Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Zaklatás miatt tett feljelentést Nagykanizsa polgármestere

Zaklatás miatt feljelentést tett a rendőrségen Marton István, Nagykanizsa polgármestere, miután észlelte, hogy autóját követik és telefonját valószínűleg lehallgatták.
Hétfő délután vette észre, hogy autóját követik. Az úti céljánál már egy másik autó várakozott mindaddig, míg elbúcsúzott vendéglátójától. Ekkor egy vakut látott villanni, majd miután elindult, ez az autó is követte. Közben le tudta olvasni az őt követő gépjármű rendszámát, és feljelentést tett a rendőrségen. A ház előtt várakozó autós csak az irodában lefolytatott telefonbeszélgetésből szerezhetett információt a kora esti programjáról - mondta újságíróknak kedden Nagykanizsán.

Marton István, aki Fidesz többséggel megválasztott polgármester, közölte: korábban már több alkalommal is érte atrocitás és fenyegetés is. A rendőrségen eddig három alkalommal tett feljelentést: kiszúrták autógumiját, majd savval leöntötték az autóját, ezt követően pedig a háza az üvegtéglaablakát törték be egy betondarabbal.

Salamon Róbert, a megyei rendőrkapitányság sajtóreferense megerősítette, hogy Nagykanizsa polgármestere zaklatás miatt hétfőn feljelentést tett a nagykanizsai rendőrkapitányságon, az ügyet a rendőrség vizsgálja.

A polgármester a Kanizsai Dorottya Kórház CT-berendezésének beszerzésével kapcsolatban elmondta: szerinte Tuboly Marianna főjegyző nem tett eleget tájékoztatási kötelezettségének és nem végezte el a bizottságok által rá kirótt feladatokat, így közvetett módos súlyos károkat okozott a városnak.

A testület 2008 áprilisában egyhangúlag a műszer pályázati kereten belüli beszerzéséről döntött, de a későbbi közgyűléseken a főjegyző erre nem figyelmeztette a testületet, így "ismeret hiányában" a képviselők az "önerős" beszerzés mellett voksoltak. Marton István szerint a főjegyzőnek erre fel kellett volna hívni a figyelmet. Az eljárásról szerették volna a főjegyzőt is megkérdezni, de a polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint Tuboly Marianna jelenleg szabadságon van, így nem érhető el.

A nagykanizsai közgyűlés a Kanizsai Dorottya Kórház vezetésével januárban megbízott főigazgató beszámolója alapján indított vizsgálatot a januárban üzembe állított CT beszerzéséről. A tájékoztató szerint az intézmény korábbi - a közgyűlés által felmentett - vezetői előnytelen szerződést kötöttek. Az új CT bérleti formában került a kórházba, de az eddigi számítások szerint a valós értékének mintegy kétszeresét fizeti ki öt év alatt az intézmény, és a közgyűlés eredeti közbeszerzési kiírása ellenére sem kerül majd a kórház tulajdonába.

A kórház megbízott gazdasági vezetőjének tájékoztatása szerint az új CT működtetése évente 51 millió forintba kerül, mintegy 45 millió forintért bővíteni kell az archiváló rendszert, továbbá a devizában fizetett bérleti díj a forint gyengülése miatt jóval több lesz a tervezettnél.

Olvasóink írták

  • 2. flexsnake 2009. május 05. 19:35
    „Néha meg kell néznie az embernek hogy a barátai, valóban barátai-e. HA engem követnek valószínűleg elhajtanak a picsába jegyzőkönyv helyett :) Szinte az is biztos hogy műholdak megfigyelték, majd megnézem google earth-ön. Kémkednek, nem szabad ezzel viccelődni kérem szépen...”
  • 1. flexsnake 2009. május 05. 19:35
    „Néha meg kell néznie az embernek hogy a barátai, valóban barátai-e. HA engem követnek valószínűleg elhajtanak a picsába jegyzőkönyv helyett :) Szinte az is biztos hogy műholdak megfigyelték, majd megnézem google earth-ön. Kémkednek, nem szabad ezzel viccelődni kérem szépen...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üzemi baleset történt a paksi atomerőműben

Üzemi baleset történt a paksi atomerőműben. A Paksi Atomerőmű Zrt. rövidesen tájékoztatást ad az… Tovább olvasom