Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Zátonyi Szilárd

Kategória: középiskolai tanár

Név: Zátonyi Szilárd
Veres Péter Mezőgazdasági Szakközépiskola, Győr

Jelölő: Joó Flóra, Császár Adrienn, Eszlinger Anita
Indoklás
Zátonyi Szilárd tanárúr a legjobb fej és egyben legjobb osztályfőnök kerek e világon.Nála jobb fej tanárt nem kívánhatna a Veres Péter  Szakközép iskola 10.a osztálya. Bármi problémánk akad abban ő
kézségesen segít.Egyéni tanítási módszere mindenkinek mosolyt csal
az arcára és jó kedvre derít . Tanár úr mellett nem unalmas egyetlen
óra sem.Mind biológia mind földrajz tanárként megállja a helyét és színt
visz az órákba. Nagyon szeretjük! Az egész osztály nevében szeretnénk megköszönni Ladocsi Flórián igazgató úrnak hogy Zátonyi tanárúrat   
adta nekünk ofőnek!A jelölést támogatók:
Konrád Attila: Amikor kilencedikesként megszeppenve álltam az első tanévnyitó ünnepségen a Veres Péter Szakközépiskolában, nem is mertem abba belegondolni, hogy mennyi csodálatos élmény és siker fog engemet kísérni, abban a négy évben, melyet eme csodálatos iskolában töltöttem el. Az iskolavezetés és a tanárok mindig második szülőként álltak mellettünk, oktattak, neveltek minket. Minden tanárt valamelyest a szívembe zártam, de Zátonyi Szilárd neve örökké belevésődött, ma már nemcsak, mint volt biológia- és földrajztanár, hanem az egyik legjobb barátom. Neki köszönhettem, hogy megszerettem a biológiát, a természetet, ráébresztett arra, hogy életemet, pályámat a biológiára, a környezetvédelemre kell fektetnem.Segítsége és önzetlensége nélkül nem szerepelhettem volna országos biológiaversenyeken, és nem publikálhattam volna egy neves tudományos hetilapnak. Kutatásaimat, amit Ő kezdeményezett, ami napig folytatom. Bármikor, ha problémám, gondom volt, azonnal mellettem állt, és kiállt értem. De ezt nemcsak én gondolom így, hanem számos volt osztály- és diáktársam. A tanárúr a tanításnak szentellte munkáját, és ezt Ő, erejéből a maximumot kihozván, tökéletesen végzi, amellett, hogy egy gyönyörű kislány, és egy kisfiú apja, és egy csodálatos asszony férje. Tudása legjavát adja a tanórákon, amely soha nem volt unalmas, sőt humorával számtalanszor megnevetette az osztályt, mindíg izgalmasan hallgattuk történeteit, és gyakran sajnáltuk, amikor letelt a 45 perc, amikor kicsengettek. Kiválóan magyaráz, a diákok könnyen megértik a nehezebb anyagrészeket is Ahogyan Ő azt mondani szokta: minden diákját egyenrangú társként kezeli, bárki fordulhat hozzá segítségért. Szeret tanítani, mert amikor diákokkal van, Ő is diákként érzi magát, és megfiatalodik. Mindenkihez van egy jó szava, amikor éppen a tanáriból lép ki, vagy egy üveg ásványvízért fut le a büfébe. Tevékenységét, munkáját a tanórákon kívülre is helyezi. Ő vezeti az iskolai diákönkormányzat tanári részét. Vezérletével a diákok a Kitaibel Pál Országos Biológia Versenyen vehetnek részt, ahol Ő maga is a gimmnazisták szóbeli döntőjét vezethette le a tavalyi tanévben.
Most írta meg második biológia tankönyvét, s emelett apukájával közösen műveki a tihanyi levendulaültetvényt. Ő vezeti továbbá az iskola Természetbúvár Szakkörét. E szakkör keretében a természetkedvelő diákok Magyarország legszebb tájaira juthatnak el, számos egy napos kirándulás mellett a tanévek vége felé kétnapos expedíción vesznek részt a diákok. Ott a sátorozásé, és az éjszakai túráé a főszerep, de azok is emlékezetes pillanatok, amikor a tábortűz mellett a tanárúr gitározik, és ismert slágereket énekelünk. Én is a mai napig részt veszek ezeken a túrákon, és amikor időm teheti belátogatok volt iskolámba.
Heizer András: 15 évesen kerültem a Veres Péter Szakközépiskola diákjai közé, sok akkori ismerősöm javaslata ellenére felvételiztem ide. Úgy gondolták, hogy ez az iskola nem éri el azt a szintet, amire nekem szükségem lenne. Szerencsére nem hagytam magam befolyásolni, hiszen azóta rengeteg olyan emberrel ismerkedtem meg, köztük Zátonyi Szilárddal is, akik nélkül most nem itt tartanék... Természet iránti szeretete fertőzött meg engem és diáktársaimat az óráin, melyeket szinte már vártunk, hogy elkezdődjenek. Anekdótáival, vicceivel tette szinessé a tanórákat, melyek így számomra feledhetetlenekké váltak. Sokszor vettem részt az iskola Természetbúvár-szakkörein, melyeket Ő vezetett. Így juthattam el Magyarország csodálatos tájaira, valamint Neki köszönhetem, hogy 18. születésnapom (2004) mindörökké emlékezetes marad számomra, hiszen azt baráti körben ünnepelhettem 2500 méteren a Magas-Tátrában. És az azóta történt sajnálatos események után ez sokkal jobban felértékelődött bennem, hiszen én még láthattam a katasztrófák elötti, költői tájat, melyet emlékeimben megőrzök... Ha időm engedi, még most is elmegyek a túráira, hiszen azokon már eddig is csodálatos élményekkel gazdagodtam, és sok barátot szereztem.

Schubert Erzsébet: Számomra ő jelenti az ideális tanárt. Neki köszönhetem, hogy középiskolai éveim alatt olyan dolgokat láttam és tanultam amiket egy átlagos középiskolás nem. Ha ő nincs most nem lehendő tanárként ülök az ELTEn. Sok olyan élményem kötődik a szakkörhöz amit tart amit diákjaimnak is szívesen reprezentálok majd. Segítségével részt vehettem diákok felkészítésében versenyekre, cikkem jelent meg támogatásával. Számomra nem csak példakép, de barát is. Köszönöm neki mind azt amit értem tett.

 

Kedves Olvasónk!
Ha Ön is úgy gondolja, hogy bármelyik jelöltet szívesen támogatná  szavazatával illetve jelölné valamelyik kategóriába, akkor nem kell mást tennie mint a tanar@kisalfold.hu e-mail címre elküldenie annak a tanárnak a nevét, akire szavazni szeretne (vagy jelölni), és természetesen az Ön nevét és telefonszámát, hogy éresíteni tudjuk ha Önre mosolyog a szerencse. Örömmel vennénk ha szavazatát ill. jelölését röviden néhány sorban megindokolná.

További részletek a kampányról itt >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tatárföldön Rába-futóművel

– Az idei évre kedvezőek a kilátásaink az egykori Szovjetunió utódállamaiban, ahol három év alatt a négyszeresével tudtuk növelni eladásainkat – fogalmazott a Kisalföldnek adott interjújában Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyilvánosan Működő Részvénytársaság elnök-vezérigazgatója. Minőség szempontjából eltűntek a különbségek kelet és nyugat között. Tovább olvasom