Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

X-akták - Különleges rendőrségi esetek 2010-ben

Szilveszter alkalmából a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság összegyűjtötte 2010-es év legkülönlegesebb helyi rendőrségi eseteit.
Afrikából vertek át egy pécsi nőt

2010. 01. 18.

Másfél millió forintot csaltak ki egy pécsi nőtől az interneten keresztül Elefáncsontpartról a napokban. A nő egy autót akart eladni, de a vevő pénzt kért tőle, azt mondta engedélyekre, igazolásokra és szállításra kell. A nő fizetett, majd rájött, hogy átverték, ezért feljelentést tett a rendőrségen. Csalás miatt indult nyomozás az ügyben.

A nyomozóknak gyanús volt, szőnyeg alól lógott ki a plüssnyúl

2010.06.02.

Ahogy beköltözött az új família a mohácsi társasházba, első dolguk a szomszédlátogatás volt, betörtek a szomszédok tárolóiba, és elvitték az értékeket. Több zsák ruha és egy óriás plüss nyúl tűnt el, ezt a tolvajok a szobájuk közepére vonszolták, úgy próbálták elrejteni, hogy szőnyeggel letakarták. A rendőrök kedden, a bejelentés után azonnal körbejárták a ház lakóit, információt gyűjtöttek, ekkor vették észre a szőnyeg alatt a nyulat. Egy húszéves férfit és az anyját előállították, ellenük lopás miatt indult büntetőeljárás. A kihallgatáson mindent beismertek, a sértettek kára megtérült.

Vasúti sínen közlekedett autóval

2010.11.23.

Vasúti sínre kanyarodott egy részeg férfi Komlón hétfő este, valószínűleg elnézte az utat. Pár méter után elakadt, sem előre, sem hátra nem tudott menni. Három fiú próbálta kihúzni, de feladták, mert a sorompó leereszkedett. Egyikük rohant a sorompókezelőhöz, másik a mozdony elé, végül az utolsó pillanatban sikerült jelezni a mozdonyvezetőnek és megállítani a tehervonatot. Az ijedségen kívül senkinek nem esett baja, a sofőrt a rendőrök bilincsben vitték el. Ellene ittas vezetés miatt indult eljárás.

Autót vett az interneten – több mint egymilliót bukott

2010.09.23.

Interneten akart autót venni egy beremendi férfi a napokban. Lecsapott egy jó ajánlatra, e-mailben szerződött, és azonnal elutalt 1,3 millió forintot egy külföldi számlára. Pár napot várt, klikkelgetett, majd rájött, hogy azt sem tudja, hogy kinek, milyen számlára utalta el a pénzt, az eladóval azóta sem tudott beszélni. A férfi berohant a rendőrségre, feljelentést tett, szeretné visszacsinálni az egészet.

Egy mohácsi pék kakált össze egy ajtót, méghozzá rendszeresen

2010.02.09.

Emberi székletet kellett pucolnia többször egy mohácsi bolttulajdonosnak, mert valaki mindig a bejárata előtt végezte dolgát. Legutóbb egy méter magasságban az ajtó is fekáliás lett, ráfagyott, és spaklival kellett leszedni, ami megsértette a felületét. A rendőrség egy videofelvétel alapján találta meg a tettest, egy mohácsi péket, aki beismert több közterületi székelést is. Azt mondta valahogy mindig hirtelen jött rá a szükség, de már nagyon megbánta. Arra a kérdésre, hogy aztán miért kente össze az ajtót, nem tudott válaszolni. Egyelőre köztisztasági szabálysértés miatt indult ellene eljárás.

Bliccelt egy ügyvéd, majd magánokiratot hamisított

2010.09.23.

Bliccelt egy ügyvéd, más adatait diktálta be, és a végén más nevére szóló kötelezvényt írt alá egy pécsi buszon a napokban. Ez magánokirat hamisítás, ami bűncselekménynek számít. Az ellenőrök szóltak a rendőröknek, az ügyvédet kihallgatásra vitték. Azt mondta, csak ügyvédje jelenlétében fog beszélni, egyelőre nem mond semmit.

Visszaéltek a személyes adataival

2010.04.20.

Sorozatban éltek vissza egy sellyei férfi személyes adatival Pesten. A férfi az elmúlt hetekben több fizetési felszólítást és rendőrségi idézést kapott, mert valaki az ő személyes adatait használta. Az idegen többször bliccelt a BKV-n, a Mávon, volt detoxikálóban, és belekeveredett egy kábítószerügybe. A férfit a főnöke igazolta, eszerint rendesen dolgozott mindvégig vele, ki sem tette lábát a városból. Az ügyben a rendőrség nyomoz.

Egy igazán trükkös tolvaj: gázt szerel, masszíroz és meditál, ha kell

2010.06.25.

Gázszivárgást ellenőrzött - műszerek nélkül - két fiatal nő egy pécsi nyugdíjas otthonában szerdán. Ráadásként megmasszírozták a tulaj fejét, majd közösen meditáltak egyet. A nyugdíjas csak nem fogott gyanút, sőt annyira megtetszett a korrekt szolgáltatás, hogy rögtön fizetni is akart érte. Az egyik nő ezt illedelmesen visszautasította, és megkérte, tartsa lehunyva a szemét, és meditáljon tovább. Amíg így tett, a másik nő felforgatta a lakást, elvitt egy eozin tálat, és több százezer forintot. A meditálás végén a tulaj rájött, hogy átverték, ezért feljelentést tett a rendőrségen.

Gyors vétel, rossz vétel: rozsdás szeget vett a neten

2010.09.08.

Csúcsszuper mobiltelefont rendelt, de három darab rozsdás szeget hozott helyette a postás egy mohácsi fiatalembernek a napokban. A csalódott sértett feljelentést tett, azt mondta jutányos áron látott mobiltelefont az interneteten, egyből meg akarta venni. A három rozsdás szegért huszonnégyezer forintot fizetett, a rendőrségtől várja, hogy meglegyen a csaló.

Lopták az áramot, azt mondták, nem tudtak róla

2010.09.15.

Villanyoszlopról lopott áramot egy család Pécsett, a Pipacs utcában. A családfő értetlenül állt a dolog előtt, azt mondta, nem tudja, hogyan történhetett, és hogy ki kötötte be hozzájuk az áramot. A házban nem volt mérőműszer, mégis több elektromos fűtőtest, sütő, hűtő, mosógép és számos szórakoztató berendezés működött, a jelek szerint télire is elektromos fűtést terveztek. A kár mértéke egyelőre nem ismert, az ügyben lopás miatt indult büntetőeljárás.

Egy doboz babkonzervet vitt a tolvaj

2010. 02.25.

Szétverte egy présház ajtaját egy tolvaj Pécsváradon, miután fáradságos munkával bejutott, felmarkolt egy babkonzervet, és azzal távozott. A présházban drága munkaeszközök is voltak, azokhoz nem nyúlt. A gazda feljelentést tett a rendőrségen, harmincezer forint a kára.

Olvasóink írták

 • 16. Gideon 2010. december 31. 09:53
  „Hajajj de jót röhögtem ezen a cikken, kiváltképp a péken. Akinek meg erről is botkáznia támad kedve, ahhoz az új médiatörvény szellemében jövőre kiküldjük a pécsi péket...”
 • 15. demeterkornel 2010. december 31. 06:05
  „A meditáló gázszerelők a legjobbak! :-D”
 • 14. CID. 2010. december 31. 05:08
  „"milliókra büntethetnek még egy internetes bloggert is"
  az uj mediatörveny
  :)
  nullás sorszámu már eltünt...
  :))”
 • 13. CID. 2010. december 31. 04:57
  „amugy érdekességet a wikileaks videon lehet látni :(
  orvul hátulrol lelötték a fegyverteleneket irakban -páncéltörö golyokkal...”
 • 12. CID. 2010. december 31. 04:52
  „allwin
  kihagytál sokat:
  botranyos anna-kut
  egyes villamos
  hármas villamos
  a 4-essel azért nincs gond,mert nem nyultak hozzá
  napfenyfurdo mutyi
  bár igaz ott a stb...
  lehet folytatni a sort
  panelprogram
  nincs világitás a szánkózóknak
  dm
  ...”
 • 11. CID. 2010. december 31. 04:49
  „mész a sittre egy ilyen beirás utan januar 2-ától”
 • 10. flexsnake*** 2010. december 30. 22:18
  „9.. ismét egy hülye náci....”
 • 9. allwin 2010. december 30. 21:31
  „8.: kérlek:

  Kossuth L. sgt és körforgalom
  Lófara sziklái
  Boldogasszony sugárút és körforgalom
  Gutenberg utca minősége
  Kettes villamos
  Kálvária sugárút
  Elkerülő-építés
  SZEVIÉP csőd

  stb...

  Ó és az ügyekben nem indult nyomozás.

  Szerintem EZ ÉRDEKES.”
 • 8. rozator 2010. december 30. 19:53
  „Mi a <moderálva> a pécsi híreket írjátok? Szegeden nem volt semmi érdekes?”
 • 7. deszkás 2010. december 30. 18:36
  „Elszabtam. Helyesen:Társasházba...”
 • 6. deszkás 2010. december 30. 18:35
  „Társasházat költözött? Oszt miből is? Zsombóra is költözött (nem önkormiba) ott is miből?”
 • 5. KolompárRómeó 2010. december 30. 18:00
  „A plüssnyulasok értelmi szintje a színes, kirekesztett kultúrára utal.”
 • 4. nagyi17 2010. december 30. 16:55
  „AMohácsiak szerencséjére nem munkaközben érte el a szapora a péket, mert akkor lehet, hogy csak barna kenyeret sütött volna :-(”
 • 3. achilleus 2010. december 30. 15:37
  „2. hozzászólás Cactus 2010.12.30. 15:27
  inkább eufémizált”
 • 2. Cactus 2010. december 30. 15:27
  „"Egy mohácsi pék kakált össze egy ajtót, méghozzá rendszeresen"

  grat ismét az újabb szofisztikált kifejezésért -.-"”
 • 1. dodó 2010. december 30. 15:08
  „Az a plüssnyulas hagyományőrző cigány család - természetesen az előző szétlopott, lelakott helyett adófizetői pénzen kapott ingyen lakásban - jól mutatja szeretett és támogatott kirekesztettjeink észbeli és erkölcsi képességeit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírta az államfő a jövő évi költségvetést

Aláírta Schmitt Pál köztársasági elnök a 2011. évi költségvetésről szóló törvényt, amely csütörtökön… Tovább olvasom