Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Wieszt János vállalja a vizsgálatot, és feljelenti Kuppert

Wieszt János, az MSZP XI. kerületi frakcióvezetője vállalja a vizsgálatot és a szükséges jogi eljárásokat az őt ért vádakkal kapcsolatban, egyben rágalmazásért feljelentést tesz Kupper András, a kerület fideszes frakcióvezetője ellen - közölte az MSZP-s politikus hétfőn.
Wieszt János annak érdekében áll a vizsgálat elé, hogy tisztázódjon: mind ebben az ügyben, mind a kerület vagyongazdálkodását érintő minden ügyben a helyi eljárási rend, a működési szabályok betartásával járt el.

"A döntés előkészítés minden eleme a Polgármesteri Hivatal munkatársai és megbízási szerződéssel rendelkező értékbecslők és ügyvédek közreműködésével történt és történik" - írja az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Fidesz XI. kerületi szervezete hatalommal való visszaélés gyanúja miatt jelentette fel Wieszt Jánost. A szervezet szerint Wieszt János kétmillió forint csúszópénzt fogadott el, amelyet egy titokban készített videofelvétel tanúsít; a múlt héten csütörtökön bemutatott felvételen az látszik, hogy a szocialista politikus egy borítékot vesz át.

A videót nyilvánosságra hozó Index hírportál közlése szerint a felvétel 2007-ben, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában készült. Wieszt, aki akkoriban a kamara főtitkára is volt, a testület budai épületében fogadta a vállalkozót.

Wieszt János a felvétellel kapcsolatban hétfői közleményében azt írja: "a bemutatott felvétel tényleges tartalma és annak az értelmezése között fényévnyi távolság van".

Hozzáteszi, hogy a jelenleg rendelkezésre álló verzióról igazságügyi szakértő véleményét kérte, aki "nem zárja ki a hang és a kép manipulálásának lehetőségét".

Felhívja a figyelmet arra is, hogy "egy titkosszolgálati eszközzel készült video ügyéről van szó, ami illegális, ezt a törvény bünteti."

"Ezek ismeretében vállalok minden következményt, a valódi eseménysor felderítése érdekében" - fogalmaz közleményében a politikus.

Olvasóink írták

 • 9. szilléri 2010. május 24. 21:46
  „Hagyó !
  Melin Alföld ! Piter Pann Kft. ! (Alföld )
  Ennyi !
  Felriadt az APEH !”
 • 8. Power 2010. május 24. 20:24
  „Hagyó is így kezdte.”
 • 7. szatyi 2010. május 24. 19:54
  „-achilleus-
  Na látod? - tudod te hova való a kommented!”
 • 6. achilleus 2010. május 24. 19:39
  „A maffia megérett a felszámolásra!:
  "Egy hete Gálfi István újabb rejtett kamerás felvételt készített, amikor egy fekete öltönyös napszemüveges férfi érdeklődött nála a pénz átadásáról korábban készült videóról. A videó alapján a cégvezető egy szórakozóhelyen kitérő válaszokat adott a magát meg nem nevező férfinak, a kérdéses felvételt pedig nem adta át. Gálfi István azt állítja: az ismeretlen férfival történt találkozása óta betörték cége kirakatát, APEH-ellenőrzést kapott és a kerületben rakodó teherautóit nyolcszor is megbírságolták, Wieszt János pedig megfenyegette, hogy tönkreteszi.

  - Wieszt János azt üzente, ha kitudódik ez a felvétel, akkor tönkretesz engem. Azóta betörték a kirakatomat, egy hét alatt nyolc bírságot kaptam negyedmillió forint értékben és meg akarnak büntetni, mert nem esztétikus a kirakatom. Hogy van-e összefüggés a fenyegetés és a fenti események között, annak megítélését Önökre és a nézőkre bízom - jelentette ki a hírTV-nek Gálfi István, a Qwerty Computer Kft. ügyvezető igazgatója."”
 • 5. achilleus 2010. május 24. 17:32
  „Vajon mi kell ahhoz, hogy egy elvtárs belássa hogy lebukott??
  Őszöd óta tudjuk, hogy inkább lövetnek a senkiháziak, ha megtehetik.
  (Ebben az esetben napszemüveges fekete öltönyös úriember érdeklődött a felvételek után.)”
 • 4. dodó 2010. május 24. 16:45
  „Nagyon helyes! <moderálva>”
 • 3. KolompárRómeó 2010. május 24. 15:50
  „Valamiért egyik elftárs sem azt mondja, hogy "ártatlan vagyok bammeg, nem csináltam semmit", hanem maszatol: "tiszta a lelkiismeretem (Hagyó, most a sitten ül végre)", "a bemutatott felvétel tényleges tartalma és annak az értelmezése között fényévnyi távolság van", stb.

  Ja, a www.hagyomiklos.hu oldalon fent bal oldalon az idézet sokat elárul az elftársakról...”
 • 2. szilléri 2010. május 24. 15:48
  „A T betűt nem értem a többit igen !
  Wieszt ! Weis ?”
 • 1. maci52 2010. május 24. 15:05
  „Mind így kezde,tagadtak lehazudták a csillagos eget,közben ellopták még a kereszt vizet is Krisztusról,Zchuslág,Hunwald,Hagyó,és még sok-sok Mszmp-és.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz ház került veszélybe egy megcsúszott löszfal miatt

Egy megcsúszott löszfal miatt 20 ház került veszélybe a Komárom-Esztergom megyei Súron –… Tovább olvasom