248. hozzászólás Mese 2009.07.05. 14:43
  Biztos vannak ilyenek is és olyanok is, ugye flexi (
  251. hozzászólás flexsnake 2009.07.05. 14:51
  látom kipihented magad, de véletlenül egy rasszistára sikeredett antréra futotta csak, egyébként nem téged keresnek véletlenül itt:: Sátáni vigyor a magyarverő ávóspribék arcán
  Még hogy ,,szegény rendőrök" csak parancsot teljesítenek és amúgy hányingerük van attól, hogy magyarokat kell verjenek. Csak a megélhetésük miatt teszik, ugye... Na persze. Az alábbi fényképen jól látható, mennyire szánja magyar áldozatát az ávóspribék. Várjuk adatait!”
 • 254. Mike3 2009. július 05. 14:56
  „azt _hallottad_ flexi? :DDDD”
 • 253. Power 2009. július 05. 14:55
  „251. hozzászólás flexsnake 2009.07.05. 14:51
  "Savval kellet volna oszlatni őket"
  Normális embernek még a fejében sem fordulnak meg hasonló gondolatok... Gondolkozz el rajta!”
 • 252. Mese 2009. július 05. 14:55
  „251: ha annyira szereted a kissebséget,költözz el borsod megyébe!
  Egy-két hónap és máris másként fogsz gondolkodni :)”
 • 251. miniszterelnok 2009. július 05. 14:55
  „moderálva”
270 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP-kongresszus: Bajnai nem enged a kiadáscsökkentésből

Az FH információi szerint a kormányfő arról is beszélt: a költségvetési hiány "elengedése" jó… Tovább olvasom