Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Zajvédővel védekeznének a bekiabálók ellen a börtönben

Kecskemét - Magasabbra építik a kecskeméti börtön falait, a cellák ablakára pedig zajvédő műanyagot szerelnek fel. Ezzel azt akarják megakadályozni, hogy a fogvatartottak hozzátartozói, az utcáról kiabálva tudjanak beszélgetni szeretteikkel.
Gyakran előfordul, hogy a rabok hozzátartozói úgy állnak a börtön kerítése mellett, hogy a biztonsági kamera ne lássa őket, de az ablakokból észrevehetők legyenek. Többször megrongálták már a közeli társasház kapuját, mert ha bemennek az udvarra, jobban láthatják a cellák ablakait.

Pedig a börtön szabályai szerint a rabok csak akkor beszélhetnek hozzátartozóikkal, ha azok engedéllyel mennek látogatni az épületbe. Füzesi Viktor, a kecskeméti börtön megbízott parancsnok elmondta, a fogvatartottakat megbüntetik, ha rajtakapják, hogy az utcára kiabál. Akár magánzárkába is kerülhetnek az ilyen szabálysértők - közölte.

És azt is elhatározták, hogy magasabbra építik a börtön falát, a cellák ablakára pedig plexit szerelnek, ami visszaveri a hangokat és nem lehet rajta átlátni.

Amíg a zajvédő fal nem épül fel, addig a börtönnek egy másik falára is szereltek fel kamerát és reflektort, hogy ezzel is védjék a környékbeliek biztonságát. Az ott élők nem akartak nyilatkozni, azt mondták, félnek a bekiabálóktól.

Olvasóink írták

 • 1. dodó 2008. december 19. 19:31
  „Csend lesz a kecskeméti börtön környékén
  2008-12-18. 00:59

  Eredménnyel járhat a kecskeméti börtön környékén élők több éves küzdelme. Olyan kilátásgátló, hangszigetelő berendezések kerülhetnek a börtön épületére, amelyek megakadályozzák a ki- és bekiabálást.

  Több száz ember nyugalmáról van szó. A reggeltől estig tartó kiabálás mellett a hozzátartozók beugrálnak az udvarokba, megrongálják a zárakat és fenyegetőznek is. A lakások eladhatatlanok a környéken.

  A büntetésvégrehajtás most csak olyan eszközök felszerelését javasolja, amelyek nem változtatnak jelentősen az épület külső megjelenésén, ugyanakkor biztosítják a fény és a friss levegő bejutását a zárkákba. Az engedélyeztetési eljárások után megkezdődhet a kivitelezés is.

  (baon.hu)

  -Vvajon kik lehetnek azon hozzátartozók, akik egy eleve 80%-os cigány-aránnyal rendelkező börtön előtt "beugrálnak az udvarokba, megrongálják a zárakat és fenyegetőznek", és akik miatt a lakások eladhatatlanok? Igen, az izlandiakra gondoltunk...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint hepatitis ellen oltanak Nyíradonyban

Már nemcsak az alsó tagozatosok, de minden 2 és 14 év közötti gyerek hepatitisz elleni oltását… Tovább olvasom