Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Zsanett-ügy: napokon belül gyanúsított lehet a lányból

Napokon belül gyanúsított lehet az állítása szerint rendőrök által megerőszakolt lányból. Mint a Független Hírügynökség már beszámolt róla, a lány védőjének panaszát elutasították, így jogerősen is lezárult a rendőrök elleni nyomozás, egyikük ellen sem emelnek vádat.
Az ügyészség vizsgálja, hogy a lány ellen indítható-e eljárás hamis vád miatt. A Budapesti Katonai Ügyészség által katonai bűncselekményekkel kapcsolatban idnított vizsgálat a rendőrök ellen viszont még tart.

Varga Gergely, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: most vizsgálják, hogy hamis vád miatt eljárást indíthatnak-e a lány ellen. Erről rövidesen döntés születhet. Varga Gergely általánosságban elmondta: ha egy eljárást bűncselekmény hiányában szüntetnek meg, az már felveti a hamis vád gyanúját. Ebben az esetben pedig ez történt, mert az erőszakos nemi közösülés ügyében az eljárás emiatt szűnt meg.

Az ügy a másik oldalról is folytatódhat, Tuza Péter, a lány ügyvédje ugyanis pótmagánvádat fog benyújtani, ami azt jelenti, hogy a bíróság előtt ő fogja képviselni a vádat. A bíróságon múlik, hogy az indítványt - aminek benyújtására 60 napot ad a törvény - elfogadja-e. Tuza Péter a Független Hírügynökségnek elmondta: nem nyugszanak bele az eljárás megszüntetésébe, de hogy pontosan mikor nyújtja be a pótmagánvádat, egyelőre nem tudni. Annyit mondott, hogy nem hagyja az utolsó pillanatra.

A nagy botrányt kirobbantó ügy a 21 éves Zsanett feljelentésével indult, aki azt állította, hogy május elején rendőrök leintették autóját a fővárosi Múzeum körúton, majd azt mondták, hogy előállítják. A lány szerint ehelyett egy félreeső utcába hajtottak vele, ahol ketten megerőszakolták, ezután pedig pénzt követeltek tőle. A rendőrök ezzel szemben azt állították, hogy a lánynál nem voltak papírok, ezért hazavitték.

A történtekkel kapcsolatban a nyomozó ügyészség a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (REBISZ) állományába tartozó 5 rendőrt vett őrizetbe, majd a bíróság május 19-én előzetes letartóztatásba helyezte őket. Egy hónap után végül mindegyiküket kiengedték és szabadlábon védekezhettek tovább. Az ügyészség decemberben fejezte be a nyomozást: az erőszakos nemi közösülés gyanújában bűncselekmény hiányában, míg a vesztegetés gyanújában bizonyítottság hiányában szüntette meg az eljárást.

A Katonai Ügyészség azonban korábban már vádat emelt mind az öt rendőr ellen. Egyrészt amiatt, hogy az egyenruhások engedély nélkül elhagyták a szolgálati helyüket, amikor a lányt hazavitték, hogy bemutathassa otthon hagyott papírjait. Vádat emeltek ellenük azért is, mert nem tettek feljelentést, amikor kiderült, hogy nincsenek Zsanettnél a dokumentumok.

Olvasóink írták

 • 9. 424 2008. január 17. 16:49
  „8.

  Rohadt okos vagy!”
 • 8. Fernando Torres 2008. január 17. 13:49
  „Mit művel a gyurcsányrendőrség?zsanett-ügy, mór,kh-botrány,tömegoszlatások,maugli-ügy,cigánybűnözés, lehetne sorolni...ezért fizetünk adót?”
 • 7. Cseter János 2008. január 17. 12:47
  „Kedves olvasótársam! Megéltem mind a két rendszer uralmát! Tudok és tudtam mindig is különbséget tenni a meggyőzödses kommunizmus felé haladó párt tagok és a piroskönyves protekciós banda közt! Lehet, hogy tévedek, hisz a rendőri belső ügyeket nemismerheti kivülálló. A pletyka meg ki tudja mennyire és hol, lehet igaz is! Mindig is volt és lesz is szükség rendőrökre, de csak ez erkölcs és a becsület szem előtt tartásával. Szerintem az nem válik a becsületükre, hogy a büntársaiknak falaznak, mint azt írtam előbb utóbb ki fog rerülni és az a vezetésre sem vet jó fényt! Habár a kinevezőiket az nem nagyon zavarja!”
 • 6. dodo 2008. január 17. 10:40
  „Cseter János!
  Eddigi hozzászólásaiddal nagyrészt egyetértettem, de most ellenkeznem kell! Rendőrnek nem kellett párttagkönyv! Én csak tudom, ´72--´89-ig voltam párttag, és rövid ideig rendőr is! A pártból nem léptem ki, az lépett ki belőlem! Azóta sem léptem be sehova. A párttagságnak egyetlen előnyét éreztem, engem (minket) tilos volt ügynöknek (besúgónak) beszervezni! Azért remélem osztod a véleményem : akkor nagyobb rend volt és jobb közbiztonság!”
 • 5. colomano 2008. január 17. 10:04
  „Érdekes ez a Zsanett: a lánynak korábban már voltak hasonló ügyei, amikor másokat megerőszakolásával vádolt meg. Enyhén aberrált?”
 • 4. Cseter János 2008. január 17. 09:29
  „A rossz példa is lehet ragadós! Aszlovákiai magyar lány megverése is a tehetségtelen nyomozati eljárás miatt fordúlhatott meg az áldozatból kreélt gyanusítottá! Miért ne lehetne ezt Magyarországon is bevezetni! Hát már a mundér becsületét nem képesek másként megvédei? Nevetséges megalapotott indokok nélkül a hamis tanuzási eljárásokat elindítani. Persze ma már könnyüszerrel át lehet képezni a rendőröket "falazó" kőnűvesekké! A pártfegyelemben az összefogás még mindíg dívik, hisz rendőr csak párttagok mlehettek annak idején! A szennyes takargatása viszont előbb utóbb büzleni fog.
  A népnek viszont becsületes rendörökre van szüksége nem a posztjukkal visszélökre! Ugyan núgy mint a bírói posztokon!”
 • 3. Oscar 2008. január 17. 01:09
  „Igen egyoldalról közelitik meg a dolgot, kilóg a lóláb!”
 • 2. nonem 2008. január 16. 21:50
  „dodo: egyetértek, sőt felbujtóit és jótanácsadóit is pellengérre állítanám. Mert ismerjük az ilyen és ehhez hasonló lejárató kampányt. Nap mint nap "élvezhetjük" szóvivők utján! Ha van sapkája azért, ha nincs akkor meg azért!”
 • 1. dodo 2008. január 16. 19:47
  „Kezdetnek annyi előzetest töltetnék le vele, amennyit a rendőrök összesen töltöttek. Utána jöhetne az ítélet, bocsánatkérés, a bűnügyi költségek megfizettetése és egy kis letöltendő.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teller Ede is az ötezer forintosra kerül

A Magyar Nemzeti Bank "Teller Ede születésének 100. évfordulója" elnevezéssel 5000 forint névértékű,… Tovább olvasom