Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Zöld könyv: több száz lakossági észrevétel

Több száz telefonos és elektronikus megkeresés érkezett a lakosságtól az egészségügy átalakítására vonatkozó Zöld könyvhöz, a kérdések többsége a vizitdíjra vonatkozott – mondta el az Egészségügyi Minisztérium államtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón kedden, Budapesten.
A megkeresések többsége az esetleges vizitdíjhoz kapcsolódott, illetve arra irányultak a kérdések, hogyha bevezetnék, akkor kik és hogyan kaphatnának mentességet a díj fizetése alól – tájékoztatott Horváth Ágnes. Hangsúlyozta: döntés a vizitdíjról még nincs. A szakember elmondta: voltak olyan megkeresések is, amelyek nem kimondottan a Zöld könyvről szóltak, hanem konkrét ellátási problémákra irányultak, például a pszichiátriai ellátásra, vagy a háziorvosi szolgálatra panaszkodtak a telefonálók. Az államtitkár a tájékoztatón kiemelte: a legsürgetőbb feladat a biztosításfelügyelet kialakítása. Olyan szervezet létrehozása a cél, amely a betegek ellátását is felügyeli. „Olyan biztosítási rendszert szeretnénk, amely biztonságos, ellenőrizhető és kiszámítható", és amely megteremti az egészségügyi rendszer pénzügyi stabilitását is – fogalmazott az államtitkár.
A Zöld könyvvel kapcsolatos döntések augusztus végén várhatóak – fűzte hozzá.
A gyógyszerár-támogatásról szólva elmondta: hogy annak átdolgozására is készülnek különböző variációk. A Zöld könyv társadalmi vitája után kezdődnek meg a gyógyszergyártókkal és -forgalmazókkal a kormánytárgyalások.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gépi válogatót telepítenek két éven belül

A Fertőszentmiklóson működő Rekultív hulladéktelepe az országban azon kevesek közé tartozik,… Tovább olvasom