Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Vörös riasztás! A Dél-Alföldön hajnal óta havazik

A főváros felé közelít a havazás, az ország délnyugati részén már esik a hó. Napközben 15-20 centi friss hó várható. Szegeden már hajnal óta intenzíven havazik.
A délnyugati országrészben már havazik, napközben akár 15-20 centiméter friss hó várható - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) ügyeletese.

Az éjjel egy óra óta tartó havazás miatt korlátozták egyes pécsi buszjáratok vonalait, és 5-10 perces késésekre lehet számítani a helyi tömegközlekedésben. Hasonló a helyzet Kaposváron és Szekszárdon is, ahol szintén járnak a buszok, de a megszokotthoz képest előfordulhat, hogy későbbi időpontokban érnek a megállókba.

Az utak a régióban mindenhol havasak, csak a sűrű forgalmú utakon olvad el a hó annyira, hogy latyakos legyen a burkolat. A főközlekedési utakat mindenütt alásózták, de ez csak a nagy forgalmú utakon lett hatásos, ahol az autók a havat beletapossák a sóba.

Az Alföld is fehér

Kora reggel intenzív havazás kezdődött a Dél-Alföldön is. A Magyar Közút Kht. tájékoztatása szerint Szentes és Kiskunhalas térségében esik a legjobban a hó. Munkagépeik reggel óta járják az utakat, még a havazás előtt elkezdték az utak sózását. Eddig majdnem mindenütt 2-4 centiméteres hó hullott, egyelőre sehol sincs fennakadás, de az úton lévőket óvatos vezetésre intik.

A havazás miatt Dél-Dunántúlon nincs járhatatlan út, de a mellékutakon csak téli gumival és lassan lehet közlekedni. Csak az induljon útnak, akinek feltétlenül szükséges, és autója megfelelő műszaki állapotban van.

A havazás északkelet felé vonul, kora délelőtt eléri Budapestet is. A fővárosban 5-10 centi hóra számíthatunk. Keleten, északkeleten kezdetben havas eső lehet.

A keleti szél a Dunántúl déli részén napközben megerősödik, ezért hófúvások is nehezítik majd a közlekedést - írja az idokep.hu. Napközben -2 és +2 fok között alakul a hőmérséklet.

Az északnyugati és déli országrészre vörös figyelmeztetést adott ki az OMSZ, ez azt jelenti, hogy helyenként 24 óra alatt 20 centimétert meghaladó friss hó is előfordulhat.

Vasárnap hajnalban még mindig országszerte havazhat, napközben 5-10 centi friss hó várható. Napközben főként délen várható további gyenge havazás, hószállingózás.

Olvasóink írták

 • 9. meki55 2010. február 07. 10:31
  „Hol? Mert itt nálunk majdnem süt a nap.!!!!!!!!!!!!”
 • 8. Írástudatlan-Tdi. 2010. február 06. 13:35
  „Hozzánk a délkelet alfőld délirészére is kiadták már a piros riasztást. Úgy hogy nálunk is jó esély van rá hogy hólnap reggelig több mint 20.cm.-ter hó essen.”
 • 7. ataqam 2010. február 06. 13:12
  „mesterhazy_is_elozetesben ,vegre !”
 • 6. insideman 2010. február 06. 13:10
  „nyári gumi az autók 70%án.. Magyarország én igy szeretlek...”
 • 5. pocokkaa 2010. február 06. 12:51
  „Rendesen esik,alig bírtam kijönni kocsival az udvarból. Ha estére megfagy, az jó móka lesz...”
 • 4. Csecs 2010. február 06. 12:47
  „Aha, meg süt a nap.
  Hol vagytok ti, Mozambikban?”
 • 3. Yossarian 2010. február 06. 12:31
  „lótúró.
  már olvad.”
 • 2. esztikécske 2010. február 06. 12:29
  „Hol? Mert itt nálunk szakad....Szegeden....”
 • 1. Titanilla 2010. február 06. 12:23
  „Már el is állt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrizetben a hobbiból rabló

Késsel hadonászva rabolt ki egy móri babüzletet az a bodajki férfi, akit a tett elkövetését követően… Tovább olvasom