Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Vona: Orbán képes kivezetni az országot a válságból

Orbán Viktor miniszterelnöknek minden szempontból adott a tudása és a képességei ahhoz, hogy kivezesse az országot a válságból - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke szombati veszprémi sajtótájékoztatóján.
A pártelnök a Született augusztus 20-án című könyve bemutatójára érkezett a bakonyi megyeszékhelyre, ahol éppen az utcazene-fesztivál zajlik, és fiatalok többezres tömege előtt tartotta meg ismertetőjét a könyvéről a belváros egyik terén.

Vona Gábor utalt arra, hogy könyvében írt mások között Orbán Viktorról, a vele való kapcsolatáról. Elmondta: 2002-ben egyazon polgári körbe taroztak, Orbán Viktor hívta meg őt oda, ám amikor a Jobbik párttá alakult, ő kilépett a polgári körből. "Nagyon távolivá vált a kapcsolatunk" - tette hozzá.

Vona Gábor úgy fogalmazott, hogy a miniszterelnök "komoly távolságot tart minden politikustól", és szerinte politikai adottságai ellenére Orbán Viktor "az elmúlt húsz év csapdájában vergődő ember, aki nem tud szabadulni a láncaitól".

Elmondta, hogy könyvében írt Budaházy Györgyről, Bethlen Jánosról, a Magyar Gárdáról, de arról is, hogy miért lakott másfél évig egy ferences kolostor padlásán. Vona Gábor kijelentette: "nem Budaházy György Magyarország legnagyobb ellensége", nem neki kellene börtönben ülnie, hanem másoknak".

Sok mindenben nem értenek egyet, de "ha valóban forradalom lett volna Magyarországon, akkor annak azzal kellett volna kezdődnie - mint általában a forradalmaknak -, hogy akik az előző rezsim ellen bármilyen eszközökkel is küzdöttek, azokat kiszabadítjuk" - fogalmazott a Jobbik elnöke. Hozzátette: "az előző rezsim vezetőit pedig börtönbe zárjuk".

Kérdésre válaszolva Vona Gábor kijelentette: nincs "Morvai-ügy" a pártban, Morvai Krisztina európai parlamenti képviselőjükkel a kapcsolata "nagyon jó", számítanak a munkájára. A pártelnök szerint a sajtó kreált ügyet Morvai Krisztina és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) közötti közeledésből. Hangsúlyozta, hogy az FPÖ válaszlevele szerint a sajtóban olyan szövegek jelentek meg, amelyek nem hangzottak el; nem mondták például a Jobbikról, hogy szélsőséges párt lenne.

Az FPÖ és a Jobbik között vannak nézetkülönbségek, de azok "nem a Jobbik és Morvai Krisztina közötti nézetkülönbségek" - fogalmazott Vona Gábor.

A politikus könyve kétezer példányban, 231 oldalon jelent meg nemrégiben, de - mint mondta - szinte már mind elfogyott.

Olvasóink írták

 • 5. florian70 2011. augusztus 13. 21:56
  „2. deszkás 2011.07.17. 09:30

  PL 2006 .............”
 • 4. Nagyi60 2011. július 17. 13:47
  „"Orbán vitézünk képes kivezetni az országot a válságból."
  Kérdés,hogy milyen áron?”
 • 3. Együgyű 2011. július 17. 13:22
  „Orbán vitézünk képes kivezetni az országot a válságból.

  A népét meg bevezetni a válságba.”
 • 2. deszkás 2011. július 17. 09:30
  „Tudjuk Vona úr a "viszonyukat".”
 • 1. Zoltan_76 2011. július 16. 22:45
  „Összenő az, ami összetartozik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Luxor nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 28. heti Luxor-számsorsolás nyerőszámai a következők: Tovább olvasom