Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Zavargók a melegfelvonuláson: megkezdődött a tárgyalás

Kedden reggel gyorsított eljárásban megkezdték a tárgyalást a Pesti Központi Kerületi Bíróságon annak a hét embernek az ügyében, akiket szombaton, a Meleg Büszkeség Menetének napján fogtak el a rendőrök.
A tárgyalások két teremben párhuzamosan zajlanak. Az első két ember tojást dobott a melegekre. Rajtuk kívül még ötven embert állítottak elő aznap, ellenük is eljárás indul, de őket nem vették őrizetbe. A bíróságon nincs különösebb rendőri készültség - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

A szombati meleg-felvonulás napján 57 ellentüntetőt, zavargót állított elő a rendőrség. Heten közülük őrizetbe is kerültek, garázdaság gyanújával. A többieket elengedték, köztük azt a hat embert is, akiket egyelőre magánlaksértéssel gyanúsítanak, mivel a tulajdonos tudta nélkül tartózkodtak a felvonulás előtt egy Andrássy úti lakásban.

A lakásban vegyszereket, savat, különböző folyadékkal töltött tojásokat találtak. A fiatalok azt mondták, a felvonulókat akarták megdobálni. A vegyszereket egyébként szakértő vizsgálja, a vizsgálati eredmények tükrében változhat a gyanúsítás is.

Olvasóink írták

 • 3. tv-ben láttam 2008. július 09. 20:01
  „Kedves Gábor!
  Ha láttad az összefoglalókat a tv-ben, akkor láthattad azt az apukát is, aki a nyakában lévő kisgyerekkel üvöltött. Nos, mi a zavaróbb egy gyerek számára, egy színes zenés felvonulás, vagy az, hogy a papa idegbeteg és üvölt?
  Érdekes módon Budapest közel 2 millió emberéből csak annak a néhány száznak volt éppen ott dolga, akik üvölteni, dobálózni akartak, vagy felvonultak. A többi békés pesti lakos meg vagy pihent, vagy nem is volt a városban, szóval meggondolandó a kijelentés, hogy bárki is akaratlanul került oda a kordonok bármelyik oldalára.
  És ha Európához szeretnénk csatlakozni, azt is megnézhetnénk, hogy tőlünk nyugatabbra hogy zajlik egy ilyen menet. Pillanatnyilag nagyon messze vagyunk attól.”
 • 2. Hajdu Gábor 2008. július 08. 17:13
  „Valóban "Botrányos", hogy tojással dobálták meg a melegeket.
  Ennél már csak az a botrányosabb, hogy engedélyezték a melegek felvonulását. Fényes nappal az egyik legszebb budapesti utcán. A botránykeltést ők kezdték. Nem gonolnak azokra a kisgyerekekre, azokra a nyugdíjasokra, és egyéb jóízlésű emberekre, akikben ez a "melegcirkusz" vált ki megbotránkozást?
  Ennyi erővel felvonulhatnának a prostik, a házasságtörők,az alkoholisták, és mindazok, akiknek a törvény által nem büntetendő, de társadalmi, morális, etikai szempontból elitélt magatartásformák követői, akik mégsem élnek ezzel a jogukkal, inkább szégyenkeznek, és elbújnak a kiváncsi szemek elől.
  Szerintem.”
 • 1. Kolompár Rómeó 2008. július 08. 10:21
  „Na, Kulcsarek, Princek es egyeb nagyemberek ugyet miert nem lehet ilyen gyorsan elitezni? Az miert tart evekig? Eljen a magyar jogszolgaltatas! Mert igazsagszolgaltatasnak semmikeppen nem lehet nevezni. Bar jognak sem...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Geotermikus erőmű épülne Egyeken?

Geotermikus erőmű építését tervezik a Hajdú Bihar megyei Egyeken. Az önkormányzat 5-10 milliárd… Tovább olvasom