Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Zéró toleranciát hirdettek a drogos vezetők ellen

Újabb zéró toleranciát hirdetett az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője, ezúttal a drogos vezetők ellen. Bencze József országos főparancsnok keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az ittas vezetők mellett a drogot fogyasztó sofőröket is szeretnék minél hatékonyabban kiszűrni a forgalomból.
Ezt a rendőri akciók mellett egy hatékonyabb, fiatalokat is megcélzó új programmal támogatnák. A tervek szerint lesz olyan sajtótájékoztató, amelyet egy diszkóban tartanak majd: a főkapitány azt ígéri, hogy magukat a fiatalokat is meghallgatják a témával kapcsolatban.

Azt is elárulta, hogy az egész kampányra mindössze néhány millió forint áll rendelkezésre, így elsősorban támogatók, szimpatizánsok és szponzorok segítségével szeretnék véghez vinni az akciót: híres, közismert személyiségek segítségével hívnák fel az autósok figyelmét az alkoholos vagy drogos vezetés veszélyeire.

A fiatalokat, de az újságírókat is bevezetnék az úgynevezett DADA program titkaiba, és egy új díjat, a Petőfi-díjat is kiosztanák minden évben azoknak, akik a legtöbbet segítenek a fiatalok védelmét célzó programokban. Bencze József az ittas vezetőkkel szemben meghirdetett zéró toleranciával kapcsolatban elmondta, hogy nem érték el maradéktalanul a várt hatást.

Kiemelte, hogy a médiumokban megjelent hírek nem a lényegről, hanem túlérett töltött káposztáról és konyakos meggyről szóltak, miközben az ittas vezetők nap mint nap halálos baleseteket okoznak. Átlagosan naponta 13 kábítószerrel való visszaélés miatt indul eljárás az országban, a diszkóbalesetek pedig évente 15-20 fiatal életet követelnek. 2003-hoz képest 11 százalékkal nőtt az ittas vezetések száma. Tavaly 45 ezer szonda színeződött el, ezek közül 15 ezret valamilyen motoros jármű vezetője fújt meg.

Olvasóink írták

  • 3. pan.cser 2008. február 26. 21:37
    „Már megint ez az ostoba zéró tolarencia. Nagyképűség petárdázás semmi más. Nincsenek is felkészülve a drogok kimutatására, nincsenek műszereik. A rendőrök zöme hétvégét tart. Saját esetemből tapasztaltam, hétvégén amikor leginkább folyik az alkoholizálás drogfogyasztás a rendőrségi munkatársak pihennek egy jegyzőköny, meghallgatás is problematikus. Nem lett kevesebb a diszkóbalaeset, nem lett kevesebb a baleset. Össszetartás az van a magyarok ellen. Gumibot, gumilövedék pajzs készenlétben, mint a Rákosi rendszerben, vagy a Kádár érában. Akkor is márc.15-én összetartás volt a fegyveres erőknél, nehogy valaki a "néphatalomra" törjön.”
  • 2. Tnd 2008. február 26. 20:44
    „Persze. Eddig a drog ellen nem harcoltak. Csak az alkohol, a mobiltelefon, meg a cigaretta volt az emberi elet fö ellensege. Pedig ezek sokkal kevesebb csaladot, es eletet tettek -tesznek tönkre, mint a drog! De hat ezeknek a szegeny drogosoknak nehez volt a gyermekkoruk stb.... Ugy.hogy kesztyüs kezzel bannak velük. / A lpcs-hazunkbol par eve a kommandosok vittek el egy terjesztöt. Fel ev mulva szabadult." Gondolom, azota mint alkalmazott dolgozik valamelyik vallalatnal."/ Rajuk kellene odafigyelni, es szigoruan büntetni! Nem azokat, akik megisznak egy üveg sört! Különben No.-ban pl: meg sem allithat a rendör, csak ha valami szabalysertest követtem el. Különben feljelenthetem, mert korlatoz a szemelyi szabadsagomban!”
  • 1. Kért Elek 2008. február 26. 19:00
    „Eddig tovább engették azon soföröket akik halucinogén anyaggal a szervezetükben ültek volán mögé??????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vontatóhajók akadtak fenn a Dunán Ercsinél

Két vontatóhajó akadt fenn egymás közelében a Dunán Ercsinél, nem sokkal kedden dél után -… Tovább olvasom