Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Zsanett-ügy: megszüntették az eljárást a rendőrök ellen

Megszüntette a nyomozást a Fővárosi Főügyészség az úgynevezett Zanett-ügyben. A fiatal lány még nyár elején azt állította, hogy rendőrök erőszakolták meg a fővárosban.
A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy az erőszakos nemi közösülés gyanújában bűncselekmény hiányában, míg a vesztesegetés gyanújában bizonyítottság hiányában szüntették meg az eljárást. A határozat ellen panasszal lehet élni.

Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy határozat született a Zsanett-ügyként ismertté vált nyomozással kapcsolatban, de mint mondta, ennek tartalmáról addig nem nyilatkoznak, amíg valamennyi érintett meg nem ismeri azt. A határozat ellen egyébként 8 napon belül lehet panasszal élni.

A rendőrök egyik védőügyvédje, Magyar György hétfőn vette kézhez a nyomozás lezárásáról szóló határozatot. A védőügyvéd a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy nem érte őket váratlanul a határozat, körülbelül erre számítottak. A védőügyvéd ugyanakkor úgy fogalmazott, hogy csatát nyertek, de nem háborút, és egyelőre nem akarnak előre inni a medve bőrére. "Az eredmény nem biztos, hogy a mi sikerünk, lehet, hogy mások kudarca" -kommentálta Magyar György a nyomozás megszünteteéséről szóló határozatot.

A nagy botrányt kirobbantó ügy a 21 éves Zsanett feljelentésével indult, aki azt állította, hogy május elején rendőrök leintették autóját a fővárosi Múzeum körúton, majd azt mondták, hogy előállítják. A lány szerint ehelyett egy félreeső utcába hajtottak vele, ahol ketten megerőszakolták. A történtekkel kapcsolatban a nyomozó ügyészség a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (REBISZ) állományába tartozó 5 rendőrt vett őrizetbe, majd a bíróság május 19-én előzetes letartóztatásba helyezte őket. Egy hónap után végül mindannyiukat kiengedték és azóta szabadlábon védekezhetnek.

Olvasóink írták

 • 7. joy 2007. december 11. 04:36
  „Hazug ribanc.
  Azért, mert a fiúja szakított vele, másokon állt gyalázatos módon bosszút.

  Remélem, a rendőrök visszaperlik, és kifizettetik az okozott kárt /munkájukból fölfüggesztve fillért se kapnak hónapok óta/, és az elszenvedett erkölcsi sérelmekért, jelentős kártérítésre kötelezik azt a gyalázatos rihonyát!”
 • 6. Dodó 2007. december 10. 20:15
  „A magyar média ismeretében azt hiszem, hiába várom az érdekes cikkeket Zsanett előzetes letartóztatásáról, munkahelye elvesztéséről, családi-baráti kapcsolatai tönkretételéről, és végül szigorú elítéléséről és súlyos kártérítések megfizetéséről!”
 • 5. buster 2007. december 10. 20:10
  „Kedves Radenkó!

  Természetesen tiszteletben tartom a véleményedet és nem is kívánok azzal különösképpen vitatkozni, de mint szakmabeli, engedd meg, hogy néhány sort ide másoljak a Büntetőeljárási törvényből:

  A bizonyítási teher

  4. § (1) A vád bizonyítása a vádlót terheli.

  (2) A kétséget kizáróan nem bizonyított tény nem értékelhető a terhelt terhére.”
 • 4. Godzilla 2007. december 10. 19:07
  „Hát azért ha ez nem bizonyítható akkor ezt a nőt min 5 évre lecsuknám , mert amit ezek a rendőrők és a családjuk több mint fél éven át átéltek az sem lehet semmi csak ez senkinek sem jut az eszébe!!!!”
 • 3. radenkó 2007. december 10. 17:53
  „Buster.
  Igaz amit leírtál, de annyit azért hagy mondjak ,hoyy kétséget kizáróan soha nem bizonyitottak még büncselekményt amióta az eszemet tudom használni.
  A büncselekményt közvetlen, vagy közvetet bizonyíték alapján állapítják meg, vagy tetten érés alapján. A másik a szakértői vizsgálat alapján , csak ezzel az baj, hogy a eljáró bíró saját hatáskörében dönti el , hogy figyelembe veszi- e a szakértői véleményt vagy sem.”
 • 2. Buster 2007. december 10. 17:29
  „Radenkó!

  Akkor lehetne esetleg igazad, ha az ügyészség nem bűncselekmény, hanem bizonyítottság hiányában szüntette volna meg a büntetőeljárást. A határozat azt jelenti, hogy minden kétséget kizáróan sikerült megállapítani a nyomozás során, hogy az öt rendőr nem erőszakolta meg Zsanikát, tehát a lány nem mondott igazat a feljelentésében. Ilyen történt már a világtörténelemben és történni is fog, a szomorú inkább az, hogy emiatt egy hónapig öt ember előzetes letartóztatásban volt. Remélem Zsanika is hamarosan megtapasztalja a bezártság érzését.”
 • 1. radenkó 2007. december 10. 16:12
  „Valami nagyon nagyon bűzlik ebben a témában régi közmondás jutott az eszembe ( nem zörög a haraszt a nem fújják).
  Ebben csak az a legszomorúbb , hogy az ügyészség sem áll már a helyzett magaslatán, még elszomoritobb az , hogy majdnem egy évig
  húzták az ügyet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb útonállókat füleltek le Miskolcon

Újabb útonállókat fogtak a miskolci rendőrök. Ezúttal két húsz és egy huszonhat éves fiú támadott… Tovább olvasom