Délmagyar logó

2019. 02. 15. péntek - Kolos, Georgina -1°C | 9°C Még több cikk.

Zséda szerint mindig meg kell újulni

Zséda albumait hallgatva a nők példát találhatnak vagy párhuzamot vonhatnak a saját életükkel.

Egyedi hang, érzékiséggel életre keltett dalok, egzotikus nőiesség, időtlen elegancia jellemzi. Zsédenyi Adrienn korábban színházban is dolgozott és szociálpedagógiai diplomát szerzett, művészi pályáján pedig minőséget nyújt a modern popzenében és egy kis darabot saját vonzó egyéniségéből. Albumait hallgatva a nők példát találhatnak
vagy párhuzamot vonhatnak a saját életükkel.

– Van újévi fogadalma? „Idén mindenképp meg akarom tenni..." kezdetű elhatározása?

– Nem szoktam fogadalmakat tenni. Bár most azért mégis „megbeszéltem magammal", hogy kicsit többet törődöm magammal, mert az utóbbi időben a lemezfelvétel, a videoklip-készítés, a koncertezés mellett nem nagyon volt idő olyan dolgokra, mint a sport. Jelezte a szervezetem, hogy kicsit jobban oda kellene figyelnem rá, többet kellene törődnöm vele. Ezért határoztam el, hogy többet fogok mozogni, jobban odafigyelek az étkezésre. Nem súlyproblémára gondolok, hanem arra, hogy „az vagy, amit megeszel", ezért nem elég, ha csak „bekapok" valamit.

Klipek, dalok a szerelemről

A szakmai tervek is szépen alakulnak. Épp most készül a Zséda vu album második klipje a Mindhalálig mellettem című dalra, ami a Csudafilm főcímdala is egyben. Ragályi Elemér rendezte, Kern András a főszereplője és január végétől lesz látható a mozikban. (Győr, január 15., 20 óra, Lloyd mozi díszbemutató. – a szerk.) Mivel ez egy görög–magyar szerelmes történet, romantikus vígjáték, a klipnek kissé mediterrán hangulata lesz, de többet nem árulok el. Legyen meglepetés.

– Sok dala szól a szerelemről. A szövegek és a személyes élmények közt van összefüggés?

– Természetesen van, hiszen a dalok témáját én határozom meg. Jó, ha a valóságos világ és a zenében megjelenített közt van kapcsolat, de persze különbség is van. Saját tapasztalatokból, élményekből építkeznek a dalok, így hiteles.

Harmonikus magánélet

– A valódi hátteréről mit tudhatunk meg? Hogyan egyezteti össze a magánéletet a pályájával?

– Házasságban élek, ez eléggé harmonikus háttér a pályámhoz, ami gyakori fellépésekkel, nyilvános szereplésekkel jár együtt. Mikor a párommal találkoztunk, akkor ez már így volt, ezért azt szoktam mondani: így kapott meg. Meglepetés nem érte, de az tény és való, hogy a mostani életem a korábbiakhoz képest még több nyilvános feladattal, színpadi jelenléttel, forgatással, fotózással, egyéb megjelenésekkel jár. De ezt élvezem.

Az alvás mint szépségápoló

– És remekül néz ki. Vannak bevált szépségtippjei?

– Például az alvás. Fontos, hogy az ember adja meg a szervezetének, amit úgy érzi, hogy kíván, igényel a mozgás, a táplálkozás terén. Persze könnyű mondani és más meg is tenni. Nekem mondjuk egy baráti hétvége, vagy akár egy délutáni pár órás kikapcsolódás sokat segít. Elmegyünk egy fürdőbe, egy kis szauna, masszázs egészen kicserél. Semmi ördöngösséget nem tudok mondani, de egy kis odafigyeléssel az ember sokkal jobban érezheti magát a bőrében.

– Tehát a feltöltődésre vannak bevált lazítási formái.

– Engem a munka feltölt. Boldog vagyok, hogy ezt csinálhatom. Általában be vagyok időben táblázva és van, amikor azt veszem észre magamon, hogy átlendülök egyik fellépésből a másikba. Nem kell arra gondolni, hogy mint a hollywoodi sztárok egy-egy akció előtt jó pár hetes szépségkúrán veszek részt. Foglalkozom viszont a jógával, a reikivel. Van egy mester, akire rátaláltam, és nagyobb megmérettetések előtt elmegyek hozzá.

Imázsalakítás tudatosan

– Tudatosan gazdálkodik a szépségével?

– Igen, azt gondolom, hogy minden egyes lépésnek olyannak kell lennie, ami továbbépíti a rólunk kialakult képet. Minden egyes videoklippel egy újabb, ha nem is egy teljesen új arcomat mutatom meg, valamilyen szinten újrafogalmazom a kinézetemet. Mindig kell hogy legyen valami új abban, amit láthatnak az emberek.

– Ahogy a nőnek mindig újra meg kell hódítania a párját, az énekesnek a közönségét?

– Igen, de én ezt élvezem és úgy gondolom, hogy ez mind én vagyok. Tehát sok olyan oldalam van, amit meg tudtam mutatni és még sok oldalamat meg fogom tudni mutatni. Nagyon szeretem a munkámnak ezt a részét is, a fotózásokat, a videoklip-forgatást. Ez is hozzátartozik a popszakmához. Ebben a szakmában azok, akikre én felnézek, mind erős és egyben szép nők voltak, olyanok, akiktől tanulni lehetett. Őket próbálom követni.

A sokszínű nő

– A Valahol egy férfi vár című klipjében egészen vampos, szexi, a Szeress most-ban ahhoz képest mintha megszelídült volna, a Motelben pedig misztikus és retro műszempillát visel.

– Tényleg ezek a meghatározó klipjeim. Úgy látja, megszelídültem? Hát, kinek hogy tetszik. Van, aki borzalmasan erotikusnak találja a Motelt, annak ellenére, hogy nem mutatunk meg semmit, mégis ott van a háttérben az erotika. Van, aki ezt, van, aki azt találja erotikusabbnak. Mindenki mást lát bele, egy nő pedig sokszínű. A Motelben is egy ízig-vérig nőt mutatok meg, minden titokzatosságával együtt. A női titkok palettáján a szolidtól a szexiig minden árnyalat szerepel. Az igazán izgalmas nőben ez mind megvan, mindig meg tud újulni, és ezt nem is annyira önmagamra értem, hanem általánosságban.

Váltás szólókarrierre

– Szeret fejest ugrani az újba? Arra gondolok, hogy egy sikeres együttest otthagyva váltott a szólókarrierre, mert a maga útjára lépni.

– Ezt mindenki belülről érzi. Én pár éve éreztem, hogy eljött az idő, hogy a továbblépést azt jelenti, ha a saját lábamra állok és saját dalaim lesznek, szólóban énekelek tovább. De nem fejest ugrottam az újba, előtte sokat gondolkodtam. Mikor pedig meghoztam a döntést, akkor már nem az volt a kérdés, hogy nagy bátorság volt-e, hogy jól döntöttem-e. Nem foglalkoztam azzal, hogy kellett vagy nem kellett volna, akkor már csak az aktuális problémák megoldásával törődtem.

– Aztán hamar jöttek a megerősítő visszajelzések?

– Arra várni kellett. Másfél év volt, mire elkészült a lemez, és csak utána indult útjára a dolog. A visszajelzések csak utána jöttek még egy év múlva. Tehát két-három év majdnem eltelt, amíg az embereknek nyilvánvalóvá vált, hogy „én vagyok az a lány" és váltottam. De most nagyon jó. Koncertezek az ország minden pontján, saját dalokkal és örökzöldekkel, azt énekelem, amit szeretek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitott Kapuk Napja a tanítóképzőn

Tudnivalók, információk a kar képzéseihez való jelentkezéshez, induló szakok és továbbképzések. Tovább olvasom