Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Zöldséges tészta

A friss fűszernövények és zöldségek aromája adja meg a zamatát ennek a könnyű tésztaételnek.

Hozzávalók:

1 db padlizsán
1 db cukkini
1-2 kaliforniai paprika
2-3 szál friss kakukkfű
1 marék friss bazsalikom
2-3 szál friss rozmaring
25 dkg csavart tészta
olívaolaj
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Könnyed, aromás étel babának és a mamának egyszerre.

Első lépésként felteszem a tészta vizét forrni, és a zöldségeket apróra kockázom.

Majd a babának készülő zöldség adagot gőz fölött ˝ gerezd fokhagymát hozzáreszelve megpárolom. A mamának maradt zöldségeket egy közepes méretű serpenyőben kevés olívaolajon, a maradék fokhagymát hozzáreszelve párolom puhára.

Amíg a zöldségek puhulnak, ezt a nagy adag, illatozó fűszernövényadagot apróra vágom.

Ha kifőtt a tészta, leszűröm. Majd előveszem a botmixer tálját és a megpárolt zöldségeket néhány kanálnyi tésztával, egy kevés apróra vágott fűszernövénnyel összepépesítem. Ha a pép túl sűrű, a tészta főzővizével hígítom.
A mama ebédjét sem nehezebb összeállítani; a főtt tésztára teszem a vajas-fokhagymás párolt zöldséget és meghintem a maradék apróra vágott fűszernövényekkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Próbababák naftalinszagban és aranyszínű selyemköpenyben

A női varroda egy külön világ a Szegedi Nemzeti Színház legfelső emeletén: az idei évad 16… Tovább olvasom